Språkentusiast og frontend-utvikler

Marie er utvikler ved Oslokontoret vårt og har det siste året vært en av lederne i Innseiling. Bli bedre kjent med hverdagen til Marie i denne utgaven av New on deck fra Innseiling!

Trykk på taggene for å lese mer om hvor og hvordan vi benytter samme fag og teknologi


Om Marie

Alder: 

25

Utdanning: 

Datateknologi (NTNU) 

Hva jobber du med?

Utvikler, hovedsakelig frontend

Nåværende i prosjekt for:

Elvia 

Kontor: 

Oslo 

Marie.jpg

 

Kan du fortelle en fun fact om deg selv?

Lærte spansk på utveksling i Chile og holder på å lære tysk.

 

Hva setter du på når du skal konsentrere deg?

Instrumental/elektronisk. Hører en del på City of the Sun og Parra for Cuva for tiden.

 

Hvorfor begynte du å jobbe som utvikler?

Jeg var ikke helt sikker på hva jeg ville studere etter videregående, men vi hadde en student fra NTNU på besøk i mattetimen som snakket om studielivet i Trondheim og ingeniørretningene der. Jeg tenkte at dette sikkert kunne være noe for meg og fant etter hvert ut at en av linjene rettet mot IT kunne være passende. Begynte så på datateknologi og da lå det vel litt i kortene at det var utvikler jeg skulle ende opp som.

 

Kan du fortelle litt om hva du jobber med for tiden? 

Jobber med frontend på nettsiden til Elvia, Norges største nettleieselskap. Har vært en del action i det siste rundt innføring av ny nettleiemodell og kompensasjonsordningen i forbindelse med de høye strømprisene. Er veldig morsomt å jobbe med noe som er såpass dagsaktuelt. Har også ført til at jeg kan forskjellen på strøm og nettleie, så vi prøver å gjøre dette litt mer forståelig for resten av Elvias kunder også.

 

image_from_ios-1.jpg
Halloween-fest på kontoret. Vi vant så klart beste gruppekostyme.

 

Hvorfor valgte du Bouvet?

Ble anbefalt å søke av ei venninne som hadde sommerjobb her. Virket som at det var en plass man kan finne ut litt hva man vil etter hvert og siden de er såpass store finnes det et hav av muligheter til å gjøre nettopp det. Dette kan være fint som nyutdannet siden man gjerne ikke er helt sikker på akkurat hva man vil jobbe med.

 

Hvilken gruppe (også kalt waddle på Bouvetsk) har du vært du leder for?

Sosial-waddle

 

Hvordan har det vært å være leder i din waddle?

Under korona har det selvfølgelig vært litt utfordrende siden det har vært vanskelig å planlegge ting ordentlig. Spesielt her i Oslo har det vært ganske strenge regler. Dette gjorde at vi noen ganger måtte kaste oss rundt og arrangere digitale arrangementer i stedet for fysiske. Vi gjorde likevel det beste ut av det og synes tross omstendighetene at vi fikk til mange bra arrangementer.

Her hadde vi Fortøyningsfest som er en fest for å hedre de som er ferdige i Innseiling

Hvordan har det vært å være ny i arbeidslivet? 

Har selvfølgelig vært litt ekstra utfordrende på grunn av korona, men kom inn på et veldig bra prosjekt da jeg begynte så det hjalp på. Fikk god oppfølgning både fra leder og de andre på prosjektet. I tillegg var det veldig betryggende at jeg hadde noen andre fra Bouvet å lene meg på.

 

Har du noen tips/råd til andre nye i arbeidslivet?

Man føler seg relativt ubrukelig i begynnelsen, men det går i det minste litt over etter hvert. Det er en grunn til at de har ansatt deg, liker jeg å tro i alle fall. Ellers er det jo å spørre masse og å delta på aktiviteter som engasjerer deg. Om det er å bli med faglige arrangementer eller prøve ut squash for første gang er ikke så viktig. Nye, hyggelige bekjentskaper får du uansett.

 

Hva har du måtte lære det «hard way» i arbeidslivet?

Har enda ikke lært noe 🙁. Neida, men kanskje at man aldri blir utlært? Men det er også det som gjør denne jobben så morsom.

Bildet er fra BouvetOne, en årlig intern konferanse i Bouvet hvor Colosseum Kino var leid i anledningen.