Frilager.no

Friluftsutstyr til folket

Frilager.no gjør det enklere for deg å dra på tur med riktig utstyr, enten det er på land, i vann eller skogen.

Trykk på taggene for å lese mer om hvor og hvordan vi benytter samme fag og teknologi

Turutstyr for alle!

Frilager.no er med på å få flere ut på tur med riktig utstyr i Rogaland. Samtidig er det enklere for de deltakende organisasjonene i Frilager å få oversikt over utstyret sitt, vedlikeholde det og leie det ut på en enkel og effektiv måte.

Siden åpningen i 2016 har frilager.no hatt over 1,2 millioner sidevisninger og rett over 10 000 brukere. Det er mange turglade mennesker som nå har fått tilgang til det riktige utstyret til å nyte den fine naturen vår, enten det er på vann, i skogen eller på fjellet!

Det er stadig flere organisasjoner som ønsker å være med i samarbeidet, og Frilager har også ved flere anledninger fått finansiell støtte av bedrifter og stiftelser som ser den nytten de tilfører samfunnet. Vi i Bouvet svært stolte av å få ta del i et slikt prosjekt som dette.

 

Utfordring

Hvordan få flest mulig ut på tur med riktig utstyr? I Rogaland ville Stavanger Turistforening, Vesterlen Speiderkrets, Jæren Friluftsråd og Ryfylke Friluftsråd gå sammen for å samle friluftsutstyret sitt på ett sted og gjøre det tilgjengelig for alle. De hadde alle friluftsutstyr liggende på forskjellige steder i regionen, men med liten oversikt, var det vanskelig å vedlikeholde, leie ut utstyr og få det tilbake.  Sammen ville de utvikle den digitale tjenesten frilager.no.

Målet med portalen er å gjøre det enklere for folk å dra på tur med riktig utstyr. Gjennom bedre bruksomsetning på utstyr, tilgjengeliggjøre utstyr for både eierorganisasjoner og eksterne brukere, gjøre det enklere å leie utstyr til arrangement og få bedre oversikt over utstyret.  

Tidligere når noen har lånt ut utstyr, var det utfordrende å få de tilbake. Nå kan vi, med god hjelp fra Gjensidige-stiftelsen og Bouvet ha kontroll på dette. Utfordringene vi nå står ovenfor er om vi klarer å ta imot trøkket som kommer etter lanseringen.

Styreleder i Frilager Ivar Nøttestad.

Løsning

Frilager.no er en utleieportal av turutstyr for deg, din organisasjon, lag, skole bedrift eller forening. På nettsidene kan man leie alt fra kano, telt og ski til redningsvest, sovepose og primus, og få det kjørt til fastsatte hentesteder.

I tillegg til et nettlager som er tilgjengelig via portalen er det etablert aktivitetssteder rundt omkring på Nord-Jæren og Haugalandet.

Takket være nettløsningen er det ikke bestillingstid på utstyret. Brukerene kan nå bestille og betale via frilager.no og hente utstyret etter behov. 

Nettsiden er bygget med fokus på gode brukeropplevelser for sluttbrukeren. I tillegg til den brukerrettede nettsiden, er det også en administrasjonsmodul der de ansatte i Frilager kan få full oversikt over alle produkter, lagerstyring, fakturaer og bestillinger.

Frilager.no og administrasjonsmodulen er utviklet i Oracle APEX og forvaltes av oss.  Løsningen er integrert mot Nets for kort-, faktura- og vipps-betaling, og mot PowerOffice for regnskap

Ansvarlig kontor: Stavanger

Kontakt oss

Sævar Thor Kristinsson
Enhetsleder