Hanne
>

Kåret til en av årets rollemodeller på Ada Lovelace-dagen

Ida Marie Strømseng 
9. okt. 2019

Vi er stolte av å kunne meddele at vår kollega Hanne Johnsen er kåret til en av Årets Rollemodeller 2019 under Tech Women Norway’s arrangement i forbindelse med Ada Lovelace-dagen!

Ada Lovelace-dagen er en årlig merkedag som har som mål å sette søkelyset på kvinnelige pionerer innen matematikk, teknologi og realfag. I regi av Tech Women Norway skal rollemodeller som jobber hands-on med tech trekkes frem på denne dagen.

En jury bestående av fagpersoner fra et variert utvalg tech-bedrifter har gått sammen om å lage listen over 25 nominerte rollemodeller for 2019. Disse ble annonsert i dag under Tech Women Norway’s arrangement i forbindelse med Ada-Lovelace dagen.  

Hanne Johnsen er en av årets rollemodeller

Hanne Johnsen på kåring

En av de nominerte for Årets Rollemodell er Bouveteren Hanne Johnsen. Noen av grunnene til at Hanne har blitt nominert er hennes lidenskap for tech og hennes evne til å dele sin kompetanse med andre. Hennes leder i Bouvet, Morten Larsen, beskriver Johnsen som en ekte tech-freak, en skikkelig solid .NET Developer og en god team player: «Hun deler gjerne sine ferdigheter og kompetanse med andre ansatte i Bouvet, og hun blir sett på som en flott og varm person». 

Morten forteller videre at Hannes frivillige arbeid for Norwegian Pride Festival i år forteller mye om hennes kreativitet og engasjement for tech. Hanne digitaliserte nemlig årets bongsystem på årets Oslo pride-markering - med Azure, IoT-teknologi, LED-lamper og laserkuttere på Bouvet Labben i Oslo og Bitraf. Les artikkel om prosjektet på Kode24. 

Vi spurte Johnsen om hennes synspunkter rundt kåringen:

– Jeg synes det er kjempegøy. Det er kult at vi kvinnelige techere blir mer synlige og at jenter også kan være med å bidra. 

Feirer kvinnelige techere

Patricia Aas, intiviativtaker for Ada Lovelace-dagen, synes det er viktig at vi feirer kvinnelige techere: 

– Mange ganger føler kvinner i tech seg alene, noen jobber kanskje i team hvor det bare er menn. Jeg tror de fleste kvinner i tech har hatt dager hvor de tenker at dette yrket ikke er noe for meg. Å se andre kvinner gjøre «awesome» ting kan være det som får dem til å tenke at dette kan jeg også. Vi må feire at kvinner kan drive med tech og få annerkjennelse, uten å måtte bli ledere eller administrerende direktører.

Må spille hverandre gode 

 Ida Meuche, leder for Kvinner i Bouvet Øst, stiller seg svært positiv til Ada Lovelace-dagen:

– Det er viktig å bidra til å spille hverandre gode og skape nye og gode rollemodeller i bransjen. Det er også veldig hyggelig at Hanne hos oss har fått nominasjonen, som en av mange dyktige techere her hos oss. Det er fremdeles for få kvinner som jobber hands-on med teknologi. Det er viktig å vise mulighetene og engasjementet som finnes i bransjen, både for oss i bransjen men også for fremtidige techere. 

Les mer om prisen på Digi.no.