Prosjektledelse på godt norsk! 🎙

Vi er to prosjektledere i Bouvet som har startet vår egen podcast kalt ProsjektPodden. I denne snakker vi om alt som har med prosjekt å gjøre, og deler villig vekk av kunnskap, erfaringer og refleksjoner!

Christian Riis

Morten Støldal

19. feb. 2020

Prosjektpodden_MS_CR_selfie (1)

Det hele startet med at Morten ringte Christian før sommeren 2019 og sa: «jeg finner ingen podcast om prosjektledelse på norsk – skal vi starte en sammen?».

Altfor lang tid senere er vi endelig i gang. Fire episoder er spilt inn, og vi jobber aktivt med å spille inn flere fortløpende. Etterhvert skal vi også dra med gjester inn i studio (altså i kontorlokalene til Bouvet Vestfold), og vi tar fortløpende opp ønsketemaer og refleksjoner fra lytterne.

Prosjektpodden_MS_CR_selfie (1)

Usikkerhet i prosjekter: 

Vi snakker om de vanskelige begrepene usikkerhet, risiko, sannsynlighet og konsekvens. Men vi er også opptatt av at det alltid er muligheter i prosjekter, ikke bare skumle risikoer. 

Lytt til episoden her! 

Forankring og prosjekteierskap:

Hvordan sikrer du deg en god start i et prosjekt og hvordan vet du at du har backing til å gjøre jobben som prosjektleder? Hvem hjelper deg når det butter og hva er egentlig en prosjekteier?

Lytt til episoden her!

Hva er en god prosjektleder?

Hva er egentlig prosjektledelse og hva gjør en god prosjektleder? I denne episoden drodler vi ubeskjedent i vei om vår egen jobb og hva vi selv mener vi gjør når vi lykkes i å lede prosjekter. Vi snakker også om hva vi mener er dårlig prosjektledelse og deler villig eksempler på på fallgruver vi har gått i. 

Lytt til episoden her!

Brukerfokus

Hva er et av de viktigste bevisene på at et prosjekt er vellykket? Jo, at det prosjektet har laget blir tatt i bruk slik det var ment. I denne episoden snakker vi om hva brukerfokus er, hvor galt det kan gå når det glemmes og hvor bra det kan bli når vi gjør det riktig. Vi diskuterer også om brukeren alltid har rett.   

Lytt til episoden her!

Her finner du alle episodene vi har spilt inn, med link til Spotify og Apple Podcasts.

Følg med på Bouvet deler for å bli oppdatert på de nyeste episodene! 

 

Litt om oss

Vi er to prosjektledere fra Bouvet region Sør, med base i henholdsvis Vestfold (Morten) og Grenland (Christian). Begge jobber på tvers av regionen på større og mindre prosjekter.

 

large-3066

Morten Støldal har i mer enn 15 år planlagt og gjennomført prosjekter, prosesser, kurs og workshops for både offentlig og privat sektor. Han har ledet en rekke mål- og strategiprosesser på alle nivåer, er sertifisert innenfor PRINCE2 og er visepresident i Norges Røde Kors.

 

Picture 1

Christian Riis brenner for å gjennomføre innovative prosjekter med ​​fokus på forretningsverdi. Han har opparbeidet seg bred erfaring innen både prosjekt- og programledelse, er kurset innen PRINCE2, ITIL, Scrum, DevOps og LEAN, og tar for tiden en mastergrad i Innovasjon og ledelse ved siden av jobb.