Bilde fra ansatte ved et av Hydro sine anlegg. Photo: Halvor Molland/Hydro
Photo: Halvor Molland/Hydro © Photo: Halvor Molland/Hydro

Hydro

Dataplattform fordeler prosessdata

Ikke undervurder viktigheten av lagring og håndtering av data, skriver Hydro i sin presentasjon av deres dataplattform CERES.

Trykk på taggene for å lese mer om hvor og hvordan vi benytter samme fag og teknologi

Utfordring

Den skybaserte dataplattformen, CERES, er et viktig strategisk verktøy for Hydro sin driftsorganisasjon. Med dataplattformen tar Hydro ut prosessdata i stor volum, og klargjør dataen til videre bruk i informasjonsportaler og avansert- og tradisjonell-dataanalyse. Resultatene fra analysen blir gjort tilgjengelig for bruk i hele organisasjonen.

Både operatører, ledelse, salg, vedlikehold, ressurser og prosessingeniører drar nytte av data som er prosessert i CERES.

Bilde fra anlegg. Foto: Hydro
Foto: Hydro Copyright:Hydro

Slik fungerer CERES

I CERES blir data lagret og behandlet for langtidsbruk i ulike analyse-sammenhenger.
Dataplattformen henter ut data fra kilder som produksjonssystemet APICS, cellekontroll-systemer samt sensorer i anleggene til Hydro.

Denne dataen hentes både fra prosesser i sanntid og batchet opp. Deretter behandles dataen og klargjøres for analyse. 

Skjermbilde 2022-10-26 kl. 14.00.33.png

CERES bidrar til stor prosent tilgjengelighet, til tross for stort datavolum. Løsningen er fleksibel og håndterer både strukturerte og ustrukturerte data inputs, og kan lagre data til ulike (relasjonelle og ikke-relasjonelle) databaser.

CERES er både skalerbar og kostnadseffektiv for Hydro. Det er lett å sette opp nye dataflyter, og plattformen har et grensesnitt som gjør at dataeierene kan konfigurere lagring selv.


 

 

Hydro benytter seg av fremtidsrettet teknologi. Det har vært interessant å få førstehåndserfaring og innsikt i mulighetene som Azure tilbyr. Det har også vært spennende å være med i et av Industri 4.0-initiativene som Hydro fronter utad.

Torbjørn, konsulent i Bouvet

Teknologi

  • Azure Functions
  • Azure Event Hubs
  • Azure SQL Database
  • Azure Databricks

Ansvarlig kontor: Haugesund

Kontakt oss

Ivar Kornbrekk
Enhetsleder