IMG_3131
>

Læring og lek på SandvikaOne

Unni Le,  Anna Braaen,  Sondre Wabakken Engell 
9. mars 2020

Den fjerde utgaven av SandvikaOne ble arrangert onsdag 4. mars og nok en gang kan vi si at dette var «The best SandvikaOne ever!». Dette ble en fantastisk kveld hvor læring, latter og lek spilte hovedrollen. For alle dere som ikke fikk deltatt, her følger en kort oppsummering av kvelden.

Vi setter i gang

SandvikaOne er en årlig internkonferanse som blir holdt på vårt kontor i Sandvika, og i år var det Anna Braaen og Unni Le som var ansvarlige for arrangementet. De hadde satt sammen et flott program, og i 16-tiden strømmet det forventningsfulle deltakere og litt smånervøse foredragsholdere inn døra på kontoret i Sandvika. Etter litt mat, drikke og hyggelig prat var det på tide å sette i gang med det faglige programmet for kvelden.

IMG_2988
Anna forteller oss om UX-faget

Programmet som var sydd sammen var svært variert og det var både parallelle sesjoner og noen fellessesjoner innimellom. Dette er en oppskrift som vi har funnet ut fungerer veldig bra og det gjorde det virkelig i år også. Først ut var Anna som fortalte oss alle om hva en UX-designer egentlig er og hvilke ferdigheter man trenger for å være en god UX’er. Dette åpnet nok øynene for mange i salen for hva dette fagfeltet har å by på og hva de kan bidra med inn i prosjektene, og dette er en presentasjon som med hell også kan kjøres i andre tech-miljøer. Dominika Predkiel, som var med å lage presentasjonen, fikk dessverre ikke deltatt pga. sykdom.

Så var det duket for parallelle sesjoner med et mer teknisk fokus. Her fikk vi høre om hvordan du kan utføre sikkerhetsskanning av både kodebasen din og de avhengighetene den har. Vi ble også tatt med inn i tidens forunderlige og lunefulle verden da vi ble fortalt om hvordan de modellerer tid hos Statens pensjonskasse, og ikke minst så fikk vi en strålende intro til JS-rammeverket Svelte.

SandvikaOne20-1
Jarle, Daniel, Eivind og Sølve i aksjon

SandvikaOne Playshop

SandvikaOne Playshop var det neste som stod på programmet og det var nok ikke så mange som ante hva de skulle få være med på da Isabel Bjurmalm, Yuna Doksrød og Fabíola Campos de Silva satte i gang. De hadde lagt opp til en workshop i tre akter og introduserte oss først for ulike scenarier med medfølgende problemstillinger. Gruppevis skulle vi så finne løsninger på disse problemene ved å følge en prosess bestående av tre steg.

Siste del av workshopen var å filmatisere de scenene som var skissert tidligere. Her var det også tilgjengelig diverse props som parykker, masker og briller. Dette ble en fornøyelig sesjon hvor folk bød på seg selv og virkelig gikk inn i rollene de hadde fått. Selv om mange var langt utenfor komfortsonen så var det fortsatt god stemning og mye latter rundt i lokalet. 

SandvikaOne20-2
Sandvika Playshop

Da filminnspillingen var unnagjort var det klart for nye sesjoner. Denne gangen fikk vi høre om logging og dashboard ved hjelp av Seq og Grafana; hvordan man kan organisere applikasjonen vår med Ducks; OAuth2.0 og Spring Security 5 sin fortreffelighet og innføringen av nytt tolkeregister.

SpringOne20-3
Morten, Eszter, Sigurd, Anders og Marius deler av sin kunnskap

Vinnerlaget Bouvet Sandvika

Så nærmet det seg slutten på den faglige delen, men før maten kom på bordet fikk vi høre Line Elvsveen fortelle om hvilke likheter det er mellom toppidrett og det vi driver med. Det var veldig interessant å høre hvilke betraktninger Line har gjort seg etter noen måneder i Bouvet og godt å høre at vi i Bouvet Sandvika har alt som kjennetegner et vinnerlag!

IMG_3226
Line gjør rede for gulloppskriften

Takk for i år

Etter flere timer med faglig påfyll, inspirasjon og ut-av-komfortsonen-opplevelser var det absolutt på tide å slappe litt av. Hva er vel da bedre enn å avslutte en slik kveld sammen med flotte kolleger og nydelig pakistansk mat?

Takk til alle som bidro til å gjøre dette til det flotte arrangementet som det var.

SandvikaOne-1