Vi lagde en #shittyrobot!

Vi lagde en #shittyrobot for "Praktisk info med Jon Almaas". Les og se hvordan det gikk!

Nikhil André Luthra

Nå for tiden er det veldig lett å finne inspirasjon, tutorials, videoer og oppskrifter for å lage hva som helst på nettet. DIY-bølgen har ikke blitt noe mindre etter at det har blitt både enklere og billigere å skaffe kunnskap og hardware for å bygge seg et blinkende juletre som endrer farge basert på snømengden på hytta, såklart også koblet opp med WiFi eller BLE. Internet of Things er her og vi får stadig nye idéer, muligheter og produkter som skal hjelpe oss. Eller IKKE hjelpe oss. Internet Of Shit er navnet på produktene som hører til i siste kategori.


Queen of Shitty Robots

Svenske Simone Giertz har laget shitty robots lenge, og delt videoer og bilder i sosiale medier. Hun kaller seg selv Queen of Shitty Robots, og er en inspirasjon for mange som elsker roboter, automatisering, DIY og slikt. Hun har vært en inspirasjon for mange, også for oss når vi lagde vår robotarm for et innslag på TVNorge.

Simone Giertz

Sjekk ut hennes YouTubekanal!



Møt Arm

En robotarm bestående av 3D-printede deler og billige servoer. Et design du finner på nett, men som ble modifisert av Bouvet og Labbens egne Martin Gravråk. Martin har erfaring med å bygge roboter og andre finurlige konstruksjoner fra tidligere prosjekter, og er en aktiv person på Bitraf makerspace i Oslo. Sammen med Nikhil André Luthra lagde han Arm med et hjemmelaget kontrollsystem på kort tid.

bilde av arm


Arm har fem bevegelige akser, fire for generell bevegelse og én som styrer kloa. Vi lagde også adaptere til kloa så vi enkelt kunne feste på en penn, skje, kniv etc. Hjernen er en ESP8266, en enkel Arduinokompatibel sak som har innebygd WiFi. Med denne kan vi styre Arm trådløst.

esp
ESP8266


Kontrollsystemet er enkelt. Du kan styre alle akser individuelt og lagre posisjonen den er i med et eget navn. På denne måten kan Arm enkelt bevege seg til forhåndslagrede posisjoner. I tillegg laget vi en mulighet for å lage sekvenser med bevegelser, slik at man kan spille av flere posisjoner i en gitt hastighet.

control



Innslaget

Her kan du se en noe nedklippet versjon av innslaget som ble sendt på TVNorge 17. april 2018:



Labben

I Labben på Bouvet liker vi å drive med slike prosjekter som er på siden av det vi vanligvis leverer i Bouvet. Vi holder workshops og kurs innen hardware, demonstrasjoner av nær og fjern teknologi og flere andre ting som går under og utover IoT.  Vi har et stadig voksende miljø for hardware og har flere samarbeidspartnere som jobber med dette hver dag.

 

Ta kontakt om det er noe Labben i Bouvet kan gjøre for deg!

Temaer