Kåret til en av Norges 50 fremste teknologikvinner

Det er svært gledelig at vår egen, Regine Sagstad Berg, er utvalgt som en av Norges 50 fremste tech-kvinner 2020 av Oda-nettverket og Abelia!

Redaksjonen

På fredag ble Norges 50 fremste tech-kvinner 2020 kåret. Disse var valgt av Abelia og kvinnenettverket ODA. Juryen fikk i år inn nærmere 900 nominasjoner, og har vektlagt å løfte frem nye talenter og et mangfold av bedrifter, bransjer og virksomheter. Vår egen Regine Sagstad Berg var blant de utvalgte. 

_DSC3862

Flere kvinner til teknologiske yrker 

–  Historien har vist at vi trenger problemløsere av begge kjønn for å møte samfunnets store utfordringer, men i dag er det vesentlig flere menn enn kvinner som jobber i bransjen. Derfor ønsker Abelia og ODA å inspirere flere kvinner til å velge teknologiske yrker. Det er svært gledelig at årets liste inneholder så mange nye navn og vi gratulerer alle vinnerne, sier Øystein Eriksen Søreide, leder av juryen og administrerende direktør i Abelia.

Juryen har bestått av: 

·  Kristin Skogen Lund, administrerende direktør i Schibsted Media Group  

·  Berit Svendsen, utenlandssjef i Vipps    

· Steffen Sutorius, direktør for Digitaliseringsdirektoratet 

·  Anne Grethe Solberg, forsker og ekspert på kjønnsbalanse i organisasjoner 

·  Jan Moberg, administrerende direktør i Teknisk Ukeblad 

·  Kristine Hofer Næss, styreleder i ODA-Nettverk  

· Øystein Eriksen Søreide, administrerende direktør i Abelia  

 

_DSC3853

Vært med å bygge et ledende miljø 

En av de som er valgt ut er vår Regine Sagstad Berg. Regine har vært med å bygge Bouvet til å bli en av de ledende teknologi-miljøene i Bergen. Hun jobber som avdelingsleder i Bouvet, der hun de siste årene har ledet en avdeling innen frontend-utvikling og UX hos Bouvet.

"Fortsatt en lang vei å gå"

Det er veldig gøy å komme med på denne listen, jeg er veldig stolt, forteller Regine til Sverre Hurum i et intervju i etterkant av prisutdelingen. Regine trekker også frem at hun har fått flere meldinger fra unge i bransjen etter utdelingen. Det er tydelig at dette engasjerer, og det synes jeg er ekstra stas.  

Jeg synes det er veldig viktig at Regine står frem og er tydelig, forteller adm.dir i Bouvet, Sverre Hurum.

- Vi har kjempedyktige kvinnelige ledere og det siste året har vi klart å øke kvinneandelen, både i ledelse og blant de ansatte ganske kraftig. Det å ha fokus på kjønnsbalanse, mangfold og inkludering er super viktig – og der synes jeg vi har klart å gjøre en jobb. Og der står Regine i spissen. 

 – Absloutt. Vi har gjort en jobb, men vi har fortsatt en lang vei å gå. Vi må fortsette og jobbe og ha fokus på det – så blir det enda bedre, skyter Regine inn med.

Heiagjeng hjemme i Bergen

Vi er utrolig stolte av at Regine er valgt ut som en av Norges fremste tech-kvinner, forteller Regionleder i Bouvet Bergen, Anne Hasselgreen. Regine er lidenskapelig opptatt av gode brukeropplevelser og intuitive brukergrensesnitt, samtidig som hun elsker teknologi.

Til tross for at Regine var i Oslo for prisutdelingen, samlet kollegaene hennes seg i Bergen for en liten markering med kake. 

Image from iOS (3)

 

large-222

Hasselgreen trekker også frem Regines engasjement for mennesker og kommunikasjonsferdigheter som viktige ferdigheter som gjør henne så unik.

-Hun er opptatt av å formidle sin kunnskap til kommende generasjoner, og stiller opp for å fortelle om bransjen og hvilke muligheter den gir, enten det er til ungdomsskoleelever, elever på videregående skole eller på universitet og høyskolenivå.

Sagstad Berg er sterkt engasjert i Bouvets kommunikasjonsråd som jobber med å vise frem alt det spennende som foregår i Bouvet og bransjen generelt innen teknologi og kundeopplevelse, slik at kommende generasjoner skal bli kjent med det. Regine er et forbilde i bransjen, og en ypperlig ambassadør for hvilke muligheter man har innenfor IT og teknologi, sier Hasselgreen.