Øk effektiviteten og reduser kostnader med low-code verktøy

Low-code verktøy gir mange fordeler, inkludert raskere utviklingstid, reduserte kostnader og muligheten for ikke-tekniske brukere å utvikle applikasjoner som kan forbedre arbeidsflyten og produktiviteten i organisasjoner.

Arild Aarnes

Lars Marstein Lund

Publisert:

21. feb. 2023

Trykk på taggene for å lese mer om hvor og hvordan vi benytter samme fag og teknologi

Ilustrasjonsbilde av en faktisk Bouveter i jobbsituasjon

Enklere å bygge applikasjoner for ikke-tekniske brukere

Low-code er en tilnærming til programvareutvikling som gjør det enklere for ikke-tekniske brukere å bygge applikasjoner og programvare uten å måtte skrive kode fra bunnen av. Med low-code verktøy kan de ansatte som sitter tett på de daglige utfordringene, der mange av de gode ideene finnes, bruke visuelle brukergrensesnitt og dra-og-slipp-verktøy for å lage applikasjoner, uten å måtte ha dyptgående kunnskap om programmeringsspråk og utviklingsprosesser.

En typisk low-code plattform gir brukere muligheten til å bygge applikasjoner ved å dra og slippe ferdige elementer, som tekstbokser, knapper og bilder, inn i et visuelt utviklingsmiljø. Disse elementene kan deretter kobles sammen ved hjelp av enkle verktøy for å lage en fungerende applikasjon.

Bruksområder og fordeler

Fordelene ved low-code verktøy er at de kan redusere tiden det tar å utvikle programvare og  og dermed raskere får løsningene ut til brukerne, samtidig som man reduserer kosten med færre utviklingstimer. I tillegg gjør de det mulig for ikke-tekniske brukere å utvikle applikasjoner som kan forbedre arbeidsflyten og produktiviteten i organisasjoner.

Low-code verktøy brukes vanligvis til å utvikle en rekke applikasjoner, inkludert forretningsapplikasjoner, nett- og mobilapplikasjoner, automatiseringsverktøy og selvbetjeningsportaler. De kan også brukes til å bygge integrasjonsløsninger som kobler sammen forskjellige systemer og applikasjoner, og til å utvikle chatbots og AI-applikasjoner.

Ønsker din virksomhet å sette i gang med low-code bør du tenke igjennom følgende: 
 

  1. Definer problemet ditt: Før du starter, må du identifisere utfordringen du ønsker å løse, samt målene og kravene for applikasjonen du vil bygge.
     
  2. Velg en low-code plattform: Det finnes en rekke forskjellige low-code plattformer som du kan velge, inkludert Mendix, Microsoft Power Platform, Neptune, Salesforce Lightning, Google App Maker og mange flere. Vi kan bistå deg med å finne den plattformen som passer din utfordring best. 
     
  3. Lær deg plattformen med opplæringsvideoer på nettet. 
     
  4. Planlegg og design: Planlegg og design applikasjonen din ved å opprette en oversikt over funksjonene du vil inkludere og hvordan du vil se de i grensesnittet. low-code verktøyene er også gode som visualiserings- og prototype-verktøy.
     
  5. Bygg og test: Bygg applikasjonen din ved å dra og slippe elementer og legge til funksjonalitet. Test applikasjonen grundig for å sikre at den fungerer som den skal og møter dine krav.
     
  6. Implementer og forvalt: Når applikasjonen din er klar for utrulling, implementer den og sørg for at du har en plan for forvaltning og vedlikehold.

Low-code utvikling kan være en effektiv måte å bygge applikasjoner raskt og enkelt, spesielt for mindre prosjekter eller prototyper. I noen tilfeller kan du ikke løse alle utfordringer med low-code, men da kan du med en god plattform kombinere low-code og tradisjonell koding for å løse oppgaven.

Arild Aarnes
Enhetsleder
Lars Marstein Lund
Avdelingsleder
Olav Haarr
Avdelingsleder