Skjermbilde av BouvetOne-løsningen på desktop og mobil
BouvetOne-løsningen på desktop og mobil

Bouvet

Slik kan du oppdage og knytte kontakt med flinke kollegaer

Behovet for effektiv samhandling og fagdeling på tvers av geografiske grenser blitt enda større når verden stadig blir mer digitalisert. Å reise for å delta på møter og arrangementer kan være tidkrevende, kostbare og lite bærekraftige. Med dette som bakteppe har Bouvet utviklet en egen løsning som både effektiviserer og automatiserer arrangementer.

Publisert: 12. okt. 2023

Trykk på taggene for å lese mer om hvor og hvordan vi benytter samme fag og teknologi

Sterk delingskultur

Bouvet har en sterk delingskultur. Den gjenspeiles ikke bare i konkrete kompetansedelingsinitiativer, men også i Bouvets daglige arbeid, der samarbeid og raushet står sentralt – ikke minst i samhandling med kundene.

Den største arenaen for deling er likevel BouvetOne, Bouvets faglige internkonferanse som avholdes to ganger i året. Her er det de ansatte som holder foredrag for kollegaer – 67 timer med deling fra rundt 80 foredrag på en kveld.

Vi innså at vi ikke klarte å ha effektiv fagdeling på tvers av alle regioner, vi kan jo ikke reise med fly hele tiden.

Simen Sommerfeldt, primus motor for BouvetOne.

Utviklet egen løsning

Da koronapandemien kom i 2020 kunne ikke BouvetOne lenger gjennomføres fysisk, ble behov for å digitalisere og automatisere prosesser innenfor fagdeling og arrangementer akutt. Eksisterende løsninger på markedet kunne ikke imøtekomme Bouvets spesifikke krav. Vi utviklet derfor en egen løsning for å muliggjøre enkel, gjennomføring av arrangementer og fagaktiviteter, enten de er digitale, hybride eller fysiske.

Historiefortelling er hva som holder en bedriftskultur gående. BouvetOne lar oss fortelle og lytte til historier om kunder, mennesker, fag og prosjekter fra overalt.

Simen Sommerfeldt, primus motor for BouvetOne.

Som en bonus av at vi fikk erfaring med å arrangere BouvetOne digitalt, har vi opparbeidet oss et stort fagbibliotek av opptak av foredrag, som kan sees når det måtte passe.

Henriette Høyer, Kommunikasjonsdirektør i Bouvet.

Lavkodeløsning som passer perfekt inn i Microsoft 365-økosystemet

Birgitte Bø og Gunnar Lied i Bouvet har jobbet med å utforme løsningen og de kan fortelle at den tilbyr flere grensesnitt og funksjonaliteter for å imøtekomme ulike behov innenfor fagdeling og arrangementer. 

–Løsningen inneholder funksjoner som passer for både små og store arrangementer, noe som gjør det enkelt for arrangører å planlegge og administrere arrangementer, mens deltakerne har tilgang til all nødvendig informasjon før, underveis og etterpå, inklusive opptak i samme plattform, forteller de. 

Løsningen er  utviklet med bruk av Microsoft-tjenester, deriblant Power Apps og Power Automate, samt egenutviklede webdeler i SharePoint. Den er en lavkodeløsning som passer perfekt inn i Microsoft 365-økosystemet.

–Løsningen har flere fordeler for en virksomhet. Den gjenbruker eksisterende komponenter og verktøy på en ny og verdifull måte. Den skaper en delingskultur og gir enkel tilgang til arrangementer, samtidig som den bevarer ansvar og frihet for foredragsholdere, sier Birgitte og Gunnar. Løsningen justeres og forbedres fortløpende - det er både en plattform i konstant endring og brukerbehov som dukker opp.

Testet av over 2000 brukere

Bouvet har siden innføringen av løsningen kjørt flere arrangementer og fått testet den grundig på sine over 2000 ansatte. Mottakelsen har vært bra, ikke minst fordi den automatiserer arbeidet for arrangørene, de kjenner verktøyet fra før, og brukerne får en mye bedre og brukervennlig oversikt over arrangementene. 
 

Løsningen gjør at folk kan oppdage hverandres talenter og erfaringer, og vi kan utveksle tanker om smart bruk av teknologi og metoder.

Simen Sommerfeldt, primus motor for BouvetOne.

Slik fungerer løsningen

Admingrensesnittet
Bouvetone1.png
Forsiden viser oversikt over alle arrangementer med tilhørende status i tillegg til mulighet til å opprette et nytt arrangement
bouvetone2.png
Forsiden viser oversikt over alle arrangementer med tilhørende status i tillegg til mulighet til å opprette et nytt arrangement
bouvetone3.png
Vurdering og godkjenning av innsendte foredrag
bouvetone4.png
Drag and drop-grensesnitt for planlegging av timeplan
Grensesnitt for foredragsholder
bouvetone5.png
Oversikt over alle aktive arrangementer som tar imot foredrag. Foredragsholder klikker seg inn på arrangementet den ønsker å holde foredag på
bouvetone6.png
Foredragsholder fyller ut enkelt skjema som beskriver det de ønsker å prate om.
bouvetone7.png
Programwebdel
bouvetone8.png
Deltaker kan klikke seg inn i teamsmøte knyttet til foredrag

 

Følgende verktøy er brukt i løsningen:

Power-plattformen

Power Apps-apper

 • Planleggingsapp og administrasjon for programkomiteer
 • App for innsending av foredrag for foredragsholdere

Power Automate-flyter

 • Automatiserer prosesser for mye – deriblant masseopprettelse og synkronisering av foredragssider, Teams-møter og kalenderoppføringer

SharePoint Online

 • Sider – foredrag og arrangementer presenteres i sidestruktur
 • Webdeler på sider for ekstra funksjonalitet
 • Lister - datalagring, administrasjon
 • Opptak – foredragsopptak for de som ønsker det
 • Presentasjoner – kan lastes opp og synliggjøres på foredragssidene
 • Søk - tilgang til foredragsdetaljer både før, under og etter arrangementer
   

Teams

 • Ett organisasjonsomspennende team 
 • Samlende sted for gjennomføring, inklusive datalagringen i SharePoint
 • Bruk av Teams kanalmøter - opprettes automatisk av flyter
 • Opptak og andre filer lagres og deles på tvers
 • Teams-team for planlegging / programkomiteer
   

Kontakt oss gjerne om du lurer på noe

Henriette Høyer
Kommunikasjon
Simen Sommerfeldt
Teknologi og samfunn