Microsoft 365 Copilot kommer, er du klar?

Allerede 1. november 2023 lanseres Microsoft 365 Copilot og verden blir kanskje aldri den samme.

Arild Aarnes

Publisert:

11. okt. 2023

Tar jeg litt hardt i, synes du? Jeg vet ikke, dette kan helt klart revolusjonere arbeidsdagen for oss som jobber mye i Microsoft Office, det vil si i Word, PowerPoint, Excel, Outlook og Teams, og raskt er jo det veldig mange av oss.

Så hva er nå dette Microsoft 365 Copilot, tenker du. Microsoft 365 Copilot er en intelligent assistent som hjelper deg med å skrive, redigere og forbedre tekster i alle Office-produktene. Copilot bruker kunstig intelligens til å analysere teksten din og foreslå forbedringer i grammatikk, stil, klarhet og tone. Du kan bruke Copilot i Word, Outlook, PowerPoint, Excel og OneNote for å lage profesjonelle og engasjerende dokumenter, e-poster, presentasjoner, regneark og notater.

Copilot kan også hjelpe deg med å finne relevant informasjon, sitere kilder, generere innhold og tilpasse teksten din til ulike formål og målgrupper.
 

"Hva med å sende Copilot i et Teams-møte du ikke har tid til å delta i? Eller hva med å la Copilot oppdatere deg på det du har gått glipp av, hvis du ikke rekker starten av et møte?"

Copilot hjelper deg
Copilot kan hjelpe deg med mange av dine arbeidsoppgaver

Copilot kan benytte bedriftens data for å tilpasse innholdet til din målgruppe, stil og formål. Copilot kan også foreslå relevant informasjon, bilder, diagrammer og sitater fra pålitelige kilder.

Med Copilot kan du spare tid, øke kvaliteten og forbedre kommunikasjonen i din organisasjon. For eksempel, hvis du skal skrive en rapport om et prosjekt, kan Copilot hente data fra prosjektets dokumenter, regneark og kalender, og lage et utkast med de viktigste punktene, resultatene og anbefalingene.

Copilot kan også tilpasse seg din skrivestil og tone, slik at du kan kommunisere effektivt og profesjonelt med ulike målgrupper.

Announcing Microsoft Copilot, your everyday AI companion - The Official Microsoft Blog

Microsoft 365 Copilot
Microsoft 365 Copilot

Hva trenger vi å tenke på for å forberede oss til Microsoft 365 Copilot?

I motsetning til for eksempel ChatGPT som mange kanskje har brukt, har Microsoft 365 Copilot tilgang til bedriftens data. Copilot kan hente informasjon fra SharePoint, Teams, OneDrive, kalendere og eposter, og bruke det som inspirasjon for å generere tekst. 

Microsoft 365 Copilot har bare tilgang til de dataene som du har tilgang til. Det betyr at du må sørge for at du har riktig tilgangsnivå i SharePoint/Teams, og at du ikke deler sensitiv eller konfidensiell informasjon med andre som ikke skal ha det. Dette er ikke noe nytt i forbindelse med Microsoft 365 Copilot, men det blir enda viktigere å følge gode sikkerhetsrutiner når du bruker et verktøy som kan skrive tekster for deg.

Det betyr at sikkerhet er et av de viktigste områdene vi må gjøre riktig før innføring av Microsoft 365 Copilot.

Vi må sørge for at brukerne har riktig tilgang i SharePoint/Teams. Dette er for så vidt ikke noe nytt nå i forbindelse med Copilot, men blir viktigere enn noen gang. Microsoft 365 Copilot blir flinkere enn deg til å finne relevant informasjon, og har du da tilgang til informasjon du ikke burde hatt, så kan den bruke det som grunnlag for å generer tekst eller på annen måte gjøre informasjonen tilgjengelig for deg. 

Det blir også viktig å rydde i gamle data slik at Microsoft 365 Copilot fokuserer på ny og høyst relevant informasjon. 

Det betyr at du må slette eller arkivere det som ikke er aktuelt lenger. Hvis du lar Microsoft 365 Copilot bruke utdatert eller feilaktig informasjon som grunnlag for å skape tekst, kan det føre til misforståelser eller feilinformasjon.
 

Rydder i data
Rydder i gamle data før innføring av Copilot

Lisenser

Microsoft 365 Copilot blir tilgjengelig som en tilleggslisens til brukere som har Microsoft 365 E3/E5, Business Standard eller Business Premium.

Microsoft opplyser at Microsoft 365 Copilot-lisensen vil koste $30 pr. måned pr. bruker. 

I første omgang blir Microsoft 365 Copilot kun tilgjengelig på engelsk og det er fortsatt ikke sagt noe om når norsk språk blir tilgjengelig.

Men det er ingen grunn til å ikke begynne å forberede seg. Lurer du på hvordan du skal komme i gang, er det bare å kontakte oss.

 

PS. Ja, alle bildene i denne artikkelen ble skapt av kunstig intelligens på www.bing.com/create og noe av teksten ble forbedret ved bruk av Bing Chat. 😊

Arild Aarnes
Enhetsleder