Untitled
>

Tomorrow's challenges. Today!

Miriam Skår 
11. juni 2019

Aktiv historiefortelling og bærekraftig bidrag til samfunnet er viktige kulturelle hjørnesteiner både for TEDx og Bouvet. Vi er beæret over å være partner av TEDx Stavanger som arrangeres 16. juni i Stavanger konserthus.

Temaet for TEDx Stavanger er: Tomorrow's challenges. Today! Klimaendringer, genteknologi og kunstig intelligens er bare noen få eksempler på de endringene menneskeheten står overfor når vi beveger oss inn i fremtiden. Noen ser disse endringene som store utfordringer, men de har også et stort potensial for utvikling av ideer og teknologi,  for å skape store økonomiske, miljømessige, sosiale og helsemessige fordeler.

I Bouvet står kunnskapsdelig og historiefortelling sentralt. Vår fremste felles utfordring er å skape bærekraftige løsninger for fremtiden. Disse utfordringene kan løses med kompetanse – gjennom åpenhet og deling videreutvikles og utnyttes kunnskap på nye måter og områder.
Derfor er Bouvet på TEDx – derfor er vi partner for TEDx.
- Regionsleder i Bouvet i Rogaland, Bjarte Gudmundsen
 

Disse inspirerende menneskene vil dele sine fantastiske erfaringer og historier denne dagen:

 

Roba Mahmoud 2

 Roba Mahmoud

Det skal være flere kulturelle innslag på TEDx Stavanger og en av de er palestinske Roba som er født og oppvokst i Dubai. Med en så interessant bakgrunn og kryssing av forskjellige kulturer, vil Roba utføre en Stand-Up  som vil minne oss om viktigheten av å ta oss selv litt mindre høytidelig

 

 

 

Linda øye (2)

Linda Øye

 Linda overlevd mot alle odds: Hun har brukt mange år på psykiatrisk insttusjon som en permanent syk pasient, men med store indre ressurser og kunnskapens kraft er hun nå på den andre siden og hjelper andre å komme tilbake til et normalt liv. 
Med hennes signaturhumor, fra hennes show "Åpen dag på lukket avdeling", vil Linda invitere oss til å revurdere hvilket samfunn som identifiseres som "gal" og den vanlige holdningen til "sterk mot svak'.

 

catherine hermansen

Cathrine Hermansen

Investoren Cathrine mistet sønnen sin i en drukningsulykke og har opprettet et minnefond til ære for han. Hun jobber med å oppfordre andre investorer til å tenke på virkningene deres investeringer har på hav og verden som helhet. Hun brenner for grønn teknologi og bærekraftige løsninger. 

 

Eirik Skjærseth

Eirik Skjærseth

Demokrati 2.0?
Eirik mener at dette er tiden i menneskets historie som bestemmer hva slags samfunn vi ønsker å skape ved hjelp av teknologi.  
Etter å ha tatt sin mastergrad i ingeniørfag ved NTNU, grunnla Eirik selskapet Bolder i Stavanger som utgjorde begrepet "Conscious Technology", et konsept som tyder på at de digitale verktøyene vi bygger skal arbeide for fundamentale menneskelige verdier med sikte på å styrke menneskeheten . 

Eirik vil dele filosofien bak dette konseptet, hvordan teknologisk fremgang har satt oss på en måte å øke ulikheten og redusert livskvalitet, og hold tilbake menneskelig utvikling i det lange løp. Han vil opplyse oss om hvordan å skape et miljø for menneskelig orientering, og hvordan utfordre konvensjonelle måter å gjøre forretninger på.

 

Jan Egeland

Jan Egeland

Jan Egeland er en politiker, oppvokst i Stavanger. Han begynte i tidlig alder og interessere seg for menneskerettighetsspørsmål. Han har jobbet med humanitært arbeid i mange år og er Generalsekretær i Flyktningehjelpen. Vi ser frem til Jan sin historie om sitt arbeidsliv rettet mot menneskerettigheter, konfliktløsning og nødhjelp. 

Berta Lende Røed

Berta Lende Røed

Gründeren Berta Savnet å ha gode samtaler med sin mann og kom opp med ideen "Fuelbox"; den gode samtalen på boks. 
Fuelbox finner du i hjem, skoler, institusjoner, hotell og arbeidsplasser i flere land. 
Berta skal dele sin historie og fortelle oss hvordan vi kan finne tilbake til den gode samtalen med de viktigste personene i livet. 

 

Endre Lima Løvås og Tor Arnesen

Endre Lima Løvås og Tor Arnesen

Endre og Tor er konfransierer for TEDx STavanger. Sammen driver de kunsoluentselskapet PeopleWithE og de har begge en lidenskap for lederskap og det å gjøre en forskjell i folks holdning til liv, samfunn og verden.

 

Liv Runesdatter

Liv Runesdatter

Liv er sanger, komponist, produsent og musikkpedagog. Hun har flere produksjoner bak seg og har vunnet flere nasjonale og internasjonale priser og stipend. Hun driver produksjonsselskapet CARMA (Contemporary Art Music and Dance)

På TEDx Stavanger vil hun lede oss på et kort men inspirerende musikkverksted

 

Pil Cappelen Smith

Pil Cappelen Smith

Norsk-danske Pil er forlegger, redaktør, bokhandler og animatør. Han er mest kjent for å ha publisert to bøker uten forkunnskaper som har oppnådd internasjonal oppmerksomhet. 
Pil vil på TEDx dele sin unike reise med etableringen av en ideell symmetrisk kommunikasjon og prosessen med å samle andre mennesker i prosjektet. 

Budskapet til Pil er: Hvis jeg kan gjøre det, kan du også gjøre det!

 

Rune Todnem By

Rune Todnem By

Are you making enough of a difference? Or as our speaker Professor Rune Todnem By puts it: Are you MAD enough? 
Rune er professor i organisatorisk oppførsel ved Staffordshire Business School og har forsket og undervist i lederskap og organisatorisk endring i UK de siste 15 årene.

 

Siv Helene Stangeland

Siv Helene Stangeland

Siv Helene er født i Stavanger, studert i utlandet og bestemte seg etterhvert for å bli arkitekt. Hun driver arkitektselskapet H&H, sammen med Reinhard Kropf.
Siv vil dele sin historie og målene bak arbeidet sitt. Hvilke ambisjoner hun har og hennes nyskapende tanke rundt miljøutfordringer i fremtiden. 

 


Kilder: 

https://www.ted.com/tedx/events/32638
https://www.wikipedia.org/
https://tedxstavanger.org/speakers-2019/