Teams
>

Tips og triks i Microsoft Teams

Ginevra Jakobsen-Mendes 
18. des. 2019

Visste du at Office 365 lisensen din inkluderer Teams, en Hub for samhandling som smidig kobler sammen prosjektverktøyene du bruker i dag? Microsoft Teams har kommet for å bli, og tar snart plassen til Skype for Business. Så det er på tide å ta en titt!

Hvordan kommer du i gang? Her er 10 enkle steg for å bli kjent med en ny måte å jobbe på i lag- fremtidens måte.

1. Bli med, hvor hen du er

Last ned Microsoft Teams desktop og mobilapp. Det finnes en gratis versjon for de som ikke har Office365 lisens, ellers finner du appen i din portal, på office.com.

2. Start å chatte

Opprett en gruppechat med kolleger du jobber med ofte. Chat er smidigere enn e-post, det tar kortere tid å svare, og du styrer tonen helt selv.

3. Opprett teams utenfor rammene

Et team er en arbeidsgruppe med et felles mål uansett stort, lite, nærme eller langt frem i tid. Avdelinger, prosjekter, faggrupper og mye mer kan være et team i Teams.

4. Kanaliser informasjon og samtaler

Kanaler er ikke bare mappene for filene, men også en måte å ha fokuserte samtaler og strukturere deres verktøy.

5. Jobb sammen på filer

Laget kan jobbe samtidig på en Word fil direkte inni Teams, i nettleser eller i Word. Med internettdekning, er filen synkronisert i sanntid. Jobbe offline? Synkroniser ned til filutforsker og fortsett uten bekymringer.

 

Teams

6. Hold samtalen levende

Kall oppmerksomheten til laget eller til enkelte ved å bruke @-mentions. Bruk navnet på teamet eller kanalen.

7. Legg til dinefavoritt apper

Få til mer i ett sted ved å hente inn dinefavoritt apper og tjenester- er det Word, PowerPoint, Excel, Trello, YouTube, Polly, Jira eller 100+ andre apper.

8. Bestem selv hva du skal følge

Følg kanalene og teamene som er mest relevante for deg. Ved å velge favoritter får du varsler kun for det som er viktig for deg. Og du går ikke glipp av noe.

9.Gjør det meste ut av en e-post 

Videresend en e-post til en kanal i Teams slik at du kan fortsette samtalen her. Vedleggene kommer med, alt automatisk lagret i en egen mappe.

10. Del innhold og lenker 

Det kan ikke være lettere å dele innhold. Teams er ditt fellesområde i skyen. Du kan også dele rikt innhold som nyheter, YouTube videoer og kart. Alt innhold i Teams har en lenke som du kan kopiere og dele. 

Lyst å lære mer om Teams?   Les mer her og meld deg på kurs.