Reidar lærer bort Office 365-triksene i lynfart

Sitter ikke Office 365 like godt hos alle ansatte? Passer det ikke å sende medarbeidere på heldagskurs? Da kan Reidar Skarstein Scheis lynkurs være noe for dere.

Tormod Myrland Aadnesen

Trykk på taggene for å lese mer om hvor og hvordan vi benytter samme fag og teknologi

– Her kan folk komme og gå som de vil. Grunntanken bak lynkurs er at man skal kunne «shoppe» akkurat de temaene man er interessert i. Av og til trenger man ikke mer enn 45 minutter for å lære noe matnyttig, sier Reidar Skarstein Schei.

Bouvet-konsulentens kolleger ser ham stadig sjeldnere på jobben. Reidar er ofte ute hos bedrifter og organisasjoner med sitt lynkurs-konsept: Én dag med seks til åtte intensive økter – hver med sitt tema.

Ideen om «speed-kursing» kom for noen år siden.

– Det er ikke alltid slik at folk kan sette av én eller to hele dager til kurs. Og kanskje er det ikke alltid behov for å i dybden. Tanken bak lynkurs er at man skal kunne lære noe på 45-minutter og ta i bruk den nye kunnskapen umiddelbart, sier kurslederen.

Nye verktøy uten forankring

Reidar er spesialist på Teams, Office 365 og SharePoint Online, Microsoft-programmene som «alle» bedrifter og organisasjoner innfører. Men overgangen til nye skybaserte verktøy går ikke på skinner i alle virksomheter.

– Det vil alltid være en gruppe av medarbeidere som omfavner endring og er ivrige forkjempere for ny teknologi. Samtidig vil mange andre oppleve at verktøy blir innført uten tilstrekkelig begrunnelse og opplæring, mener kurslederen.

Han mener ledere og IT-avdelinger kan bli så opptatt av å rulle ut nye løsninger at de glemmer å forankre endringen i organisasjonen. Dermed uteblir den forventede gevinsten.

– Derfor henvender lynkursene seg først og fremst til dem som spør:
«What´s in it for me»?

Må være psykolog

Som kursholder må Reidar vite en del om hvordan folk reagerer på endring. Dette legger føringer for undervisningen.

– Det er viktig å ufarliggjøre endringen og deretter vise folk hvordan nye løsninger kan hjelpe den i hverdagen, sier Reidar.

De fleste lynkursene blir fulltegnet. Og det hender ganske ofte at folk som har meldt seg på én økt, blir værende for å få med seg minst én til.

– Mange ledere får en aha-opplevelse når de ser hvordan de ansatte responderer på dette tilbudet, sier Reidar.

Oversikt over vårt lynkurstilbud finner du her:Lynkursdag: Alt dere vil vite om Office 365

Ta kontakt med [email protected] for mer informasjon om lynkurs for din bedrift.