Engasjerte barn i alle aldre fikk prøve seg på programmering!

En herlig lørdag i september samlet 30 barn og 20 foreldre, samt 5 gode hjelpere seg i Bouvet Bergen sine lokaler for en dag med læring og moro. Alle skulle få lov til å prøve seg som programmerere og utforske teknologi.

Regine Sagstad Berg

Mange av bouveterne våre er engasjerte foreldre og har lyst å engasjere barna med "hva gjør mamma og pappa på jobb". Derfor arrangerer vi dager som dette med gjevne mellomrom.

Slik var dagen

Etter en kort introduksjon, ble det delt ut Micro:bit samt et komponentsett til alle deltakerne, og man kunne begynne å løse oppgaver. Med ganske stort spenn på alder og erfaring, spredte vi oss utover møterommene, der de yngste fikk en gjennomgang av utstyret og noen enkle oppgaver. De litt mer erfarne kunne gå rett i gang med å skrive kode og prøve ut elektronikken. 

Snapchat-1022266445.jpg
Konsentrerte barn med foreldre som fikk gleden av å være med på programmeringsdagen

Primus motor og utvikler i Bouvet, Knut Erik Helgesen, hadde laget et kjekt opplegg som baserte seg på oppgaver fra Lær Kidsa Koding, og at de fleste brukte Scratch som programmeringsspråk. I tillegg var det noen oppgaver i Inventor’s Kitene som lot barna prøve seg med Python. Noen av oppgavene var relativt vanskelige, og vi dro fram både multimeter og oscilloskopet (verktøy for å kunne måle flere forskjellige verdier innen elektrisitet) for å hjelpe til med å feilsøke!

Konsentrasjonen var på topp under programmeringsdagen for barn av bouvetere!
Konsentrasjonen var på topp!

Underveis ble det tid til litt pauser med mat og frukt. Da ble det også tid til foosball, og andre spill vi har laget selv i vårt maker space, som vi kaller Labben. Det var høyt nivå også på dette!

Det ble en lang dag, og vi ble imponerte over hvor lenge konsentrasjonen strakk til, særlig for de yngste. Utrolig gøy å være med på, og også veldig lærerikt for oss voksne. Veldig kjekt å se så mange flinke og engasjerte barn og unge!

Tusen takk til alle som ville være med, og de engasjerte hjelperne Fredrik Nestvold Larsen, Heine Furubotten, Krister Kvaavik og Tony Hagen.

Dette anbefaler vi andre å prøve! Det er lavterskel å få til og skaper minner for livet!