Wayfinder

Wayfinder er en innendørs navigasjon app for mobile enheter som viser korteste vei gjennom et bygg. Appen er utviklet av oss i Bouvet og bruker Azure Spatial Anchors og Augmented Reality.

Bård Magnus Sødal

Wayfinder er en applikasjon for HoloLens, Android og iOS som lar brukeren navigere innendørs. Dette blir gjort ved å bruke en teknologi som heter Azure Spatial Anchors. Azure Spatial Anchors lar oss lage virtuelle punkter, anker, i et bygg som brukeren kan navigere mellom. Disse ankerene har vi plassert på taktiske plasser (i kryss, ganger, trapper og på dører) for å la brukeren navigere gjennom bygget ved bruk av Augmented Reality (AR).

BouvetDeler Trapp.gif
Wayfinder i trapp.

Vi bruker HoloLens til å sette ut disse ankerene, da den gir et veldig solid og stabilt grunnlag som følge av dens overlegne evne til å analysere og gjenkjenne omgivelser. Sluttbrukeren bruker mobiltelefon eller tablet/nettbrett.

BouvetDeler tredjeperson.gif
Bruk av Wayfinder på mobil.

Brukeren kan velge hvor de vil navigere til, og så vil Wayfinder, ved bruk av enhetens kamera som gjenkjenner omgivelsene, kunne legge opp den raskeste ruten til målet. Når ruten er funnet så vises denne som en glitrende løype i AR.