IMG_20190724_123156_631
>

I Bouvet har jeg fått bidra fra dag én - både faglig og sosialt

Redaksjonen 
24. okt. 2019

Shahrukh Khan representerer en ung, fremadstormende gjeng i Bouvet som setter store preg i organisasjonen. Den nyutdannede sivilingeniøren tror gjennomgående kultur er svaret på hvorfor det er lett å være ung i Bouvet.

Shahrukh er 25 år, fra Oslo, og ble nylig ferdig med sin masterutdanning som sivilingeniør i kybernetikk og robotikk ved NTNU. Han har jobbet i Bouvet i seks måneder, men var her på sommerjobb i 2018. På sin korte tid i Bouvet har han allerede rukket å involvere seg i stort og smått, både faglig og sosialt. Shahrukh er opptatt av faget sitt og synes det er morsomt å jobbe med hardware og utforske ny teknologi. Han er kjent som en gledesspreder, og deler sin kunnskap med kolleger, blant annet gjennom Labben, Bouvets eget makerspace. Han bidrar også opp mot studentarrangementer.

I så måte er reisen til Shahrukh en solskinnshistorie, men det flotte er at han på langt nær er den eneste som bidrar. Han er en del av et ungt miljø i Bouvet som inspirerer, gleder og utfordrer. Det kan jo være vanskelig å være ny i arbeidslivet, og derfor gleder denne trenden oss veldig. Vi er utrolig stolte av hvordan våre yngre ansatte kommer inn, setter sitt preg på organisasjonen og blir en del av kulturen vår.

At det unge miljøet har bidratt til at vi nylig ble kåret en av Norges 10 beste arbeidsplasser for Young Professionals i en stor undersøkelse gjennomført av Academic Works, gjør oss både ydmyke og stolte. Last ned YPAI-rapporten fra Academic Works her.

For å gi dere et lite innblikk i miljøet og hvordan det er å komme til Bouvet som ung, har vi tatt en prat med Shahrukh selv.

I Bouvet praktiseres kulturen av alle!

Kan du beskrive dine første 6 måneder i Bouvet?
– Jeg begynte i mai 2019, men hadde allerede vært her på sommerjobb året før. Jeg husker jeg ble veldig positivt overasket over at vi fikk jobbe med så reelle kundcaser. Det som var kult med sommerjobben var at det var et ønske om at vi skal ta ansvar og at vi faktisk lagde noe som hadde verdi. Vi ble også tatt seriøst av absolutt alle, selv om vi følte vi kom som studenter til et sted fullt av eksperter.

Akkurat det har vel vært kjenningsmelodien siden jeg startet for fullt også. Du føler at du har en verdi her, og at du bidrar fra dag én. Det gjør også at du raskt får ansvar om du ønsker det. Det er så mange dyktige folk her, som er eksperter i sine fagfelt, men likevel er de veldig ydmyke og imøtekommende. Dette bidrar til at du veldig raskt føler deg hjemme. Mye av grunnen til at vi unge kommer så raskt i gang er fordi kulturen blant de som allerede er her er så gjennomgående og sterk.

Videre må jeg skryte litt av onboarding-programmet, både faglig og sosialt. Du får alt du trenger faglig, samtidig som du blir veldig godt kjent med både de andre nyansatte og resten av bedriften, gjennom flere ulike arrangementer. 

Vi har også satt i gang et program vi kaller "Innseiling" her i Bouvet Øst, hvor alle som er nyutdannede eller har jobbet i Bouvet i mindre enn to år samles i ulike sosiale og faglige settinger. Dette er et program av de unge, for de unge. Sist hadde vi en stor faglig samling vi kalte for Bouvet Point One, hvor vi holdt foredrag for hverandre.

Innseiling har også sin egen blogg – sjekk den ut her.

Se også video fra åpningen av den nye og forbedrede Labben vår:

Basert på resultatet i undersøkelsen til Academic Works, hvorfor tror du flere unge nå ønsker å jobbe her?
– Først og fremst må jeg trekke frem kulturen igjen. Det er egentlig enestående hvordan kulturen og verdiene blir praktisert av alle – hver dag. Det er en jordnærhet og en villighet til å dele og hjelpe som gjør at du får den gode kombinasjonen av å føle at du gjør noe verdifullt og samfunnsnyttig gjennom kundeprosjektene, samtidig som du har det kjempegøy på jobb. Jeg husker vi som var her på sommerjobb la merke til det allerede de første par dagene vi var her.

Delingskulturen har også mye å si. Gjennom at alle deler sin kunnskap med hverandre og at du aldri føler det blir feil å spørre om hjelp, blir det trygt for unge å få en god start på arbeidslivet her. Kombinerer du villigheten til å dele med de sterke fagmiljøene, så blir det også enklere å utvikle seg faglig. Det er mye engasjement i Bouvet, og selv om denne undersøkelsen var for unge og nyutdannede, tror jeg mye av grunnen til at unge trives så godt i Bouvet er fordi de mer erfarne også trives. 

I tillegg kommer du ikke bort fra at Bouvet har gjort flere tiltak de siste årene for å satse på unge, likefullt som på seniorer. De vet at denne miksen vil være avgjørende for å utvikle samfunnet fremover. De gir oss mulighet til å påvirke, og de legger til rette for faglig- og personlig utvikling. Jeg tror det som skjer og har skjedd de siste årene begynner å legges merke til, noe som selvfølgelig er kult for oss som faktisk opplever hvor bra det er her.

Bouvet1
Fra Bouvet One, felles fagsamling i Bergen

Hva vil du trekke frem av sosiale og faglige initiativer som har engasjert deg i Bouvet?
– I Bouvet skjer det noe hele tiden – hver eneste dag. Vi har spillkvelder, fagkvelder, lønningssamlinger, volleyball, squash, skiturer, labb-kvelder og mye mer. Det er stort fokus på sosiale og faglige samlinger. Det er også enkelt å sette i gang med egne initiativer, noe som gjør at tilbudene bare blir flere. I realiteten er det derfor din egen interesse som avgjør hva og hvor mye du deltar på. Personlig må jeg likevel trekke frem noen initiativer jeg liker ekstra godt.

Du kommer jo ikke bort fra uavhengighetsturene. I år dro de ulike regionene til Oxford, Færøyene, Nice, Verona, Sopot og Rogaland. Andre år har alle regionene samlet seg og dratt til ett sted. Å samles for å dra på slike turer gjør noe spesielt for kulturen. Les mer og se bilder fra årets uavhengighetsturer her.

I tillegg er jeg som nevnt veldig engasjert i Labben, hvor vi har muligheten til å jobbe med både egne hobbyprosjekter og kundeprosjekter, relatert til IoT, Embedded-systemer samt annen ny teknologi. For øyeblikket sitter jeg med et prosjekt som tar i bruk HoloLens, noe som er veldig spennende.

Jeg får også bidra mye opp mot studenter og nyutdannede. Siden jeg startet har jeg vært med på flere turer til blant annet Trondheim og Gjøvik. Jeg har også vært med å ta imot studenter på huset gjennom ulike arrangementer. Det er veldig givende og morsomt å kunne fortelle om sin hverdag til noen som var i samme situasjon som du selv var for seks måneder siden. Jeg har også fått være med å følge sommerstudentene denne sommeren, hvor jeg blant annet bidro til å planlegge og gjennomføre det sosiale opplegget. At vi som unge får være med på denne prosessen mener jeg både er riktig og viktig.

Til slutt må jeg også få frem felles fagsamlinger for de ulike regionene, hvor det settes opp foredragsspor der flinke kolleger deler erfaringer fra både personlige prosjekter og kundeprosjekter. Gjennom alle slike tiltak blir vi en sammensveiset gjeng, selv om flere av oss sitter i ulike prosjekter hos ulike kunder.

Se sommerstudentene oppsummere sin sommer i Bouvet her:

Hva vil du si til unge som vurderer å søke jobb i Bouvet?
Søk! 

Nei da, men jeg pleier å si du vil skjønne hva jeg snakker om når du kommer på intervju. Det første møtet oppsummerer Bouvet-ånden og kulturen her på mange måter. Min anbefaling er derfor: Er du usikker, så kom på et intervju og se selv. Får du samme følelsen som meg, er jeg hundre prosent sikker på at du vil trives