Bygg din egen Copilot

Visste du at du kan bygge din egen Copilot ved bruk av Copilot Studio og Azure Open AI? På denne måten kan du legge til ekstra funksjonalitet som passer dine behov og preferanser. I denne artikkelen forklarer vi hvordan og ser på mulighetene.

Arild Aarnes, Miriam Voster

Trykk på taggene for å lese mer om hvor og hvordan vi benytter samme fag og teknologi


I tillegg til at Microsoft har integrert Microsoft 365 Copilot i Office-programmer som Word, Teams og PowerPoint, har de nylig lansert flere muligheter for å lage sin egen Copilot. Dette åpner for mulighet til å lage din egen assistent som bruker kunstig intelligens til å bistå i oppgaveløsing basert på en gitt datakilde eller system.

Du kan enten bruke Microsoft Copilot Studio, som er en enkel og rask måte å lage en Copilot ved bruk av lite eller ingen kode, eller du kan bruke Azure Open AI Service og pro code. Det er også mulighet for å lage sin egen Copilot ved bruk av andre verktøy på markedet, som for eksempel Chat GPT Enterprise fra Open AI. 

Både Azure Open AI Service og Microsoft Copilot Studio gir deg tilgang til kraftige språkmodeller fra OpenAI, som GPT-4, GPT-3, Codex, DALL-E og Whisper. Disse modellene kan brukes til å lage innhold, svare på spørsmål, søke semantisk, oversette naturlig språk til kode og mer. Men hva er fordelene med hver enkelt løsning? 

Microsoft Copilot Studio

Microsoft Copilot Studio er en relansering av Power Virtual Agents, som er et verktøy for å lage chatbots med Power Platform.

Med Copilot Studio kan du bygge din egen assistent som kan hjelpe deg med oppgaver som for eksempel å utføre spesifikke handlinger, skrive kode eller hente informasjon fra dine egne datakilder.

Du kan for eksempel knytte den opp til personalhåndboka eller et fagsystem. Du kan også lage egendefinerte plugins som gir din copilot ekstra funksjonalitet.

Du kan for eksempel lære den opp til å spørre etter informasjon som den bruker til å bestille flybilletter til deg.

Det du lager i Copilot Studio kan også integreres med Microsoft 365 Copilot. På denne måten kan du bruke din egen Copilot som er trent opp på forskjellige fagfelt eller systemer i kombinasjon med Microsoft 365 Copilot, som både har generell kunnskap og kunnskap om din kontekst.

Azure Open AI Service

Azure OpenAI Service gjør det mulig å lage egne språk- eller bildemodeller. I forhold til Copilot Studio der du kan sette opp en Copilot selv, krever Azure Open AI Service kunnskap innenfor programmering og maskinlæring for å lage en egen copilot. Dette kan være nyttig dersom du ønsker å ha en Copilot som er spesialisert innenfor et spesielt domene, som for eksempel medisin, lover og regler, sport eller noe helt annet.

Azure Open AI kan integreres i hvilken som helst applikasjon eller løsning, enten det er en webapp, mobilapp, chatbot, stemmeassistent eller noe annet. Du kan også tilpasse den til dine behov.

Azure Open AI gir tilgang til de nyeste og kraftigste modellene fra OpenAI, som GPT-4 og GPT-3.5-Turbo. Disse modellene kan håndtere store mengder data og generere høykvalitetsinnhold raskt og nøyaktig. Du kan også dra nytte av Azure-infrastrukturen, som gir deg høy tilgjengelighet, pålitelighet og sikkerhet.

En fordel er at den er kostnadseffektiv. Du har et forbruksbasert prissystem, som betyr at du bare betaler for det du bruker. Du kan også dra nytte av Azure-rabatter og tilbud, som kan redusere kostnadene ytterligere.

Ønsker du en prat om hvordan du kan bygge en Copilot som løser dine behov?

Mark West
Områdeleder
Plattform, Innsikt og Analyse i Region Øst
Joar Ulversøy
Enhetsleder i Bouvet, Dataplattform