André har jobbet med maskinlæring for Hydro

Denne sommeren har André og to andre studenter fått jobbet med maskinlæring for Hydro. Nå deler han mer om sommer han har tilbragt med Bouvet og Sildikon Valley i Haugesund.

Trykk på taggene for å lese mer om hvor og hvordan vi benytter samme fag og teknologi


IMG_3882.jpg

Navn:

André Torvestad

Alder:

25 år

Utdanning:

Kybernetikk og robotikk, 5-årig

Hvor i landet er du oppvokst?

Jeg er oppvokst på Avaldsnes, nord på Karmøy.

Kan du fortelle en fun fact om deg selv?

Jeg var så heldig at jeg fikk oppleve å bo i Buenos Aires da Argentina vant fotball-VM. Det var en skikkelig folkefest!! 

Hva har du jobbet med under sommerjobben?

Jeg har jobbet med utvikling av en maskinlæringsmodell som Hydro skal bruke til inspeksjon i sin produksjonslinje. Denne skal kunne gi automatisk beskjed dersom det er avvik underveis og forhåpentligvis frigjøre noen ressurser som i dag brukes til manuell inspeksjon.

 

Hvordan synes du sommeren har vært så langt?

Sommeren har vært veldig bra! Jeg har fått jobbe med et prosjekt som faglig sett er midt i blinken for meg, sammen med utrolig flinke mennesker. Det har også vært veldig gøy å få møte mange andre sommerstudenter gjennom Silikon Valley-prosjektet, både gamle kjente og nye ansikter.

 

Hvor mange is tror du at anslagsvis har spist i sommer?

Selv om været har vært litt halvveis på Haugalandet i sommer, har vi heldigvis fått litt sommervibes fra isboksen. Jeg tipper 13 is.

 

Hvordan synes du det har vært å jobbe med dette prosjektet?

Det har vært veldig moro å jobbe med prosjektet. Jeg har fått utfordret meg selv faglig på et område jeg er veldig interessert i og har lært mye. Jeg er også veldig glad i å jobbe sammen med andre, noe jeg har fått gjort i sommer sammen med Jostein (sommerstudent fra Bouvet) og Tor (sommerstudent i Hydro).

 

Bilde av Jostein og Andre fra prisutdelingen til Sildikon Valley
📸 på prisutdelingen til Sildikon Valley fikk Jostein og André to priser. De fikk "studentenes pris" og pris for beste IT-løsning. Gratulerer! Foto: Sildikon Valley 

 

Hvordan har en typisk arbeidshverdag sett ut i sommer?

07:00 – Første kaffekopp og setter meg noen mål for dagen.

07:30-09:15 – Sjekker om de gode ideene jeg hadde før jeg dro i går faktisk var gode ideer.

09:15 – De gode ideene gikk/gikk ikke. Oppdaterer dagens mål. 

09:30 – Standup! Vi går gjennom hver utviklers plan for dagen og eventuelle utfordringer.

09:45-11:00 – Jobber videre.

11:00 – (veldig) god lunsj i kantina.

11:30 – 13:00 – Intensivt arbeid.

13:00 – Dartspill med kontoret! Dagens viktigste gjøremål.

13:15-15:00 – Jobber videre og kommer ofte på veldig gode ideer for morgendagen.

 

Hva har vært det beste med sommerjobben? 

Det har vært veldig gøy å treffe igjen gamle venner fra Haugesund gjennom Silikon Valley-arrangementene. Hver uke har vi blitt invitert til opplegg sammen med rundt 60 andre sommerstudenter som jobber rundt om i Haugesund. Mange av dem hadde jeg kanskje ikke truffet igjen i sommer utenom Silikon Valley, men å se hverandre der gjør at man finner på ting utenom også.

Det har også vært spennende å kunne utfordre meg selv faglig på et prosjekt der vi selv får lov til å bestemme hvordan løsningen skal se ut. Vi har fått veldig fritt spillerom til å undersøke og teste forskjellige aspekter, og hver gang vi har en ny idé får vi god hjelp av både våre veiledere og andre som jobber her.

 

20230623_114155596_iOS.jpg
📸 Bilde fra by-rebus i Haugesund med Sildikon Valley og sommerstudenter fra andre bedrifter

 

Kan du fortelle litt mer detaljert hva dere har jobbet med?

Jeg jobber på et prosjekt for Hydro, hvor vi utvikler en maskinlæringsmodell som skal kunne gjenkjenne spesielle avvik i deres produksjonslinje. Vi utvikler også systemarkitekturen som skal være rundt den, slik at modellen får tilgang på de bildene den skal ha, og Hydro får tilgang på modellens prediksjoner. Dette involverer mye prøving og feiling rundt forskjellige løsninger, men vi får god hjelp fra både veiledere og andre kollegaer.

 

 

Har du lært noe nytt eller testet ut noe du ikke har jobbet med under
studietiden?

Jeg har fått jobbet mer med utvikling og bruk av dype nevrale nettverk, noe jeg synes det er veldig spennende å få jobbe med. Jeg har også lært mye helt nytt om systemarkitektur, spesielt med bruk av Azure.

 

Hvorfor søkte du sommerjobb i Bouvet og i Haugesund?

Da jeg studerer borte, er det hyggelig å komme hjem til familie og venner på Haugalandet om sommeren. Bouvet er en bedrift jeg har hørt mye bra om fra andre som har hatt sommerjobb her og har mange spennende prosjekter innen robotikk.

 

Hvordan har det sosiale vært? 

 

Det sosiale har vært veldig bra. Hver uke har vi møtt andre sommerstudenter på Haugalandet gjennom Sidlikon Valley-arrangementer, noe som har vært veldig trivelig. På kontoret spiller vi daglig en runde dart sammen med flere kolleger. Vi fikk også tatt en tur til Hydro sitt anlegg i Årdal for å få en oversikt over produksjonslinjen og møte kolleger der. Der fikk vi også tid til en fantastisk tur opp til Bøttejuvet i Årdal den ene dagen. Absolutt et høydepunkt!

 

IMG_20230627_135350.jpg
📸 Bilde fra da vi fikk besøke anlegget til Hydro i Årdal. Absolutt et høydepunkt! 

 

Er det en ting som har overrasket deg fra sommerjobben/arbeidslivet som
du ikke forventet?

Jeg er overrasket over hvor god tid alle har til å hjelpe hverandre. Det er en kultur der alle er i samme båt, uavhengig av hvilket prosjekt man jobber med. Dersom vi står fast med noe, er det alltid noen som er villige til å hjelpe, noe vi setter veldig pris på.

 

Er det noe du kommer til å savne fra sommerjobben når du er ferdig?

Jeg må nok kjøpe meg en egen dart-tavle, for jeg kommer til å savne den daglige runden dart. Det neste året skal jeg legge meg i hardtrening, slik at jeg er klar til jeg eventuelt kommer tilbake.

 

Har du planer videre i ferien før skolen begynner igjen?

Jeg har ei uke fri mellom arbeid og skolestart, da skal jeg besøke venner i Oslo! Jeg gleder meg veldig og regner med at Oslo byr på full sol og ekstra god stemning den uka.