Ettertraktet konsulentmiljø i vekstregionen Agder

Konsulentselskapet Bouvet trenger dyktige fagfolk til den spennende næringsveksten som foregår på Sørlandet og som nå akselererer inn i fremtiden. Vi snakker om prosessindustri, forskning, offshore-sektoren, energi- og teknologibedrifter, batterifabrikk og havvind.


I en årrekke har Bouvet vært en trygg og kompetent rådgiver for private og offentlige virksomheter. Med kontorer i Kristiansand og Arendal har de i over 20 år vært til stede på Agder.

– Selskapet har nok vært mer opptatt av å vedlikeholde posisjonen som lojal, pragmatisk og faglig sterk samarbeidspartner for oppdragsgiverne enn å vise seg frem, mener Åse Størkson, avdelingsleder for systemutvikling og test i Bouvet på Agder. – Vi er kjent for å ha dyktige folk som liker å gå foran og å bygge fremtidens samfunn.

T024XURJ2-U019SEGA27P-5a8f251c2e16-512.jpg
Åse Størkson

– Nå ønsker vi å synliggjøre rollen som kompetansebygger og problemløser. Vi trenger flere dyktige folk på alle nivåer hvor bruk av teknologi er en pådriver for digitalisering og effektivisering. Spesielt innenfor systemutvikling og utvikling av dataplattformer har vi sterkt økende behov for fagfolk, men også for dyktige rådgivere som kan bistå virksomheter med å bli klare for fremtiden, sier hun.

– Det er ingen tvil om at behovet for Bouvets tjenester øker raskt i regionen. Fordelen vår er at vi er lokalt plassert, og har vært en anerkjent bidragsyter til verdiskaping i en årrekke.

Konkurranse om kompetanse


Størkson legger ikke skjul på at det er merkbar konkurranse om kvalifisert arbeidskraft.

– Det er ikke bare vi som trenger flere skarpe hoder. Samlet innebærer de ambisiøse planene for ny næringsvirksomhet i Agder tusener av arbeidsplasser, mange innen kompetanseområder som også vi ønsker oss medarbeidere til.

– Konsulentene som kommer til oss, finner fort ut at Bouvet er en ettertraktet og solid sparringspartner for bedrifter som møter økte krav til sikkerhet, og som ønsker smidig utvikling og innovasjon, sier Størkson. – Det gjør vi først og fremst med dyktige og dedikerte fagfolk, og i tett dialog med kunden.

Avdelingslederen har mye å lokke jobbkandidater med.

–Fagutvikling og leveranse i team prioriteres høyt hos oss. Den store graden av frihet og fleksible arbeidsdager er også noe våre ansatte setter pris på, sammen med øvrige gode betingelser. Vi er dessuten stolte av at vi oppfattes som gode tilretteleggere for den enkelte medarbeider, og at vi er en arbeidsgiver som inkluderer og lytter.

Trives på Sørlandet

Aptum_ToneEmilie_Bouvet_artikkel_Mar 30 2023_-- 8.jpg
Erlend Thune og Magnus Rode Gjøsund

To ferske utenbys ansikter i Bouvets kristiansandskontor bekrefter utsagnet hennes.

En av dem, Erlend Thune, har lang fartstid bak seg i virksomheter hjemme og internasjonalt, blant annet for Hewlett Packard i Frankrike. – Jeg er gjennom årene blitt trygg på egen kompetanse, og opplever at den nye arbeidsgiveren min vet å verdsette den.

– Bouvet har klart å bygge en kultur som ikke bare tar vare på oss ansatte, men i høy grad også oppdragsgiver, sier Thune.

– Jeg er for tiden del av et team på fire personer, som forenklet sagt jobber med prosjektstyring for en stor norskeid virksomhet I det internasjonale markedet. Allerede fra starten merket jeg den gjensidige positive energien mellom oss og kunden.

Aptum_ToneEmilie_Bouvet_artikkel_Mar 30 2023_-- 15.jpg
Erlend Thune

– Vi drar nytte av hverandres spisskompetanse, legger han til. – Det skjer i en atmosfære av gjensidighet, og preges av at Bouvet er en svært ordentlig og jordnær organisasjon, med vekt på kunnskapsdeling, faglige samlinger og individuell oppfølging. Bouvet er også opptatt av å bidra i samfunnet. I den forbindelsen følger jeg opp tre bachelor-studenter for tiden.

 

Landsdel med muligheter


Thune dro til Sørlandet primært av familiære grunner, men visste på forhånd at landsdelen hadde mye å tilby fritidsinteressene hans, blant annet kitesurfing.

– Så var det en del forhold jeg ikke var helt forberedt på. Først og fremst at det skjer så mye her, med store industribedrifter og imponerende «state-of-the-art»-teknologi.

Aptum_ToneEmilie_Bouvet_artikkel_Mar 30 2023_-- 12.jpg
Magnus Rode Gjøsund

Langt ferskere i arbeidslivet er Magnus Rode Gjøsund, utdannet i informasjonsteknologi. Også han jobber med oppdrag for samme virksomhet, i et litt større team enn Thune. Han merket seg Bouvet allerede mens han studerte, og likte selskapets likefremme og ærlige tone. – De virket åpne og inkluderende, og kunne tilby arbeid som passer for mine kvalifikasjoner og min væremåte.

Det var også noe med landsdelen som fristet. – Skjærgård, mildt klima og mange soldager lokket, og da det ble en åpning i Bouvets avdeling i Kristiansand, grep jeg sjansen til å teste ut byen. Veldig raskt fikk jeg øynene opp for at dette er en aktiv region, både på fritida og med tanke på de mange spennende bedriftene her.

Nettverk og oppfølging


Rode Gjøsund synes det har gått greit å bygge nettverk i sørlandsbyen.

– Uansett hvor du kommer, gjelder det jo å ta initiativ selv. Kristiansandere er hyggelige, og byen har mange tilbud, ikke minst innen sport, som er min greie. Jeg har for eksempel meldt meg inn i et veldig trivelig studenthockeylag.

– Også på arbeidsplassen går det fint å knytte kontakter, sier Rode Gjøsund. – Vi har faglige treff, men også sosiale arrangementer og sponsing av treningstilbud.  I høst var jeg med å starte bedriftsidrettslag i volleyball. Nå er vi en gjeng som skal løpe terrengkarusellen, og flere spiller jevnlig padel. Det betyr også mye at vi er samkjørte i teamet jeg er del av. Folk er utrolig hjelpsomme, og deler villig av kunnskapene sine.

– Jeg må også få skryte av Bouvet som arbeidsgiver, tilføyer Rode Gjøsund.

– Følelsen av å bli ivaretatt har vært påtakelig fra første dag. Å bli sett, lyttet til og verdsatt for egenskapene dine, gjør at du blir trygg på deg selv og motivert for å yte ditt aller beste. Jeg føler meg faktisk ganske bortskjemt som får jobbe i Bouvet i Agder!

Prøv vår Gulrotindeks

I Bouvet kan vi lokke med vår visjon, våre verdier, betingelser og goder, men noen gulrøtter oppleves som viktigere enn andre. Noe som motiverer ekstra mye. Velg inntil fem punkter på listen under som er spesielt relevante for deg for å se hva vi kan tilby.

Bli kjent med godene våre her

gulrot.svg