Næringsministeren besøker Bouvet

Vi hadde gleden av å ta i mot Næringsminister, Iselin Nybø (V), ved vårt Stavangerkontor. Her fikk vi vise hvordan vi anvender teknologi sammen med våre kunder for å bygge fremtidens samfunn. Les mer om besøket her.

– Det har vært utrolig kjekt å få besøk av næringsministeren og vi setter stor pris på at hun tok seg tid i en hektisk valgkamp for å bli bedre kjent med oss og lære mer om teknologiens rolle i det grønne skiftet, forteller regionleder i Rogaland, Bjarte Gudmundsen.

Ministeren fulgte engasjert med på presentasjoner og demonstrasjoner fra våre kollegaer om hvordan vi bruker teknologi i samfunnsnyttige prosjekter.

Nybø fikk lære mer om alt hvordan vi jobber med flytende havvind, til maskinlæring for strømnettet og hvordan vi med Kolombus tilrettelegger for god flyt i kollektivtilbudet i regionen.

Les også artikkel om besøket i artikkel i Dagsavisen.

Stor interesse for Innseiling i Bouvet 

Ministeren var også svært interessert i å vite mer om Innseiling, onboarding-programmet vårt for nyutdannede.

– Måten de nydannende blir integrert inn i bedriften på gjennom Innseilingen viser at det er et selskap som ønsker å rekruttere de beste og er på offensiven for å få den kompetansen som trengs og det tror jeg er lurt, både for studenter og unge har lyst til å jobbe i bedrifter som dette, men også for å få kompetansen som Bouvet er helt avhengige av, fortalte Nybø under besøket.

Det var tre av våre nyutdannede kollegaer som fortalte Iselin om sine opplevelser med Innseiling. Mads, som leder Innseiling i Rogaland, var også med og fortalte om hvordan vi har jobbet med Innseiling på tvers i Bouvet og i Rogaland.

 

DSCF1304.jpg
F.v. Mads Erik Beskestad Andersson (leder av Innseiling), Rakel Lundervold, Asbjørn Rørvik og Nadia Bertha Alvarez Reinertsen. 

 

Utvikler klatrerobot til industrien 

To av våre kollegaer, Anette Fristad Håland og Martin Hauge, fra industrispesialist-miljøet vårt i Haugesund tok turen til Stavanger for å vise hvordan vi jobber med industrien i regionen. Klatreroboten som vi utvikler sammen med KAEFER Energy ble satt i fokus. Roboten som er i produksjon, skal klatre langs rørlinjene og installere fuktsensorer.

Det ble også litt tid til å fortelle om hvordan sommerstudentene våre i Haugesund denne sommeren jobbet med å utvikle en drone for inspeksjon av vindmøller i Egersund.Se film om sommerprosjektet her.

 

DSCF1330.jpg
Anette Fristad Håland og Martin Haug tok turen fra Haugesund for å hilse på ministeren

 

Flytende havvind 

Ministeren fikk under besøket lære mer om vårt arbeid med å digitalisere flytende havvind for aktører i energibransjen. Nybø fikk besøke prosjektrommet hvor et av teamene våre sitter. Her fortalte Thomas Gudmestad, prosjektansvarlig og enhetsleder i Bouvet mer om prosjektet til et publikum med spissede ører og store øyne.

_DSF5144.jpg
Thomas Gudmestad forteller ministeren om hvordan teamet hans jobber med havvind 

Maskinlæring for strømnettet

Turen gikk så videre til en av våre sosiale soner hvor Rune Fagermoen, leder av datterselskapet vårt Olavstoppen, ga ministeren en introduksjon om inspeksjon av strømnettet ved hjelp av kunstig intelligens. For kunden vår eSmart Systems utvikler vi verdensledende programvare for å optimalisere inspeksjon og vedlikehold av strømnettet. På kundelisten finner vi mange av verdens største energiselskaper.

DSCF1415.jpg
Rune Fagermoen fra , Olavstppen forteller om inspeksjon av strømnettet ved hjelp av kunstig intelligens

HoloLens i Futurum 

Besøket ble avsluttet i toppetasjen på Kanalpiren, bedre kjent som Futurum. Futurum er et initiativ av Bouvet, byr på en ny og uavhengig arena  for samhandling mellom virksomheter, akademia og gründermiljø. 

Her ble det først foredrag og demonstrasjon fra vårt ledende mixed reality-miljø og Nybø fikk teste fjernassistanse ved bruk av HoloLens 2.

DSCF1476.jpg
Anders Stensland gir en presentasjon og demo av fjernassistanse med AR. 
 
DSCF1504.jpg
Ministeren tester HoloLens 2 i Futurum 
Eva Johannesdottir, Leder for Futurum, forteller ministeren om Futurum
Eva Johannesdottir, Leder for Futurum, forteller ministeren om den nye arenaen.