Innafor Bouvet – et innblikk i livet som fersk konsulent!

Har du noensinne lurt på hvordan det føles å være ny konsulent i Bouvet? I begynnelsen av august startet omtrent 100 av oss, nyutdannede og ganske spente, på vår Bouvet-reise. Her forteller vi litt om hvordan vi opplevde den første tiden som konsulenter i Bouvet.

Julie Holte Motland

Cecilia Andrea Mowinckel

Publisert:

21. aug. 2023

Trykk på taggene for å lese mer om hvor og hvordan vi benytter samme fag og teknologi

Som ny i arbeidslivet deltar man i Innafor - en onboarding-uke fullpakket med læring, reelt kundecase og mye moro. Etter dette følger Innseiling, et 2-årig program med mer faglig og sosialt påfyll.

Hvem er de nye ombord?

Årets kull med nyansatte har ulike bakgrunner slik som IT, design, økonomi og HR, og kommer fra en rekke utdanningsinstitusjoner. Noen av oss har allerede smakt på konsulentlivet gjennom sommerjobb i Bouvet, andre har deltatt på bedriftspresentasjoner eller besøkt stands i løpet av utdanningen. Uansett er vi en gjeng med mangfold og ulike perspektiver, noe som er nyttig når vi skal løse problemer som krever en tverrfaglig tilnærming.

Slik seilte vi inn til Bouvet

Allerede før oppstarten i Bouvet ble vi spurt hva vi ønsket å jobbe med, slik at våre nærmeste ledere kunne begynne å finne passende prosjekter til oss. Vi ble også invitert på flere sosiale arrangementer, for eksempel velkomstmiddag der vi traff andre nyansatte, sommerfest og Bouvet sin egen kunnskapsdelingskveld, BouvetOne. Da vi omsider hadde vår første arbeidsdag, var det veldig fint med noen kjente fjes blant de vi skulle starte sammen med.

Allerede innafor

De første dagene av Innafor-uken bestod av foredrag om tilværelsen i Bouvet, muligheter i selskapet og konsulentrollen. Vi hadde også kurs i CV-skriving og presentasjonsteknikk. Videre ble vi inndelt i team og startet med en designsprint for å løse en reell og samfunnsnyttig caseoppgave for Bane NOR. Kort fortalt gikk oppgaven ut på å forbedre og digitalisere prosessen knyttet til hensetting, eller parkering av tog innenfor et avgrenset område. Det ble raskt tydelig at mulighetsrommet var stort, og mange oppdaget at tiden satte begrensninger. Til tross for dette var det høyt nivå på løsningsforslagene, og enda bedre var det at kunden ga uttrykk for det samme!

Etter jobb ble det også organisert frivillige sosiale arrangementer, hvor vi fikk sjansen til å bli bedre kjent i en mer uformell setting. Gjennom uken hadde vi blant annet mulighet til å bli med på middager, i tillegg til aktiviteter som minigolf, badstue, og escape room. Oppsummert var det en intensiv uke, men samtidig veldig lærerikt og gøy.

Et hav av muligheter

Da vi startet i Bouvet, hadde noen av oss allerede blitt tildelt prosjekter hos kunder som de skulle begynne å jobbe med etter at den første uken var over. Andre skulle gjennomføre ulike kurs og sertifiseringer for å tilegne seg ny kunnskap og dykke dypere ned i et fagområde. Vi sitter igjen med et inntrykk av at i Bouvet er det fokus på å finne et prosjekt man virkelig liker, og at det er rom for å utvikle seg og lære mer om det man ønsker.

Navigering for nykommere

Er du klar til å kaste loss? Som ferskinger har vi plukket opp noen god råd på veien:

  • Ta initiativ: Vær nysgjerrig og vis interesse. Spør gjerne de rundt deg om tips og forventninger til deg og din rolle.
  • Delta på sosiale arrangementer: Bli kjent med kollegaer og ha det gøy! Visste du for eksempel at det finnes sosiale grupper for nesten alle typer interesser? For eksempel er det grupper for brettspill, strikking, padel, badstue, volleyball, katteelskere, klatring og gaming, for å nevne noen. Finner du ikke det du digger, kan du gjerne starte en ny gruppe.
  • Utforsk muligheter: Ikke bare sosialt, men også faglig. Delta på kurs, ta sertifiseringer og utforsk mulighetene for å jobbe med det du liker.
  • Spørsmål er velkomne: Ingen forventer at du vet alt. Spør og lær.
  • Del kunnskapen din: Det du vet, kan hjelpe andre. Å dele bidrar både til individuell fremgang og styrker vårt kollektive potensial.