Hydro aluminium Aluminium casting
Foto: Hydro © Foto: Hydro

Hydro

Full kontroll og flyt med Hydro Business Portal

Hydro Business Portals er et nettbasert salgssystem for kjøp og salg av aluminium globalt. Systemet har over tid blitt et driftskritisk og avansert system. Bouvet har fått bidra aktivt med rådgiving i utviklingen og forvaltningen av portalen.

Publisert: 26. okt. 2022

Trykk på taggene for å lese mer om hvor og hvordan vi benytter samme fag og teknologi

Vår kollega Arve deler om portalen:

En som kjenner løsningen bedre enn de fleste, er vår dyktige kollega Arve, som er tilknyttet vårt kontor i Haugesund. Han forteller mer om kundeportalen i intervju her. 

Arve.jpg

Kan du fortelle litt om bakgrunnen for prosjektet:

Hydro Business Portal ble etablert i 2001. I starten håndterte systemet kun Hydro Aluminium Metal sine kunder og har blitt et sentralt systemer for den daglige driften.

Hvilken teknologi har dere jobbet med i forvaltningen og utviklingen av portalen?

Vi har en WebLogic som server og med Java som teknologi. Vi bruker forskjellige rammeverk på klientsiden som jQuery, DataTables og Handsontable og her bruker vi mye tilpasset CSS.

Hva er effekten av portalen?  

Hydro Business Portal skal forvalte flere hundre kunder til konsernet i hele verden, og er viktig strategisk for Hydro. Her går det mange milliarder gjennom systemet i løpet av et år, og kunder har tilgang til ordre og detaljer på prising for disse ordrene. Ikke minst kan også kundene få muligheten til å velge og se at det de kjøper er «grønnere» aluminium, da dette blir mer synlig for kundene.

Hva har vært interessant med å jobbe med Hydro Business Portal?

Hydro Business Portal har som nevnt blitt en ganske avansert plattform for kjøp og salg av aluminium, og det er mye som foregår hver dag, time og minutt. Vi jobber i et prosjekt som må være oppe 24/7. Hver arbeidsdag kjenner jeg på hvor viktig det er at portalen leverer best mulig. Det å få være en del av dette Portal-teamet er både gøy og lærerikt.

Teamet består av flinke og dedikerte personer med kunnskap, både teknologisk og faglig. Ingen dager er like og vi har alltid utfordringer som kommer på løpende bånd.

Ansvarlig kontor: Haugesund

Kontakt oss

Ivar Kornbrekk
Enhetsleder