Bouvet kan tilby varierte og givende arbeidsoppgaver

Møt Rune, som gjennom et år som trainee får utforske flere forretningsområder, lære nye kodespråk samt bruke ny og spennende teknologi. Les mer om hans erfaring, og hvordan du kan bli trainee hos oss

Trykk på taggene for å lese mer om hvor og hvordan vi benytter samme fag og teknologi


Gjennom Universitetet i Stavanger og Næringsforeningen i Stavanger sitt trainee-program, Trainee Sørvest, har vi ansatt Rune. Programmet tilbyr faglig samt personlig utvikling.  Målsettingen er å beholde, samt tiltrekke seg de beste kandidatene for å sikre kompetanse til regionens næringliv.

Innseiling – vårt program for nyutdannende i Bouvet

Om Rune Reimertz

Alder: 25

Utdanning: Mastergrad i Informatikk, Universitetet i Bergen

Prosjekter jeg har bidratt på: Devteam med frontend-utvikling og Mixed Reality med Unity og C#

Kontor: Stavanger

rune.png

 

Hvilke oppgaver har en trainee?

Som trainee har jeg de samme oppgavene som de fleste andre konsulentene. Jeg er på et prosjekt, og jobber for å løse kundens utfordring. Det som skiller en trainee fra en vanlig ansatt er at jeg i løpet av året skal innom tre ulike prosjekter, ca fire måneder på hvert prosjekt. Prosjektene er innen ulike forretningsområder, og med emnefelt som jeg ikke har erfaring med fra før. Jeg har også en mentor i bedriften, som jeg har samtaler med for personlig utvikling.

Hvorfor ville du være trainee i Bouvet?

Jeg var usikker på hva jeg spesifikt ønsket å jobbe med etter endte studier. Jeg hadde studert flere emner innen informatikkens verden som jeg likte, men det var jo fortsatt mye jeg ikke hadde prøvd enda! Gjennom programmet ville jeg få mulighet til å lære kodespråk og bruke spennende teknologi som var ny for meg. Ved å ha prøvd mest mulig, ville jeg ha et bedre grunnlag for å avgjøre hva jeg ønsket å fortsette med når året som trainee var over. Stillingen som trainee er i grunn ettårig, men jeg er glad for at jeg fikk fast ansettelse i Bouvet fra dag én. 

Jeg visste at Bouvet var en robust bedrift av solid størrelse, og så for meg at det ville være gode muligheter for varierte og givende arbeidsoppgaver. Jeg hadde også fått et positivt inntrykk av selskapet gjennom bedriftsbesøk på kontorene i Bergen, da jeg var student ved UiB.

 

"Forventningene mine har blitt overgått! Jeg har det veldig gøy på jobb, både i form av at jeg opplever mestring innen emnene jeg får prøvd meg i, men og ved å ha så mange kjekke og hjelpsomme folk rundt meg!"

mette holmen.png

"Rune er en veldig fin og dyktig kollega. Han tar alle utfordringer han får både faglig og sosialt og er en flott ambassadør for Bouvet.

Sett fra Bouvet sin side er det lærerikt å være en del av traineeopplegget til Næringsforeningen. Det utfordrer og inspirer oss til å tenke litt nytt."

- Mette Holmen, mentor og enhetsleder i Bouvet

Hvordan var mottaket i Bouvet?

Oppstarten i Bouvet satte jeg stor pris på. Det at de fleste av oss med oppstart i august fikk én «fadderuke» hvor vi ble bedre kjent med konsulentrollen, samt oss imellom, var svært givende. Mye av det jeg lærte under den uken har jeg tatt med meg videre inn i kundemøter, og generelt i hverdagen som konsulent. Jeg fikk også flere gode venner som jeg omgås med utenfor jobb.

Fortell kort hva du har gjort i prosjektene du har deltatt i

Det første prosjektet var hos devteamet, hvor jeg fikk drive frontend-utvikling. Der lærte jeg React, TypeScript, JavaScript, CSS og HTML. Jeg var også en ørliten tur innom backend, hvor jeg fikk prøvd API utvikling med C#, ASP.NET Core og Entity Framework Core.

Nå er jeg inne hos Mixed Reality-teamet. Her lærer jeg Unity og C# for frontend på både AR og VR, og Azure Cosmos Db for backend.

Image from iOS (127).jpg
Rune vant pizza-kåringen på årets KickOff med enheten. 

Kan du trekke frem tre ting du har lært i denne perioden?

  1. Tør å spør om hjelp dersom du står fast. I begynnelsen syntes jeg det var litt flaut å be om hjelp for ofte, men jeg lærte fort at det er mange hjelpsomme Bouvetere som gjerne deler kunnskap.
  2. Jeg lærer best ved å forsøke å gjøre ting selv, fremfor å lese meg opp eller å se videoer.
  3. Ta høyde for at det er MYE som kan gå galt i programmet som utvikles. 

Hva med oppturer og nedturer?

➕ Det var virkelig gøy da jeg på det første prosjektet mitt var med ut til kunden for demo, og de var begeistret over det vi hadde fått til.

➕ Det sosiale som har foregått siden jeg begynte har vært veldig bra! Jeg har kost meg sammen med enheten, onboarding-programmet Innseilingen, Bouvet Rogaland og teamet. Jeg har også fått gleden av å arrangere flere samlinger for innseilerne, noe jeg håper vi kan ta opp igjen snart.

➖ Det var litt kjipt å forlate det forrige prosjektet hvor jeg hadde blitt godt kjent med teamet, og akkurat begynte å føle meg komfortabel med teknologien. Det var veldig hyggelig at de ville ha meg tilbake når året som trainee er over, og jeg skal ut i fast prosjekt.

 

Samarbeidet med Næringsforeningen

Det felles opplegget for traineene er ment å gi personlig og faglig utvikling, samt danne et nettverk oss imellom. I høst var det Næringsforeningen som stod for det faglige, og nå i vår vil det være UiS som har ansvaret. De faglige samlingene holdes på Rosenkildehuset i Stavanger sentrum. Der har vi hatt besøk av flere dyktige foredragsholdere og hatt workshops. Et par nøkkelord fra tidligere samlinger, samt hva vi skal gjennom i vår, er: nettverksbygging, FuelBox, kommunikasjon, arbeidsmiljøutfordringer, motivasjon og ledelse.

Vi har også arrangert flere sosiale eventer som ølsmaking, vi var på OTD Energy Show, vi har vært ute på byen og vi har hatt hjemmefest. I desember skulle vi hatt julebord, men det har vi utsatt frem til smitten i samfunnet er på et forsvarlig nivå.

 

"Det sosiale som har foregått siden jeg begynte har vært veldig bra! Jeg har kost meg sammen med enheten, onboarding-programmet, Bouvet Rogaland og teamet. Jeg har også fått gleden av å arrangere flere samlinger for nyutdannede :)"

Vi søker flere traineer

Over 20 ledende bedrifter i regionen er med på Universitetet i Stavanger i Stavanger og Næringsforeningen i Stavanger-regionen sitt trainee-program.
Gjennom Trainee Sørvest vil du få en unik overgang fra student- til arbeidsliv med allsidige og utfordrende arbeidsoppgaver tidlig i karrieren.

Vi søker trainee til QA og Teamled.