Bouvethistorien - Bouvet Norge
PNG_300_Bouvet_logo_Oransje_RGB.png

<

Historien om oss, og

øya vi kommer fra

Historien vår

Bouvet ble etablert i august 2002 etter at de ansatte, sammen med en norsk investor, kjøpte den norske delen av det svenske konsernet Cell Network, som hadde alvorlige utfordringer etter at dotcom-boblen sprakk.

" Bouvet-øya i Sør-Atlanteren – symboliserte et stødig landemerke i et opprørt farvann."

Bouvetya_SH_Ovenfra_01.jpg

Bouvets kultur og verdier er preget av denne skapelseshistorien. Selskapets unnfangelse skapte en jordnærhet, langsiktighet og felles forståelse om å bygge stein på stein i stedet for å basere seg på høytflyvende visjoner og luftslott. Det var også grunnen til at vi tok navnet fra den norske Bouvet-øya i Sør-Atlanteren – fordi den symboliserte et stødig landemerke i et opprørt farvann.

I dag er markedet og omstendighetene noe helt annet, og det er kanskje vanskelig å se hvordan vi kan ligne på en kald, øde og ubetydelig øy som Bouvet-øya jo egentlig er. For vi er jo et mangfold av mennesker, som holder til nær kundene våre – og som er alt annet enn ubetydelige. Faktum er at vi forandrer, fornyer og forbedrer, digitaliserer og bygger samfunnet på ny – gjennom utallige prosjekter fra nord til sør og fra øst til vest!

"Samhold og deling, menneskene foran alt

"Denne tankegangen var – og er – grunnlaget for verdiene våre og for kulturen vår."

"Øya symboliserte et stødig landemerke i et opprørt farvann.

I harde klima må folk stå sammen, jobbe sammen, dele på kunnskap og dele på ressurser – bare for å overleve. Og dét er direkte overførbart til vår måte å være medarbeider og samarbeidspartner på, til vår måte å drive business. Samhold og deling, menneskene foran alt; Denne tankegangen var – og er – grunnlaget for verdiene våre og for kulturen vår.
 

Derfor er Bouvet-øya fremdeles med oss, i vår grafiske profil og i koordinatene til en bit strandlinje på øya som alle ansatte får. Vi skal vite hvem vi er og hvor vi kommer fra. Det fikk oss hit vi er i dag, og det vil få oss videre i årene som kommer.


Vi går foran og bygger fremtidens samfunn

Bouvetya_SH_Ovenfra_01.jpg

Km fra nærmeste land

1700

Km fra nærmeste øy

1600

Geografi

Nord for sydpolen. Sør for ekvator. 1600 km fra nærmeste øy og 1700 km fra nærmeste land, ligger den.


Bouvetøya,verdens mest avsidesliggende øy

Dette er norsk land. Toppen av en aktiv vulkan, dekket med et tykt islag, og den sies å være helt ubebodd av mennesker. Men det kommer jo an på hvordan du ser det.


Demografi

Slik vi ser det, har over 1500 mennesker tilholdssted her. Hver og en med sin plass, sitt virke og 10 meter strandlinje. En befolkning med felles grunn, liten frykt og stor frihet.


Autonomi

Ingen bestrider Norges suverenitet over Bouvetøya. Ingen stormakter bestemmer over Bouvet. Og selvråderetten er viktig. Den er nedfelt i kulturen, og i folket.


Psykologi

Det har vært rike år. Og mer nøysomme. Denne dynamikken er noe øyfolket kjenner og tåler. De velger velprøvde metoder når det trengs – og finner nye når det er krevet. Dette er et sterkt folk. Dehar vært her lenge, og de er kommet for å bli.

Øya


/

PNG_300_Bouvet_logo_Oransje_RGB.png
Untitled-7.png
Untitled-7.png
Untitled-7.png
Untitled-7.png