Videreutdannet seg som informatiker i voksen alder

Da Anita Valdersnes i Bouvet hadde rundet 40 år og barna hadde forlatt redet, begynte hun for alvor å leke med tanken om å utdanne seg som informatiker. Da sønnen ville studere informasjonsteknologi på NTNU ble hun så inspirert at hun gjorde det samme.

—Jeg fikk barn tidlig og var hjemmeværende frem til yngstemann begynte på skolen. Da tok jeg utdannelse langt fra IT-faget, nemlig som helsesekretær.  I årene som kom fylte jeg på med en rekke fag fra universitetet, forteller Anita. 

Hun legger til at hun i mange år jobbet med digitalisering både som konsulent og som leder. Det var dette som var driveren til å ta videreutdannelse, i tillegg til å ha utviklet stor interesse for IT. 

For å få til både studier og fulltidsjobb måtte Anita sette seg noen mål i forkant om å ikke ha for høye ambisjoner. Hun kunne ikke forvente A i alle fag, sammen med en lederjobb, prosjektlederjobb og ansvar for hus og hjem. Allikevel synes hun at det helt i begynnelsen var en sjokkopplevelse å starte på utdanning i voksen alder. 

—Jeg husker spesielt godt første semester. Da hadde vi eksamen i seks fag. Dette var i desember og planlegging av jul og alt det fører med seg, men jeg fikk det til. Det ble julemiddag med hele familien, humrer Anita. 

anitajul.jpg
DET BLE JUL selv om eksamen kom midt i juleplanleggingen

Selv om det var tøft til tider ville Anita gjort det igjen. 

—Hvis jeg klarer det, klarer alle det. Når du tar utdannelse i godt voksen alder har du et annet perspektiv, kan reflektere mer, relatere det til arbeidslivet og se større sammenhenger i det du jobber med, sier hun.

Hvorfor akkurat IT?
— Det var ikke dette jeg trodde jeg skulle jobbe med da jeg var yngre, men interessen har grodd med årene. Jeg synes det er fasinerende å se hvordan ting henger sammen og vil gjerne vite hvorfor ting er som de er. Jeg har i yrkeskarrieren min sett utviklingen, og ikke minst hvordan nye løsninger bidrar til å effektivisere slik at virksomheter får rettet fokus mot kjerneoppgavene. 

 

Studerte med sønnen

Mye kvalitetstid med sønnen sin fikk hun også i studieperioden. Det var nemlig han som først bestemte seg for å ta en bachelor i informatikk med informasjonsbehandling som spesialisering, og da fulgte også Anita etter. 

—Han synes det var ålreit å studere med mamma. Vi utfylte hverandre og samarbeidet bra, og kunne også høre hverandre når vi skulle ha eksamen.

At hun endte opp i Bouvet kan hun også takke sønnen sin for, det var nemlig han som rekrutterte henne.  Ifølge Anita snakket han så varmt om alle i Bouvet og de som jobbet der, at da hun ble invitert til en prat kunne hun  ikke la sjansen gå fra seg. 

—Jeg ble trigget allerede på første intervju. Ikke bare boblet de som intervjuet meg over av energi, men det var noe med måten de fortalte at Bouvet jobbet på – den flate strukturen, driven til å vokse og satsingen på kompetanseutvikling. Totalpakken var rett og slett veldig fristende.

anita2.jpg
BLE SJARMERT av Bouvet og folka og sa ja takk til jobb

—Jeg må ærlig innrømme at jeg var litt skremt over å forlate den trygge verden jeg kjente til og inn i noe nytt og ukjent, der jeg ikke visste hva jeg skulle jobbe med, men den usikkerheten  forsvant fort, kan Anita fortelle. 

Vil ha flere med lang erfaring 

Anders Lennartzon.png
FLERE SENIORER er velkommen sier Anders Lennartzon. 

Anders Lennartzon, COO i Bouvet, synes historien til Anita er viktig og forteller at i Bouvet så er det ikke bare de unge og nyutdannede som er velkommen. 

—Jeg synes akkurat denne historien er veldig fin med sønnen som fikk inn sin mor i Bouvet. For å skape et innovativt miljø trengs forskjellighetene i form av alder, kjønn, erfaring, bakgrunn og etnisitet. I Bouvet er det plass til både bestefar, mor og sønn, sier Anders. 


 

Ikke gått ut på dato fordi du er over 40 år

Hvis du tenker på å videreutdanne deg, men er usikker fordi du tror alderen er til hinder, er rådet fra Anita at du skal gjøre det. Med alderen kommer også masse kompetanse og du er aldri for gammel til å skifte retning. Med mer erfaring og modenhet er studiene noe helt annet enn når du er i 20-årene. 

—Vi skaper vår egen fremtid. Vi klarer det. Det er kjempegøy og inspirerende å lære seg noe nytt, så det er bare og hoppe i det, påstår hun. 

Anita jobber i dag som avdelingsleder ved Bouvet sitt kontor i Bergen. Hun fikk jobb i Bouvet for tre år siden, nyutdannet i en alder av 45 år. 

Vil du bli en av oss?

Har du lyst til å jobbe hos oss, være med og skape digitale løsninger som har stor betydning for samfunnet? Se våre ledige stillinger, og du, vi tar gjerne en prat med deg og forteller hva vi kan tilby.