Fra byggebransjen til IT-utvikler

Vilde jobber med utvikling av datavarehus, transformerer data og gjøre det lett tilgjengelig via Power BI. Bli kjent med Vilde og hvordan hverdagen hennes i Bouvet ser ut 👋

Trykk på taggene for å lese mer om hvor og hvordan vi benytter samme fag og teknologi


Navn:

Vilde Åsnes Birkeland, Avdeling: Øst PIA

Kan du fortelle en fun fact om deg selv eller en interesse du har?

Jeg driver med jakt, men har fremdeles ikke møtt på småvilt på nært hold for å kunne få noe fangst så det har blitt mange timer turvandring i myr og vegetasjon. Men det er utrolig fint å være ute i naturen så det har heller ikke vært forgjeves. Jeg håper neste høst resulterer i en fulltreffer. 

En ting/person som inspirerer deg?

Jeg blir inspirert av mange dyktige og imøtekommende mennesker, spesielt kvinnelige ledere og andre som jobber i mannsdominerte roller. Det motiverer meg til å utfordre meg selv og utvikle mine faglige og personlige ferdigheter utenfor min komfortsone.

jakt_2.jpg
 

 

Hva jobber du med nå?

For tiden jobber jeg på mitt første prosjekt med utvikling av datavarehus for ulike fagfelt og anvender blant annet SQL Server Management Studio, Visual Studio og T-SQL. Hovedfokuset er å samle inn og transformere data samtidig bidra til at nyttig informasjon er lett tilgjengelig og bidra til å automatisere rapporter via Power BI. Jeg arbeider i et team hvor vi har daglige standup-møter. I hverdagen så får jeg mulighet til å møte nye, flinke og hyggelige mennesker innenfor ulike fagfelt som vi utvikler datavarehus for. 

 

Hvorfor begynte du å jobbe som utvikler?

Selv om jeg begynte karrieren min som infrastrukturrådgiver, har jeg alltid hatt en nysgjerrighet for IT-bransjen og utvikling av digitale løsninger. Interessen min for programmering startet mens jeg studerte bygg og miljøteknikk, og jeg ønsket å utforske dette videre. Til tross for flere forsøk på å studere informatikk ved siden av jobben, ble jeg stadig mer bestemt på å realisere dette. Til slutt tok jeg et valg og byttet til IT-bransjen på heltid. Jeg synes IT-bransjen er utrolig spennende med de stadige teknologiske endringene og mulighetene for å tilegne seg ny teknologi, kunnskap, arbeidsmetoder og lignende.

 

Hvilke teknologi/rammeverk/metode foretrekker du?

Jeg foretrekker å jobbe med teknologier og rammer som lar meg løse logiske oppgaver i backend. Det er også et stort pluss å samarbeide med dedikerte og flinke mennesker der man kan oppnå gode resultater som et team og som man ellers ikke ville klart alene. 

 

Hvordan ser en typisk arbeidshverdag ut?

En typisk arbeidsdag for meg starter med å slumre noen alarmer før jeg står opp litt før klokken 7, og begynner dagen på jobb rundt klokken 8. Vi starter dagen med et stand-up møte med prosjektteamet klokken 8.30, og jeg foretrekker å ha med meg en kopp kaffe.

Resten av dagen, fra rundt klokken 9 og utover, bruker jeg på å løse deloppgaver av en større leveranse. I løpet av dagen kan det også dukke opp mindre avklaringsmøter, men jeg bruker mesteparten av tiden min på oppgavene mine. Ingen arbeidsdag er komplett uten en ekstra kaffekopp eller to.

Rundt klokken 11 tar vi lunsjpause, og etter det fortsetter jeg å jobbe frem til arbeidsdagen min er ferdig. Vanligvis avslutter jeg rundt klokken 16-17, avhengig av når jeg startet dagen.

 

Hva har du lyst å lære mer om?

I framtiden ønsker jeg å øke min kompetanse innen moderne skyløsninger, spesielt med Microsoft Azure. Jeg ønsker også å forbedre mine ferdigheter innen skriving av strukturert og effektiv kode med god kvalitet, blant annet innen SQL og Python.

 

Hvordan synes du det er å være konsulent?

Jeg trives utrolig godt som konsulent. Det er fantastisk å ha muligheten til å jobbe med ulike bransjer og kunder i løpet av karrieren. Som konsulent har jeg stor frihet til å påvirke min egen faglig utvikling, og det er noe jeg setter stor pris på. Det er også spennende og aldri kjedelig å ha to arbeidssteder samtidig, både hos kunden og hos Bouvet. Alt i alt er jeg veldig glad for å være en del av konsulentbransjen.

 

Hvorfor valgte du Bouvet?

Jeg valgte Bouvet fordi det finnes både et stort sosialt og faglig nettverk innad, og at de er flinke på å ta vare på sine ansatte med god faglig utvikling og en fin balanse mellom arbeidsliv og fritid. 

 

Hva har du måtte lære the «hard way» i arbeidslivet? Utfordringer, eksempel på en utfordring, feilet, (testet og feilet-konseptet)

Gjennom arbeidskarrieren min så langt har jeg lært at det å tørre å trå ut av komfortsonen er nødvendig for å oppleve større vekst både innenfor faglige og personlige ferdigheter. Noen ganger må man også lære ting på den harde måten fordi man ikke er klar over feilene man gjør på det tidspunktet, men det er viktig å anerkjenne feilene og prøve å rette dem opp når det oppdages. Kommunikasjon spiller også en stor rolle for å være på samme side som kunden og å forstå deres perspektiv.

 

Har du noen tips/råd til nye i arbeidslivet?

Ha troen på deg selv, våg å stille «dumme» spørsmål og det er helt naturlig å gjøre feil av og til. Det viktigste er å lære av feilene og bruke dem til å vokse. Dersom man ønsker, er det også utrolig mange muligheter for å delta i det sosiale miljøet hos Bouvet som jeg selv anser som unikt i arbeidslivet. 

 

Nevn tre ting du ikke klarer deg uten en arbeidsdag

Tre ting jeg ikke klarer meg uten er kaffe, Jira og musikk.