Vi trenger flere rollemodeller i teknologi

I Bouvet er vi så heldige at vi har mange rollemodeller i alle fagmiljøene våre. Her kan du bli kjent med noen av dem.

Trykk på taggene for å lese mer om hvor og hvordan vi benytter samme fag og teknologi


I Bouvet ønsker vi å bidra til en positiv utvikling av kjønnsbalansen i vår bransje, og derigjennom en positiv utvikling i vår del av næringslivet og samfunnet. Dette er noe vi engasjerer oss for året rundt. Derfor bidrar vi aktivt i bransjesamarbeid og nettverk hvor dette er tema.

Pilene peker oppover både i bransjen og Bouvet og tall viser at stadig flere kvinner søker seg til teknologistudier. Selv om vi har oppnådd mye, er det fortsatt en vei å gå. For å fortsette denne positive utviklingen trenger vi gode rollemodeller og vi trenger å synliggjøre rollemodellene våre. I Bouvet er vi så heldige at vi har mange rollemodeller i alle fagmiljøene våre. Her kan du bli kjent med et par av dem. 

Les mer om vårt arbeid med likestillingher

Les vår likestillingsredgjørelse for 2022 her.

Møt noen av våre rollemodeller her 

 
Amina-.jpg

Navn: 

Amina Brenneng 

Retning: 

Frontend-utvikler

Hva jobber du med for tiden? 

Akkurat nå er jeg i prosjekt for Norges vassdrag og energidirektorat. I dette prosjektet jobber jeg med teknologien VuE og trives veldig godt med det. 

Når oppstod interessen for teknologi? 

Jeg har alltid likt å game, så det startet i en ganske ung alder, men jeg hadde aldri kodet før jeg begynte på Høyskolen Kristiania i en alder av 22 år og tok bacheloren min der. 

Har du en rollemodell innenfor teknologi? 

Nå har jeg mange jeg henter inspirasjon fra. Men jeg kan ikke huske at jeg hadde noen rollemodeller innen teknologi da jeg vokste opp, og det skulle jeg ønske at jeg hadde. Jeg tror at hvis jeg hadde sett flere som jeg kjente meg igjen i fra ung alder, så hadde jeg kanskje funnet veien til programmering tidligere. 

Er det viktig med rollemodeller i teknologi, tror du? 

Jeg tenker at det er veldig viktig å ha flere rollemodeller innen tech, både menn og kvinner. Jeg tror at mange lenge har hatt et bilde av hvordan en utvikler er eller ser ut, eller hvilke interesser de har. Men teknologi og programmering er jo for alle. Det passer absolutt alle, i alle typer aldre og med alle typer interesser fra tidligere, så jeg håper vi kan komme litt over den kneika og at alle kan få opp et lite øye og teste om koding kan være for dem.

Amina, du ble jeg selv kåret til en av bransjens fremste utviklere i FINN og Universum sin årlige kåring. Hva tenker du om det? 

Det var veldig, veldig stas. Ikke minst var det veldig hyggelig å vite at noen har satt pris på det jeg gjør og har lagt merke til meg, og at jeg, ja, får en anerkjennelse for arbeidet jeg har gjort. Og så håper jeg jo at noen kanskje ser på meg og kjenner seg litt igjen i hvordan jeg er eller ting jeg liker å drive med og kanskje tenker at programmering kunne vært noe for dem også.

80572643.jpg
Rett før jul ble Amina (t.v) finalist i FINN og Universum sin årlige kåring av årets kvinnelige utviklere, hvor hele bransjen var med å stemme frem de fremste rollemodellene innen systemutvikling.
Helena Solberg Kallekleiv.png

Navn:

Helena Solberg Kallekleiv

Jobber med: 

Jeg er en del av et team som sitter med ekspertise innenfor skyplattformen Microsoft Azure. Vi hjelper andre team med automatisering og sikring av infrastruktur i skyen.

Når oppstod interessen for teknologi?

Barneskolen/ungdomskolen. Kan huske fra tidlig alder at når noen spurte hva jeg ville bli så svarte jeg "ingeniør", gjerne lenge før jeg visste hva det innebar.

Har du en rollemodell innenfor teknologi? 

Når det kommer til rollemodeller innenfor teknologi, så har jeg ikke en spesifikk en, men opp gjennom livet så har jeg ofte sett opp til de rundt meg som er nysgjerrige og entusiastiske når de støtet på et problem, eller de har lyst til å finne på noe nytt. Og det er den entusiasmen som har gjort at det har blitt en motivasjon for meg til å gjøre det samme. Et eksempel på det er min far var alltid har vært den personen som finner ut av ting og er en ekte problemløser.

Hva er ditt beste tips for å fortsette å utvikle teknologi interessen videre?

Mitt beste tips for å vedlikeholde og videreutvikle interessen for teknologi er å ikke være redd for å gjøre feil, for det å gjøre feil er i bunn og grunn en god ting. Jeg har vært veileder for jentene på Girl Tech Fest to år på rad nå, og det jeg alltid pleier å si til de er at de ikke må ikke være redde for å gjøre feil. Ved å feile får du egentlig bare en gylden mulighet til å bli enda klokere. Og det gjelder ikke bare jentene på Girl Tech Fest, men det gjelder jo alle aldre og områder. 

 

 
large-4155.png

Navn: 

Henriette Lien Rebnor 

Jobber med: 

Jeg jobber som backend-utvikler på teamet mitt. Her går det mest i  i C# (C-Sharp) og .NET. Vi  jobber også en god del med semantisk teknologi, noe synes jeg er veldig spennende. 

Når oppstod interessen for teknologi? 

Interessen min for teknologi har alltid vært der, men jeg fikk øynene opp for programmering under bachelorgraden min i Kognitiv vitenskap ved UiB hvor jeg hadde programmering som et valgfag. Etter det tok jeg en bachelorgrad til i datateknologi som igjen førte meg til Bouvet.  Noe av det jeg liker best med å jobbe med datateknologi og informasjonsteknologi, er at jeg får fordype meg på komplekse utfordringer og være med å finne gode løsninger. 

Har du en rollemodell innenfor teknologi? 

Jeg har ingen spesifikke rollemodeller innenfor teknologi som jeg kommer på, men jeg blir veldig inspirert av kolleger på arbeidsplassen. Jeg jobber med veldig mange flinke folk og det er mange spennende foredrag og fagkaffer.  Så ja, det er vel mest kollegaene mine da som gjerne blir rollemodell for meg, fordi jeg ser de er veldig kunnskapsrike og flinke til å formidle.

Hva er ditt beste tips for å fortsette å utvikle teknologi interessen videre?
Jeg holder meg oppdatert på teknologi mens jeg er på jobb og synes det er en viktig arena å bruke for å tilegne seg kompetanse. På fritiden har jeg andre prosjekter og forpliktelser, så derfor er det viktig for meg å holde meg oppdater mens jeg er på jobb. Om det kommer et nytt verktøy som teamet kan ta i bruk, så er vi i mitt team flinke til å teste og bruke det aktivt for å løse arbeidsoppgaver. 

 

large-5390.png

Navn: 

Maren Myhre Spångberg

Jobber med: 

Systemutvikling, for tiden er jeg i et prosjekt for Equinor. 

Når oppstod interessen for teknologi? 
Min interesse for teknologi startet vel i ungdomstiden med at jeg var veldig interessert i gaming. Gjennom det ble jeg nysgjerrig på mye teknologi og videre valgte jeg å jobbe med det profesjonelt. Teknologi er en såpass stor stor del av vår hverdag, både min og samfunnet forøvrig, derfor synes jeg det var interessant å faktisk lære mer om det. 

 

Hva er ditt beste tips for å fortsette å utvikle teknologi interessen videre?
Mitt beste tipset er tørre å være nysgjerrig på det du synes virker interessant. Tør å vær nysgjerrig på det du kanskje ikke vet så mye om... enda. 

large-5721.png

Navn: 

Kjersti Pleym

Jobber med: 

Jeg jobber som utvikler i et prosjekt for Norges vassdrags- og energidirektorat.

 

Når oppstod interessen for teknologi?
Jeg synes alltid det har vært gøy med problemløsning, og å bruke teknologi som verktøy til dette resonnerer i meg.

Har du en rollemodell innenfor teknologi? Jeg blir inspirert av folk som er uredde og tør å prøve nye ting. I tillegg blir jeg ofte inspirert av kollegaer i det daglige og de som står frem og holder interessante foredrag og tør å ha en mening. 

Hva er ditt beste tips for å fortsette å utvikle teknologi interessen videre?
Et tips fra meg er å være nysgjerrig og ville utforske og delta på konferanser og oppsøke ulike arenaer og kurs, på den måten kommer mye engasjement og inspirasjon av seg selv.