I sommer skal over 50 studenter få teste konsulentlivet i Bouvet

Denne sommeren fylles kontorene våre med godt over 50 studenter som skal få en smakebit på konsulenthverdagen hos oss. – studentene er utrolig viktige for oss, og vi gleder oss like mye til dette hvert år, forteller Per Gunnar Tronsli, administrerende direktør i Bouvet.


Gjennom vårt sommerjobb-program ønsker vi å tilby studenter en god blanding av faglig utvikling, nettverksbygging og alt annet vi har å by på. I år har vi gleden av å kunne tilby over 50 sommerjobber fordelt utover våre kontorer rundt om i hele landet. 

En som er godt fornøyd med at vi kan tilby sommerjobb og praksisplasser er Per Gunnar Tronsli, administrerende direktør i Bouvet. Han legger vekt på at det er et viktig samfunnsansvar, og gir store ringvirkninger både for selskapene som tar imot studenter og studentene selv. 

Portrett Per Gunnar_2.jpeg
📸 Per Gunnar, CEO i Bouvet

– Ved å åpne dørene for studenter, får unge mennesker verdifull erfaring, ferdigheter og kunnskap om livet etter studiene og det faktiske arbeidslivet. I så måte er sommerjobber og praksisplasser viktige for å redusere gapet mellom skole og arbeidsliv. 

Gode sommerjobbopplegg er lærerikt og verdifullt for studentene selv, men ikke minst for Bouvet og våre kunder.

– Sammen ser vi på dette som et samfunnsansvar – at vi fra vår side legger til rette for at så mange som mulig kommer lettere raskere inn i arbeidslivet, fortsetter Per Gunnar. 

Sommerjobb-programmet vårt raskt oppsummert: 

Ekte kundeprosjekter

Studentene jobber i tverrfaglige team gjennom hele sommeren, med samfunnsnyttige og reelle prosjekter tildelt fra våre kunder. 

Tett oppfølgning 

Fra start til slutt får sommerjobberne våre tett oppfølgning av faglig sterke Bouvet-kolleger som stiller som veiledere og mentorer. 

Masse sosialt og faglig! 

Gjennom vårt sommerjobb-program ønsker vi å tilby studenter en god blanding av sosialt og moro, samt faglig utvikling og nettverksbygging. 

Skal ut i oppdrag for våre kunder 

I år skal studentene jobbe med prosjekter for Equinor, bymiljøetaten, Lyse Energi, NVE, Desert Control, Statens vegvesen, Randaberg kommune, Tidewave​ og et internt prosjekt for Bouvet. 

Flertallet av årets kunder har hatt sommerjobbere fra oss flere år på rad og opplever at studentene tilbyr stor verdi til deres prosjekter. Det er også gledelig at vi har fått på plass flere nye kunder som Randaberg kommune, bymiljøetaten og Tidewave​. 

Her skal de få bryne seg på alt fra systemutvikling, dataanalyse, maskinlæring, design og lavkode. 

 

731D1D3C-BAFC-4F6D-A2D5-7E99BBFF1F29_1_201_a.jpeg
📸 Sommerstudentene våre i Bergen skal jobbe med Bymiljøetaten

 

Bli kjent med noen av årets kundeprosjekter

App for solenergi for Lyse 

For tredje år på rad får sommerjobberne våre i Stavanger muligheten til å jobbe med Lyse Energi. I år sommerjobberne til å utforske mulighetene for å integrere visning av produsert strøm på solcelleanlegget i Lyse-appen ved å benytte seg av et API fra en av partnerne til Lyse. Sommerstudentene fra Bouvet sin leveranse vil legge et godt grunnlag for Scrum teamets videre utvikling, forteller Lyse.

Prosjekt Smartsluk for NVE

En annen kunde som i mange år har tilbytt spennende prosjekter for våre sommerjobbere er Norges vassdrags- og energidirektorat. I år skal noen av våre sommerjobbere i Oslo få bidra med innovasjon og utvikling av systemer for regnvannshåndtering.

Regnvann i byer og tettsteder er et økende problem, både fordi klimaendringer fører til mer intenst styrtregn, men også fordi byer vokser og fortettes. 

En løsning på utfordringene er midlertidig lagring og gradvis utslipp. Dette kan oppnås ved å bruke grønne tak og smarte sluk, der planter absorberer og fordamper vannet og algoritmer kun slipper ut vann når det er kapasitet i kloakk. Sommerjobberne vil spille en viktig rolle i utviklingen av disse løsningene ved å utnytte data og algoritmer for å optimalisere regnvannshåndteringen.

Lavkode for Randaberg kommune 

Det er alltid stas med nye kunder som kommer til og kan tilby sommerjobber, en av disse er Randaberg kommune. De har et ønske om å bruke lavkode til å forenkle og digitalisere to av de viktigste HR-prosessene de har i kommunen.

En gruppe studenter med ulik bakgrunn skal bruke Microsoft Power Platform og utvikle lavkode-løsninger. Kommunen legger til at studentene står fritt til å lage den beste løsningen ved hjelp av de ulike produktene innenfor Power Platform. 

Tilstandsmåling og modellering av mobiliteten i byen

I Bergen skal sommerjobberne hjelpe Bymiljøetaten med å få flere til å velge sykkel. Bymiljøetaten ønsker bedre oversikt over effekten av tiltak de gjør for å øke andelen syklister. Her skal studentene hjelpe med å komme frem til et produkt som lar bymiljøetaten gjennomføre en smartere prosess for å forutse og/eller måle effekten av forskjellige tiltak.

Bli kjent med sommerjobberne på Instagram

På Instagrammet til Bouvet skal studentene ha takeover og gi et innblikk fra hverdagen hos oss og fortelle litt om hva de jobber med i sommer. 

☀️ 👉 Følg oss på Instagram her