Tre grunner til hvorfor velge BigQuery

BigQuery er et kraftfullt datavarehus i Google Cloud plattformen. Bli kjent med noen av fordelene du kan oppnå ved å ta i bruk skytjenesten.

Henrik Schwarz

15. juni 2021

01 data

Hva er BigQuery?    

BigQuery er et datavarehus levert som en tjeneste av Google Cloud. Det er skalerbart, og har en kostnadsmodell som gjør det godt egnet for både små og enorme mengder data. Fordi BigQuery bruker SQL for å spørre mot dataene kan en enkelt bruke datavarehuset fra andre verktøy, som Tableau, PowerBI eller Excel og Sheets.

Det er mange fordeler ved BigQuery. Du kan oppnå økt innsikt i sanntid og økt forståelse for data. BigQuery gjør det enklere å utarbeide rapporter og tilgjengeliggjøre dem for flere enn tradisjonelle dataanalytikere og kan øke verdien av resultatene. Alt levert med høy sikkerhet og driftet av Googles ingeniører.

Tre grunner til hvorfor velge BigQuery     

1. Skalerbar og serverløs

Grunn nummer en til hvorfor benytte seg av BigQuery er dets evne til å bryte ned datasiloer fra ulike fagsystemer og enkelt samle disse i et skalerbart og serverløst datavarehus. Dette gir deg nye og bedre muligheter til å bruke data til å forutsi, eksempelvis, etterspørselen etter varer og tjenester. BigQuery gjør det også enklere å bruke dataene i digital markedsføring eller til personaliserte anbefalinger.     

2. Demokratiserer data for hele organisasjonen

Med over 700 millioner søk i Chrome nettleser på «kundereise» og hvordan selskaper kan bli mer kundeorientert, kommer grunn nummer to for å vurdere BigQuery; uante muligheter for å enkelt lage innsikt i verktøy mange er godt kjent med, som for eksempel Tableau, Looker eller MS Excel.

I dag er tilgang til slike systemer ofte forbeholdt dataanalytikere, men med BigQuery kan hele organisasjonen få oppdateringer om virksomheten i sanntid og med dette demokratisere data for hele organisasjonen. Dette vil gi et konkurransemessig fortrinn.

3. Integrerer data inn i eksisterende systemer

Grunn nummer tre er mulighetene for å integrere data inn i eksisterende systemer. Tilgang til data kan enkelt administreres og styres gjennom BigQuery. Dette gir ferdige rapporter innen BI tilsendt i kanaler som Slack, mates inn i ML-algoritmer eller brukes i avanserte utviklerverktøy.

11 flere fornøyde kunder.png

Hvordan komme i gang med BigQuery?

Det er enkelt å komme i gang med BigQuery. Du kan laste opp et datasett du ønsker å utforske, eller du kan bruke fritt tilgjengelige datasett for å bli utforsket og brukt i Google Cloud Public Datasets. Eksempler på disse er værdata, data fra Wikipedia eller data fra et fagsystem.

Steg 1: Last ned et datasett på din datamaskin.

Steg 2: Last opp og lagre datasettet i BigQuery.

Steg 3: Benytt BigQuery for å spørre på data lagret i Google BigQuery.

Hva med strukturerte data fra for eksempel fagsystemer?

En dataplattform er kun så verdifull som det dataene den inneholder.

Med gode masterdata fra fagsystemer, prosessert og tilgjengelig for å deles, får du grunnlaget du trenger for å utnytte mektige og gode verktøy, som Google BigQuery. Med gode masterdata utnytter du de strukturerte dataene i virksomheten til de formålene du ønsker – uten at de mister kvalitet.

Vår samarbeidspartner Sesam leverer en unik masterdatakomponent som sikrer optimal datakvalitet fra virksomhetens fagsystemer, og uten å kreve endringer fra deg på dine systemer.

Dette gjør det raskere, enklere og rimeligere å utvikle og bruke standardverktøy som ligger tilgjengelig i Google Cloud, samtidig som datakvaliteten øker. Det er først når systemene snakker sammen at en virkelig er datadrevet.

 

Kontakt oss