Stolt sponsor av Girl Tech fest

Denne uken har vi hatt gleden av å sponse og arrangere Girl Tech fester i Bergen, Oslo, Stavanger og Haugesund. Her bidro 17 veiledere fra Bouvet med å lære jentene koding, programmering gjennom oppgaver og leker med teknologi.

Girl Tech Fest arrangeres på bibliotek over hele landet, og dagen er en del av et langsiktig initiativ fra arrangørene for å skape en felles læringsarena for jenter på barneskolen. GTF ble arrangert for første gang i 2015 og målet er at enda flere skal få oppleve gleden av å utforske teknologi og se hva det kan brukes til.   

Vi har arrangert fester og bistått med veiledning

På Girl Tech Festene er vi med som sponsor og bidro med 17 veiledere som lærte jentene koding, programmering gjennom oppgaver og leker med teknologi. Veilederne jobber med teknologi og engasjerer seg for at flere jenter skal velge teknologi og realfag. Vi er stolte over å ha våre egne ansatte som er rollemodeller og ønsker å bidra til å styrke kvinneandelen i den digitale næringen.

På årets kodefester var veilederne aktivt involvert med å arrangere festene og aktivitetene og hjalp jentene underveis. På GTF i Bergen hadde vi blant annet et robotverksted. Her brukte vi drikkekartonger og ved hjelp av micro:bit, sugerør, klesklype, ispinne eller kafferørepinner, batterier og microservo lager vi en robot som beveger munnen sin.

I Stavanger arrangerte vi  Girl Tech Fest for 44 jenter i 5. klasse. De fikk en introduksjon i prinsippet bak programmering og lærte hvordan de kunne programmere en robot ved hjelp av en bitbot. I tillegg lærte de hvordan de enkelt kunne designe en app, samt lage en menneskelig robot. Jentene var super-engasjerte hele dagen og noen av de hadde vært borti programmering allerede. 

På GTF i Haugesund fikk jentene leke seg med morsomme oppgaver hvor de skulle ta i bruk HTML/CSS, designmetodikk, Scratch og blokkprogrammering med micro:bit. 

2021_1104_10093300.jpg
Vi arrangerte Girl Tech Fest og fikk storfint besøk av 44 jenter i 5. klasse i Futurum! 
 

Vi trenger flere jenter i IT-bransjen

I Bouvet er vi opptatt av digitalisering og samfunnet. Vi har en visjon om å gå foran og bygge fremtidens samfunn, da trenger vi folk og gjerne jenter. Bouvet støtter Girl Tech fest fordi det er viktig å få flere jenter interessert i teknologi og dette er arenaer der vi kan så interessen. Skal vi få til det må vi sørge for at mange nok velger å utdanne seg i retning av digitalisering og systemutvikling. 

Se bilder fra festene

Girl tech fest Oslo 1.jpg
Ivrige jenter på GTF i Oslo
received_409905334145633.jpg
På Girl Tech festen i Haugesund kom kronprinsen for å heie på jentene. På bildet ser du også Anette Friestad Håland fra Bouvet i Haugesund som taler. Dette er andre gangen hun har vært med å arrangere Girl Tech fest. 
Bilde fra Girl Tech fest i Haugesund
Bilde fra Girl Tech fest i Haugesund
Girl tech fest oslo 3.jpg
Entusiastiske jenter på Girl Tech fest i Oslo
Girl tech fest Oslo 2.jpg
Dypt konsentrerte jenter i Oslo som får testet IKT-løsninger
Jentene lærte om app-design på GTF i Stavanger
2021_1104_11485600.jpg
Programmering av bitbot på GTF i Stavanger
20211103_112916.jpg
Bilde fra robotverksted i Bergen

 

Temaer