– Ved bruk av AR kan vi visualisere vannrør gjennom kamera på mobil

To av våre nye konsulenter, Simen og Fredrik, er i gang med sitt første prosjekt i Bouvet. Vi har tatt en prat med dem om hvordan de har opplevd den første måneden i arbeidslivet.

Regine Sagstad Berg

Fredrik.png
Fredrik Garseg Mørk
Simen Osland Romstad
Simen Osland Romstad

 

 

 

 

 

 

 


Vårt første prosjekt

Vi vet at det å være ny i arbeidslivet kan virke overveldende og skummelt. Derfor ønsker vi å legge best mulig til rette for at våre unge, nye konsulenter skal føle seg både trygge og verdsatt når de begynner hos oss. Én av flere viktige faktorer for å oppnå dette er at de får prøve seg i et prosjekt. For Simen og Fredrik ble overgangen ikke fullt så brå, fordi de var så heldige at de kunne fortsette et arbeid de allerede hadde begynt.

– Vårt første prosjekt i Bouvet vart ein fortsetting av et bachelorprosjekt me hadde i vår. Bachelorprosjektet var i samarbeid med Bouvet og Vann- og Avløpsetaten i Bergen kommune, og gjekk ut på å bruke AR til å visualisere vannrør gjennom kamera på mobil. Me er veldig glade for at me kan fortsette på eit så spennande prosjekt inn i arbeidslivet, forteller Simen.

– I prosjektet bruker me Unity og ARCore/ARKit saman med Azure Spatial Anchors til å løyse problemstillinga. For oss består mykje av utviklinga i dette prosjektet av å google og prøve seg fram. Dette gjer at me lære nye ting heile tida.

– Me vart tidleg satt saman med to design-rådgivarar. Desse er med på å rettleie teamet til å utvikle det kunden faktisk treng og som gir mest mogleg verdi. Dette gjer at me får eit tverrfagleg team, som ikkje kun består av utviklarar.

– No nyleg var me ute saman med ein tenkt brukargruppe til appen for å kartlegge deira behov i appen. Dette var veldig spanande og lærerikt, og er med å utforme korleis me skal fortsette utviklingen til appen, påpeker Simen.

Fredrik ute i felten
Fredrik på befaring for å se hvordan det arbeides i Vann- og avløpsetaten

 

Skjermdump fra applikasjonen
Skjermdump av appen – vannrør visualisert gjennom kamera.

Første måneden i Bouvet

Selv om det er viktig for oss at våre nye konsulenter får utfolde seg i et prosjekt, er det også svært viktig at vi tar dem godt i mot og viser dem hva det vil si å være en del av Bouvet, og hva som er viktige verdier for oss.

Fredrik forteller at den første uken var veldig spennende med nytt kontorlokale, ny pc, sekk og både sosiale og faglige initiativ og samlinger.

– Vi brukte tiden til å bli kjent samt sette oss inn i hvordan det er å være konsulent og Bouveter. Det var mange spennende foredrag om ulike arbeidsoppgaver og hva Bouvet-Bergen holder på med. De gjør jo alt fra UX til sikkerhet og data-analyser. Den andre uken fikk vi være med på et tverrfaglig prosjekt der vi fikk en simulert kunde-case og jobbet med det hele uken, forteller Fredrik før han fortsetter

– Da vi startet ble utviklerne plassert i samme kontorlandskap for å bli godt kjent – og det gjorde vi. Vi følte oss heldige som fikk sitte på kontoret sammen forsvarlig, mens Covid-19 herjer. August måned var bedre enn den hadde vært på lenge i Bergen. Mye sol og varmt vær resulterte i mye spising av is. De fleste arrangementene ble avlyst, så vi prøvde å gjøre noe sammen i små grupper etter arbeidstid. En kveld arrangerte vi LAN på kontoret etter arbeidstid for å bli bedre kjent. Det var veldig gøy!

Når det kommer til det å takle en ny hverdag sammenlignet med studielivet, så påpeker Simen at det er godt med skikkelige rutiner.

– Overgangen fra studenttilværelsen til arbeidslivet var stor, men samtidig som forventet. Vi var ikke så vant til lange dager etter en lang sommerferie, men hadde forberedt oss under bachelorarbeidet med lange dager til fast tidspunkt. Uansett synes vi det er deilig med ordentlige rutiner i hverdagen igjen.

Enda mer nysgjerrig på hvordan det er å være ny i Bouvet?

Er du nyutdannet, fortsatt student eller kanskje ute etter en ny utfordring? Vi tar gjerne en prat med deg om det du vil vite om oss, enten det er å utdype om våre verdier og visjoner eller mer praktisk om alt ifra goder til opplegg for kompetanseheving.

Kontakt oss: