Å kode en løsning er som å levle opp i et dataspill

Bli bedre kjent med Erlend som er webutvikler i et av våre team.

Redaksjonen

Hvilken teknologi jobber du med nå? 

Teknologien jeg jobber med akkurat nå er å skrive om en kunde-app fra React native til vanlig React – altså gjør jeg den om til en webapp.
I tillegg fornyer jeg brukergrensesnittet, slik at det følger kundens nye designsystem.

Hva er det beste med jobben din?

Det beste med jobben min er at jeg får sitte og løse små problemer hele dagen. Når ting flyter, føles det å kode en løsning som å levle opp i et dataspill. I det nåværende prosjektet flyter det spesielt godt, siden backenden og forretningslogikken i det store og hele er laget og avklart fra før.

Hva er mest utfordrende?

Det mest utfordrende med arbeidshverdagen er når flyten stopper opp fordi noe må avklares med noen jeg ikke får tak i. Eller når jeg finner ut at en dependency ikke fungerer med en annen dependency, og må gå for en dårligere løsning enn den jeg hadde tenkt meg.

Hvordan ser en typisk arbeidshverdag ut for deg?

I en typisk arbeidshverdag for meg går alarmen klokken 08.57, og jeg setter på en kaffe. Deretter setter jeg meg i sofaen med laptopen og sjekker Outlook, Teams og Slack. Jeg har et fysisk hjemmekontor, men foretrekker sofaen. Klokken 09.35 er det standup i 15 minutter med resten av teamet. Deretter koder jeg. Klokken 11.15 har vi quiz i 15 minutter. Deretter drikker jeg en måltidsshake. Avhengig av konsentrasjonsnivå jobber jeg videre, eller går meg en tur og trener i en park i nærheten. Deretter jobber jeg tre til seks timer til, avhengig av dagsformen. På en dag går det omtrent en halvtime på én-til-én møter.

Hvilke tre ting klarer du deg ikke uten i løpet av en arbeidsdag?

Tre ting jeg ikke klarer meg uten i løpet av en arbeidshverdag er VS Code, Figma og en luftetur.

Temaer