Hanna har jobbet med lavkode for Randaberg kommune

Denne sommeren har Hanna og tre andre studenter fått jobbet med å digitalisere viktige HR-prossesser fra Randaberg kommune. Nå forteller hun mer om prosjektet og sommeren hos oss i Stavanger.

Trykk på taggene for å lese mer om hvor og hvordan vi benytter samme fag og teknologi


IMG_9118.jpg

Navn:

Hanna Reiestad

Utdanning:

Datateknologi NTNU Trondheim (begynner 4. året)

Hvor i landet er du oppvokst?

Jeg er født og oppvokst i Sandnes og har bodd mesteparten av tiden på Smeaheia, med unntak av en kort periode i Belgia da jeg gikk på barneskolen.

Kan du fortelle en fun fact om deg selv?

Jeg har vært vegetarianer i 6 år og sikkert prøvd alle vegetarprodukter som finnes i norske butikker. Favoritten er Hälsans Kök Vegan Filet Pieces!

Hvor mange is tror du at anslagsvis har spist i sommer?

Jeg prøver å begrense meg til en is om dagen, så minimum antall is spist er 30. Men det har vært dager med 2, så mer realistisk er det nok mellom 35-40 is.

Hva har du jobbet med under sommerjobben?

Teamet mitt har jobbet med Randaberg kommune for å flytte onboarding og offboarding prosessene fra en egen, dedikert nettside til Power Platforms, slik at alle interne systemer lettere kan integreres og kostnader kuttes. Hovedsakelig bruker vi PowerApps og Power Automate for å få til denne overgangen.

 

Hvordan synes du sommeren har vært så langt?

Bortsett fra været har denne sommeren vært utrolig bra. Ettersom jeg studerer i Trondheim, har det vært godt å kunne tilbringe noen uker hjemme hos familien før jeg drar på utveksling til Lisboa til høsten. Jeg trives også veldig godt i sommerjobben.

Prosjektet vi har fått har vært både givende og akkurat krevende nok og stort nok til at vi klarer å fullføre, samtidig som det åpner for gode diskusjoner innad i teamet. Utenom dette går det en del tid til trening ettersom jeg løper mitt første maraton i oktober 🏃‍♀️

 

IMG_6016.png
📸 I sommer har vi hatt en bildekonkurranse mellom prosjektgruppene, hvor det mest kreative bildet vinner en premie 

 

Hvordan har en typisk arbeidshverdag sett ut i sommer?

08:00 – Sier hei til teamet, starter opp PC-en, sjekker Slack + Outlook

08:30 – Standup-møte for å planlegge arbeidsdagen og få hjelp med problemer jeg har møtt

09:00 – Starter med arbeidsoppgaver

10:00 – Første kaffe og frukt (helst kiwi)

11:00 – Lunsj i fellesarealet. Spiser medbrakt for å spare penger til utveksling!

11:30 – Jobbe videre med tildelte arbeidsoppgaver

14:00 (tirdag og torsdag) – Fagkaffe hvor en fulltidsansatt forteller om et spennende tema innen IT. Hvis det ikke er fagkaffe, tar vi en is-pause.

14:30 – Jobbe videre

16:00 – Starter hjemturen

 

Hva har vært det beste med sommerjobben? 

Det aller beste med sommerjobben har vært å bli kjent og jobbe sammen med så mange flinke mennesker. I tillegg til å møtes hver dag på jobb, så har vi sommerstudenter vært flinke til å gjøre ting sammen også etter arbeidstid. Vi har deltatt på Quiz på Lervig, spist sammen på Glad mat, hatt spillkvelder, sommerfest, og engasjert oss i ulike sporter som surfing, buldring og volleyball.

 

Kan du fortelle litt mer detaljert hva dere har jobbet med?

Vårt prosjekt går ut på å hjelpe Randaberg kommune med å forbedre prosessene knyttet til onboarding og offboarding. For øyeblikket håndteres disse prosessene gjennom eksterne nettsider, men nå ønsker de å migrere til Power Platforms. Derfor har vi utviklet nettsider ved hjelp av Power Apps og opprettet ulike flyter med Power Automate for å automatisere den interne kommunikasjonen gjennom e-post.

 

Hvordan synes du det har vært å jobbe med dette prosjektet?

Å jobbe med Microsoft-systemer er for det meste positivt, synes jeg, men vi har også støtt på noen utfordringer. Man får gjort veldig mye på kort tid, men det er også noen begrensninger med tanke på utforming av design og funksjonalitet. Det har vært en utfordring å balansere disse aspektene. Teamet har vært nødt til å danne gode samarbeidsrutiner og holde åpen dialog om påbegynte og fremtidige gjøremål.

 

Har du lært noe nytt eller testet ut noe du ikke har jobbet med under
studietiden?

Studiet legger stor vekt på programmering og læring om ulike IT-konsepter, derfor er "no-code" et ganske nytt begrep for flere i gruppen. Jeg har derimot allerede jobbet en del med Power Platform gjennom en deltidsjobb i Lnett, men sommerjobben har gitt meg muligheten til å fordype meg i og lære om disse systemene i mye større grad enn før.

 

IMG_5952.jpg

 

Hvorfor søkte du sommerjobb i Bouvet og i Stavanger?

Hovedgrunnen til at jeg søkte på Bouvet her i Stavanger var fordi jeg ønsket å være hjemme med familien i sommer, samtidig som det er det største sommerprosjektet innen IT i hele regionen. Dette betyr kule prosjekter og mulighet til å møte flere med samme interesser.

 

Hvordan har det sosiale vært? 

Sommerstudentene har funnet på veldig mye sosialt både på og utenfor jobb. På jobb er det lav terskel for å slå av en prat med de andre gruppene og ta felles is-pauser. I tillegg har innseiling arrangert flere arrangementer med god underholdning og mat på kontoret rett etter jobb. Sommerstudentene er også en veldig sosial gjeng ellers, så vi har vært flinke til å arrangere egne aktiviteter som sommerfest, quiz og sportslige aktiviteter.

 

bad.jpg
📸 Bilde fra da sommerstudentene dro og surfet etter jobb

 

Er det en ting som har overrasket deg fra sommerjobben/arbeidslivet som
du ikke forventet?

Jeg har vært veldig positivt overrasket over hvor avslappet arbeidsmiljøet er og hvor viktig delingskulturen er i Bouvet. Både veiledere og de andre sommerstudentene er alltid klare og tilgjengelige for å svare på eventuelle spørsmål eller hjelpe meg med feilmeldinger jeg møter på. Det finnes ingen spisse albuer her 😊

 

Har du planer videre i ferien før skolen begynner igjen?

Rett etter sommerprogrammet drar jeg tre uker til Japan! Da er planen å utforske japansk kultur og spise masse god mat. Etter det utvides sommeren i Portugal, med ett års utveksling i Lisboa.