08-08-01_Fløyen_utsikt

Mitt første prosjekt

Regine Sagstad Berg 
12. nov. 2020

Arja startet hos oss rett fra Høgskulen på Vestlandet. Her kan du lese litt om hvordan hennes første måneder i Bouvet Bergen har gått. Stikkord fra den første tiden er Docker, Java, Spring Boot og fantastisk delingskultur!

Aller først, litt om Arja:

Arja har en bachelorutdannelse som dataingeniør fra Høgskulen på Vestlandet. Gjennom studiet har hun fått utviklet ferdighetene sine innenfor blant annet systemarkitektur, web og apputvikling, databaser og maskinlæring. I tillegg til programmeringsfag har hun også tatt kurs i matematikk og algoritmer. I sin bacheloroppgave arbeidet hun med å utvikle et VR-miljø i Unity for å gi visuell stimuli under fMRI scanning. 

thumb_Arja_Sivapiragasam.jpg
Arja

Kunnskapsdeling og arbeid i smidig team!

– Etter noen uker med kompetanseutvikling i Bouvet fikk jeg muligheten til å bli med i utviklingsteamet som jobber for Bergen kommune. Her har jeg fått oppleve hvordan det er å arbeide i et agilt team med daglige stand-up møter og arbeidsmetoder som bidrar til effektivt samarbeid.

Som fersk utvikler har mye av tiden gått med på å lære hvordan ting fungerer, og teamet mitt har vært til stor hjelp med dette over Slack, Teams eller "in-person" de dagene vi har vært så heldige å få være på kontoret. 

– I begynnelsen hadde jeg en observasjonsrolle på de fleste møtene, men etter hvert fikk jeg også prøve meg på mine egne oppgaver i et prosjekt hvor vi utvikler den nye portalen til Bergen kommune. Her implementeres det en ny back-end med grafdatabase for hjemmesiden til Bergen kommune. Arbeidsdagene har gått til å jobbe med Java og Spring Boot samt en del front-end med Thymeleaf templates. I tillegg har jeg rukket å være både imponert og forvirret av Docker Containers.

– Nylig har jeg fått starte i mitt første oppdrag, hvor målet er å videreutvikle et eksisterende system utviklet av IKT Drift hos Bergen kommune som heter Lokasjonsbasen. Dette er et eldre system som inneholder informasjon om utstyr som er plassert på, eller tilknyttet til diverse lokasjoner som driftes internt hos Bergen kommune. Sammen med kolleger er vi i gang med å integrere dette mot Telias abonnementstjeneste ved hjelp av Python. 

Screenshot fra lokasjonsbasen Bergne kommune som Arja arbeider med integrasjoner mot
Screenshot fra lokasjonsbasen som Arja arbeider med integrasjoner mot

– Min opplevelse av det å være nyansatt i Bouvet har vært veldig positiv og lærerik. Jeg har blitt godt tatt imot og fått være med på flere spennende og morsomme faglige og sosiale opplevelser. Jeg ser frem til alt som er i vente!

FÅ OGSÅ MED DEG HVA DE ANDRE NYANSATTE I BERGEN HAR GJORT DEN FØRSTE TIDEN SIN I BOUVET!

Kolbein og Thomas i Episerver-teamet i Bergen

Truls, Jonas og Jostein videreutvikler Nasjonal Ressursdatabase for Forsvaret

Knut henter værdata og sertifiserer seg innen databricks!

Eirik og Mikkel forteller - Fra heltid til deltid og rett inn i team