Fra biologistudent til utvikler

Hverdagen blir ikke helt det samme uten kaffe, musikk og gode kollegaer. Møt utvikler Linn Endresen som deler av sin hverdag som konsulent i Bouvet.

Trykk på taggene for å lese mer om hvor og hvordan vi benytter samme fag og teknologi


Navn
Linn Endresen
 
Hva jobber du med nå?
Jeg jobber som utvikler hos TechnipFMC, og jobber med et verktøy som lar brukeren konfigurere opp hydraulikk, strøm og kommunikasjon til installasjoner som står på havbunnen. Kodingen går i Java og React, og vi jobber i Scrum-team. Det er relativt komplekst, og jeg har fått bryne meg på mange spennende utfordringer opp igjennom. Jeg har vært i TechnipFMC like lenge som jeg har vært konsulent (5 år), så det har vært et relativt stødig forhold. 
 
Kan du fortelle en fun fact om deg selv eller en interesse du har ved siden av jobb?
Jeg elsker å hoppe mellom hobbyer, og har vært innom flere, blant annet dykking, konkurranseskyting og speider'n.
I disse dager går det i karate, alpint, oppussing/hagearbeid og asiatiske dramaserier på Netflix (min all time guilty pleasure). 
Ellers er jeg blitt fortalt at jeg er en god taper, men en dårlig vinner.
 
En ting/person som inspirerer deg?
David Attenborough. Jeg elsker dokumentarene hans og hadde egentlig tenkt meg et helt annet karrierevalg før jeg havnet inn på teknologi-sporet.
 

 
Linn Endresen6.jpg

 

 

Hvorfor begynte du å jobbe som utvikler

Det var litt tilfeldig. Jeg studerte først biologi i Oslo, men jeg syns jobbmulighetene var uklare, og jeg mistet motivasjonen. 
Jeg ville ha en jobb hvor det var gode jobbmuligheter i flere sektorer, god lønn og interessante arbeidsoppgaver. 
Så jeg fulgte pappas fotspor, flyttet til teknologibyen Kongsberg og startet på dataingeniør-studiet istedenfor. Underveis i studiet oppdaget jeg at jeg syns det var utrolig gøy med programmering, og etter det var veien videre satt. Jeg kom meg forøvrig aldri ut av Kongsberg igjen, og nå, en mann, to barn og et hus senere, er jeg nok “set for life” her. 

Hvilke teknologi/rammeverk/metode foretrekker du?

Jeg har lengst fartstid innen Java, men trives godt i både backend og frontend. Jeg har vært innom diverse frontend-teknologier opp igjennom, deriblant GWT (ikke et savn), AngularJS (huff), Angular og React. Sistnevnte er helt klart favoritten til nå. 

Kan du fortelle litt om hva du jobber med for tiden? 

For tiden jobber vi med å automatisere en prosess som før har vært veldig manuell. Vi må få konfigurasjonsfiler fra A til B, med litt postprosessering imellom. Vi samarbeider med to andre team om dette, og noen av utfordringene vi har støtt på er at vi har begrenset med tid, og teamene har forskjellig mulighet til å prioritere kravet. Målet er nå en korttidsløsning som kan leve mens vi jobber mot vår ideelle løsning. 

Hvordan ser en typisk arbeidshverdag ut?

0800 - koding og morgenkaffe
0915 - standup (og gjerne litt koordinering med kollega i annen tidssone)
0945 - koding og kaffe
1100 - lunsj
1130 - mer koding
1300 - backlog refinement / retro / andre møter / koding (hvis onsdag = møtefri dag)
1600 - hjem
 
Det hender også at jeg skyver litt på tidsskjemaet og koder litt på kvelden, for å få hverdagskabalen til å gå opp. 
Vi har en førsteklassing som skal lære seg å gå til og fra skolen i disse dager, så det å ha den fleksibiliteten er veldig verdifullt.

Hva har du lyst å lære mer om?

Jeg skulle gjerne lært mer om arkitektur, så jeg får litt mer tyngde bak de valgene vi står ovenfor når vi bestemmer oss for løsninger.

Hvordan synes du det er å være konsulent?

Helt supert. Jeg liker tryggheten og fleksibiliteten det gir meg.

Hvorfor valgte du Bouvet?

Fordi Bouvet virket solide og hadde mye å tilby - hyggelige folk og ryddig prosess. Jeg satt med tilbud fra et annet konsulenthus da valget falt, og kontrasten var ganske stor. Jeg likte forutsigbarheten med fastlønn, ryddigheten i at jeg fikk lese forsikringspapirer og at Bouvet virket som en jordnær og varm bedrift.

Hva har du måtte lære the «hard way» i arbeidslivet? 

På det faglige plan - det er ingen skam å snu. Vi implementerte en undo-redo-funksjon som viste seg å være veldig vanskelig å vedlikeholde over tid. Vi brukte mye tid på å rette feil, og funksjonaliteten ble lite brukt. I retrospekt var dette en funksjon vi skulle evaluert kost-nytte for, og eventuelt lagt til på et mye senere tidspunkt i livssyklusen. Enden på visa - vi fjernet hele funksjonen igjen, ryddet opp i koden vår og har levd livets glade dager etter det. 
 
På det sosiale plan har jeg lært at stress akkumuleres over tid. I min tidligere jobb hadde vi et veldig høyt arbeidstrykk, vi var midt i småbarnsfasen og jeg opplevde også et tap som trengte mye bearbeiding. Et år ut i ny jobb møtte jeg veggen, og måtte ta en lengre pause. Jeg måtte re-programmere meg selv til å forstå at det er ok å være hjemme med sykt barn, det er ok å ha en dårlig dag og det er ok å ikke være med på alt. Det høres banalt enkelt ut, men jeg måtte rett og slett sette egne behov først. Arbeidslivet er langt, og for å ha det godt med seg selv trenger man en sunn jobb-fritid-balanse. Det var en hard lærdom, men ikke en jeg ville ikke gått foruten. 

Har du noen tips/råd til nye i arbeidslivet?

Jeg lærte første uka i arbeidslivet at “Google is your friend.”, og det er et mantra som har satt seg. Om det er komplekst eller superenkelt - noen har garantert hatt samme problem som deg før.
Men husk - fagfeltet vårt er stort og ingen i vår bransje kan alt. Så ikke vær redd for å spørre når det er ting du ikke kan.

Nevn tre ting du ikke klarer deg uten en arbeidsdag

Kaffe, musikk og gode kollegaer

Møt flere som forteller om hverdagen sin i Bouvet