DSC_4165-2

Frilager.no

Friluftsutstyr til folket

Frilager.no gjør det enklere for deg å dra på tur med riktig utstyr, enten det er på land, i vann eller skogen. 

Utfordring

Hvordan få flest mulig ut på tur med riktig utstyr? I Rogaland ville Stavanger Turistforening, Vesterlen Speiderkrets, Jæren Friluftsråd og Ryfylke Friluftsråd gå sammen for å samle friluftsutstyret sitt på ett sted og gjøre det tilgjengelig for alle. De hadde alle friluftsutstyr liggende på forskjellige steder i regionen, men med liten oversikt, var det vanskelig å vedlikeholde, leie ut utstyr og få det tilbake.  Sammen ville de utvikle den digitale tjenesten frilager.no. Målet med portalen er å gjøre det enklere for folk å dra på tur med riktig utstyr. Gjennom bedre bruksomsetning på utstyr, tilgjengeliggjøre utstyr for både eierorganisasjoner og eksterne brukere, gjøre det enklere å leie utstyr til arrangement og få bedre oversikt over utstyret.  

DSC_4012
DSC_4241-2

Løsning

Frilager.no er en utleieportal av turutstyr for deg, din organisasjon, lag, skole, bedrift eller forening. Med åtte lokasjoner rundt om i Rogaland kan man leie alt fra kano, telt og ski, til redningsvest, sovepose og liggeunderlag. For at flest mulig skal få oppleve turlivet, logger man seg inn i riktig brukergruppe så man får riktig pris etter sitt behov  Nettsiden er bygget for sluttbrukerne og er utviklet i Oracle APEX. På siden får de ansatte full oversikt iver alle produkter, lagerstyring, fakturaer med mere. I tillegg er det moduler for utsendelse av SMS, e-post, DIBS for betaling med kort, betaling med faktura og integrasjon mot PowerOffice for regnskap.

DSC_4254
DSC_4295

Effekt

Frilager.no er med på å få flere ut på tur med riktig utstyr i Rogaland. Samtidig er det enklere for frilager å få oversikt over utstyret sitt, vedlikeholde det og leie det ut på en enkel og effektiv måte. Nå får flest mulig nyte den norske naturen enten det er på vann, i skogen eller fjellet, uten at de trenger å kjøpe inn eget utstyr. 

DSC_4213

«Tidligere når noen har lånt ut utstyr, var det utfordrende å få de tilbake. Nå kan vi, med god hjelp fra Gjensidige-stiftelsen og Bouvet ha kontroll på dette. Utfordringene vi nå står ovenfor er om vi klarer å ta imot trøkket som kommer etter lanseringen.»

Styreleder i Frilager Ivar Nøttestad.
DSC_4143

Prosjekt: Frilager.no

Sektor: Tjenesteyting

Ansvarlig kontor: Stavanger

Kontakt oss

dan

Dan Skiftun

Konsulent