Bouvet har eget utdanningsprogram for å møte etterspørselen på Power Platform teknologi og lavkoding

Microsoft Power Platform er et sett med verktøy som enkelt gjør at virksomheter kan utvikle lavkodeapper, automatisere arbeidsflyten, styrke beslutningsprosessen ved hjelp av bedre dataanalyse og utvikle tjenester ved hjelp av AI-robotutvikling. For at våre konsulenter hele tiden skal være oppdatert innen teknologien har vi utviklet Power Platform Academy.

Trykk på taggene for å lese mer om hvor og hvordan vi benytter samme fag og teknologi


Dette er fremtiden, du må lage ting mer effektivt og på kortere tid.

Stian Lima i Bouvet.
Arild Aarnes (til venstre) og Stian Lima leder et av Bouvets miljøer innen Power Platform og de forteller at målsetningen med akademiet er at konsulentene lærer de rette tingene, utfører på beste praksis og leverer bedre kvalitet og kapasitet til kundene.

– Dette er en plattform i stadig endring så det er viktig å holde seg oppdatert, forteller Arild. Han legger til at kundene også har blitt kjent med og etterspør flere av tjenestene til Power Platform, og da er det enda viktigere å ha kompetanse på området. 

Og når det gjelder kompetanse er det i følge Arild og Stian nødvendigvis ikke bare folk med IT-bakgrunn som har tatt akademiet og jobber med Power Platform. 

–Så lenge interessen er tilstede så er dette noe for de fleste, uansett bakgrunn, sier Arild. 

–Også må vil legge til at det er ekstra gøy å se at kvinneandelen i avdelingen vår har vokst fra 10 til 40 prosent de siste årene, supplerer Stian, som er godt fornøyd med at flere kvinner har lyst til å utforske lavkode.

Ei av de skal du få møte nå. 

Møt Constanse Bredahl Gangenes og Aleksander Aalen, som er godt i gang med Bouvet Power Platform Academy og felles for begge er at verktøyet var ukjent for de da de startet. Nå er de godt i gang med kurset og jobber nå med lavkodeutvikling hos våre kunder.

Constanse Gangenes

IMG_9017.jpg

Har tidligere jobbet som prosjektleder og ønsket noe nytt. Bouvet hadde en åpen stillingsbeskrivelse og da var tiden moden for å gjøre noe annet. 

Kuleste appen hun har laget
Det er nok den vi lagde for en stor kunde som erstattet en utdatert teknologi med lavkode og denne er nå i drift og brukes hver dag aktivt av flere tusen brukere. Appen jobbet jeg sammen med teamet som jeg er en del av i ett år, og det er ikke normalt i et lavkode-prosjekt, men dette er en unormalt enorm app.  
 

Aleksander Aalen

IMG_9018.jpg

Jobbet med IT siden midten av 2000 og vært litt IT potet opp gjennom årene. 

Kuleste appen han har laget
Kuleste er nok det jeg jobber med hos kunden i dag. Lager en slags løsning for registrering av ideer. Alle ideer både store og små kan ansatte foreslå og de ideene som skal lages blir stemt frem. Hos kunden er det besluttet at de som har tatt introduksjonskurs i Power Platform og ønsker å fortsette , skal bruke 10-20 prosent av tiden sin på det, så Power Platform er virkelig i fokus om dagen.  
 

Aleksander og Constanse forteller at det er flere moduler i opplæringsprogrammet til Bouvet, men hovedfokuset er å lage en app. 

–Prob–En såkalt App in a day. Vi får en god og detaljert beskrivelse som gir et godt inntrykk av hvor greit det kan være å lære seg lavkode og det gir en god mestringsfølelse, sier Constanse

Aleksander legger til at hvem som helst kan jobbe med lavkode så lenge de forstår logikken i det. 

–Det er ikke så mye som skal til og man trenger ikke være programmerer. Ting skjer hele tiden, og det er så masse på Power platformen som har blitt så bra i løpet av kort tid.  Hos oss holder vi oss blant annet oppdatert i opplæringsprogrammet, men vi har også et tech-hjørne en gang i måneden, der lederen vår presenterer det viktige som har kommet i Power Plattform siden sist, sier han.

Constanse forteller videre at det ofte kommer oppdateringer i platformen til opplæringsprogrammet i tillegg til erfaringsutveksling, og at dette er noe som gjør at konsulentene klarer å holde seg oppdatert på den nye teknologien som kommer. 

Og at det er viktig å delta i slike opplæringsprogrammer er det ingen tvil om. 

–Det er bare vinn vinn ved å delta. Både for egen del, for Bouvet og ikke minst for kunden, sier Aleksander avslutningsvis. 

Fakta om Bouvet Power Platform Academy

  • Eget Bouvet initiativ som startet i 2020 etter at det var mangel på kompetanse innen området. 
  • Målsetningen var å tilby et program for opplæring av helt ferske folk fra skolen og folk som hadde jobbet med andre ting som ville jobbe med dette. 
  • Opplæringsprogrammet er laget i et eget Sharepoint-område der det ligger videoer, nyttige lenker, selvstudiekurs fra Microsoft, etc. etc. 
  • Selve opplæringen består av flere moduler og tar cirka en måned å gjennomføre. 
  • Innholdet brukes av mange som oppslagsverk i ettertid. 
  • «Klasserommet» oppdateres når nye løsninger lanseres. 
  • Etter endt kurs blir man sertifisert. 

Vil du vite mer om hvordan vi i Bouvet jobber med lavkode? Ta kontakt med oss.