Førstegangstjenesten førte Fredrik til IT-bransjen

Møt Fredrik som nylig startet som utvikler ved Bergenskontoret vårt 👋 Han jobber med .NET og Azure på dagen, og har tilbragt over 300 netter i telt og sovepose!

Trykk på taggene for å lese mer om hvor og hvordan vi benytter samme fag og teknologi


Alder: 

26

Utdanning: 

Bachelor i Informasjonsvitenskap, ferdig med master til sommeren. Universitetet i Bergen.

Fartstid siden studie?

Sommerjobb og snart 3 måneder deltid 🙌

Hva jobber du med?

.NET og Azure. På fritiden jobber jeg mest med JavaScript/TypeScript

Bosted: 

Bergen by ☔

 
Fredrik-nod.jpeg
 

 

 

Kan du fortelle en fun fact om deg selv?

Jeg har sovet ute i telt og sovepose mer enn 300 dager! Til tross for at mesteparten av dagene går bort til å sitte foran en dataskjerm, trives jeg veldig godt uten teknologiske duppedingser i naturen.

 

Hva er din favoritt-reaction på Slack?

Jeg bruker ikke så mange forskjellige reactions, så her må vi nok gå for Bouvet-hjertet 💙

 

Hvordan ser en typisk arbeidshverdag ut? 

Dagen begynner helst i 07-tiden, da får jeg et par timer med skikkelig fokus på morgenen. Masse kaffe er selvfølgelig et must ☕ En god lunsj på kontoret med de beste kollegene, deretter evt. møter og litt mer .NET og Azure.

 

Hvorfor begynte du å jobbe som utvikler?

Det var veldig tilfeldig. Da jeg var i Forsvaret var jeg sambandsmann og satt på en PC i x antall timer hver øvelse. Jeg fant ut at jeg kunne skrive Python-scripts og lage nettsider på denne, så det ble en greie jeg gjorde på alle øvelsene. Interessen ble tatt med videre på fritiden og da jeg skulle bestemme meg for studie var det naturlig å velge noe innenfor utvikling.

Hvilke verktøy/programmer foretrekker du?

Visual Studio Code. Vet ikke hvordan jeg skulle fått gjort noe uten alle extensions VS Code tilbyr. Github Co-pilot er en god nummer to, og det er veldig gøy å se hva den foreslår! 🤖

 

Hva har du lyst å lære mer om?

Sikkerhet! Kjempespennende tema som jeg synes det er veldig gøy å lære om, har lyst til å lære enda mer!

 

Hva setter du på når du skal konsentrere deg?

Brain Food på Spotify, hands down den beste spillelisten for fokus!

 

Hvordan synes du det er å være konsulent?

Til tider veldig frustrerende, men også veldig gøy. Jeg liker at man får jobbet med mennesker, og at man får prøvd seg i mange forskjellige prosjekter/teams.

 

Hvorfor valgte du Bouvet?

Jeg hadde hørt mye positivt om Bouvet gjennom venner og bekjente, men det som til syvende og sist solgte meg var delingskulturen i Bouvet. Og etter snart ett år med faglig arrangementer kan jeg skrive under på at delingskulturen står sterkt hos alle Bouvetere 💙

 

 

Er det noe du gleder deg til fremover?

Mitt første “ordentlige” prosjekt! Jeg gleder meg til å få være på et team, ha stand-ups, teamdager og teammøter. Også gleder jeg meg veldig til å bli ferdig med masteren, den tar mye tid og energi 😪

 

Hva har du måtte lære det «hard way» i arbeidslivet?

Møter, møter, og atter et møte. Det er mye som skal avtales og planlegges når man jobber med kunder og på team. Og det er ikke alltid det oppleves som relevant for det man selv skal gjøre. Det er bare å smøre seg med tålmodighet, fordi TTT (ting tar tid).

 

Har du noen tips/råd til andre nye i arbeidslivet?

Vær nysgjerrig og still spørsmål!! Alle synes det er veldig stas å kunne forklare ting de kan til folk som er interesserte, så her hjelper du både deg selv og andre.