Fra uker til minutter: 3D og spillteknologi transformerte nettsalget av rørdeler

Amiblu kuttet ned på salgsprosessen av rørsystemer fra uker til minutter ved hjelp av 3D og spillteknologi i deres nettbutikk. Teknologien har vi fått være med å utvikle.

Trykk på taggene for å lese mer om hvor og hvordan vi benytter samme fag og teknologi


 

080623084758_89415_ce43f671289a4b8dd8425484df6e5bd9b535005addb2e65411290630a93b90b1c00932c0f2ff1f3318d088e972.png

Amiblu er en verdenskjent og innovativ produsent og leverandør av GPR-rør og tilbehør. Deres visjon er å løse verdens utfordringer for vann og avløp på en bærekraftig måte. Kundelisten deres spenner over bygg- og anleggssektoren, kommunal sektor, industrien og energibransjen globalt.  

 

Bakgrunn 

Bouvet har vært involvert i flere digitaliseringsprosjekter sammen med Amiblu, blant annet utviklingen av deres salgsplattform. Her så Amiblu mulighet til å forbedre salgsprosessen av rørdeler ved å anvende 3D- og spillteknologi på utradisjonelt vis. Sammen med vårt ekspertmiljø på 3D og Mixed Reality utviklet de en løsning som på kort tid digitaliserte tidskrevende salgsprosesser.

Kundene til Amiblu har ofte behov for å bestille konfigurerbare rørdeler, såkalte fittings, som skal brukes i komplekse systemer for væske og kloakk. Omfattende visualisering av rørene og tekniske tegninger er avgjørende for å gjennomføre et godt kjøp. Denne prosessen kan tradisjonelt være tidskrevende. Kravspesifikasjoner fra kundene må ofte sendes frem og tilbake mellom kunden, salgsteamet og ulike fagområder for å sikre nøyaktighet og riktig visualisering.

 

3D-konfigurator ble løsningen

Sammen med et team fra Bouvet, har Amiblu nå utviklet en automatisk 3D-konfigurator til salgsplattformen som reduserer salgsprosessen fra uker til minutter samtidig som nøyaktigheten og visualiseringene beholder den samme kvaliteten som før. 

Nå kan salgsteamet til Amiblu sette seg ned med kunden, åpne nettleser og enkelt sette opp 3D-visualiseringer og tekniske tegninger av delene kundene etterspør. I konfiguratoren kan brukeren snu og vende visualiseringene og se dem fra alle vinkler.

Her vil du både kunne se visualiseringer av rørene og sette dem sammen i rørsystemer eller i kumavløp. I løsningen kan brukeren endre størrelser, helning på rørene og andre parametere for å tilpasse rørene til kundens behov.

Prisene for rørsystemene er også bygget inn i nettløsningen, så når kunden er fornøyd med tilpasningen kan bestillingen opprettes omgående. 

 

Skjermbilde av 3D-konfiguratoren
Skjermbilde av 3D-konfiguratoren

 

I 3D-konfiguratoren er det også lett å legge til tilbehør som skruer, stiger og annet som skal følge med.  
Tekniske tegninger genereres automatisk basert på 3D-visualiseringene. Om størrelsen endres i 3D-modellen, endres også de tekniske detaljene om rørets lengde, vinkler, volum og diameter automatisk. 

Utviklet av et lite team

Det er et lite team fra Bouvet, med en av våre erfarne utviklere med fordypning på visualisering og Mixed Reality-løsninger, Bård Magnus Sødal, i spissen som har fått bistå Amiblu med å sette opp 3D-generatoren.

– Det har vært en veldig kjekk utfordring og vi fikk på kort tid enormt med domenekunnskap om rørsystemer og vann- og avløpsbransjen. Jeg har måtte lære om alle mulige type rør som brukes, deres funksjonalitet og beregne ut hvordan bygge modellene og visualisere dem på brukervennlig vis. Det å få utvikle visualiseringsteknologi for web, har vært en veldig kjekk utfordring for oss, forteller Bård Magnus.

IMG_6090.jpg

 

Effekt

Amiblu har på kort tid sett store effekter av 3D-konfiguratoren. I starten av året ble den tatt i bruk i Frankrike, og siden har over 70 % av salgene her vært gjennomført med 3D-konfiguratoren. Bjarne Aamli fra Amiblu forteller at de i starten hadde undervurdert hvor raskt teknologien ville bli adaptert av salgsteamet og kundene.

Dette er et prima eksempel på hvordan høste gevinster med digitalisering, fortsetter Bård Magnus. 

De ser også uante muligheter for teknologien fremover og fortsetter å videreutvikle løsningen, opplære kunder og salgsteamet og få den godt forankret i daglig drift. 

– Vi er svært glade for at Amiblu kontaktet oss om dette prosjektet. De er en fremoverlent og innovativ aktør når det gjelder anvendelse av teknologi, og 3D-konfiguratoren er et godt eksempel på det. Løsningen er laget av et lite team på relativt kort tid, og gevinstene er enorme. I tillegg til en dobling av antall bestillinger kan behandlingstiden på en ordre i teorien gå fra ca. to uker til to minutter, avslutter Victor Prestholm fra Bouvet.

Lurer du på noe? Ta kontakt