Bilde av en skog
Foto: Adam Vradenburg - Unsplash

Norske Skog

Slik skal Norske Skog modernisere og forenkle sine forretningsprosesser

For å være i takt med den teknologiske endringen vil Norske Skog fornye sin SAP løsning. Bouvet har bistått i arbeidet med å klargjøre de til å ta i bruk det moderne forretningssystemet, SAP S/4HANA.

Trykk på taggene for å lese mer om hvor og hvordan vi benytter samme fag og teknologi

Bakgrunn

Norske Skog er et internasjonalt selskap og en ledende produsent av emballasje og trykkpapir, med røtter i Norge og med sterke markedsposisjoner og kunderelasjoner i Europa og Australia. 

Norske Skog bruker i dag SAP ERP ECC som sin løsning for forretningsprosesser, men ønsker å bytte til SAP S/4HANA, som er en nyere og mer moderne plattform. Bouvet kjenner Norske Skog sine løsninger godt og sammen har de gjort et grundig stykke arbeid for å planlegge en sømløs overgang. 

Grundig analysering og konvertering er alfa omega i forberedelsene

Nøyaktig og oppdatert data er hjørnesteinen i enhver vellykket digital transformasjon, så det første stadiet av reisen involverte en grundig gjennomgang og rydding av masterdata.
Det ble gjennomført en analyse av eksisterende data for å sikre at dataene var av høy kvalitet, relevante, gyldige og i samsvar med selskapets standard. Både rydding og arkivering av kunde og leverandørmasterdata ble utført.

En av de sentrale milepælene var konverteringen av kunder og leverandører til BP - business partner (forretningspartner). Dette er et obligatorisk steg som må utføres før eller under den tekniske konverteringen av SAP ECC til SAP S/4HANA. Dette trinnet var ikke bare en teknologisk oppgradering, men også en strategisk beslutning for å skape en enhetlig visning av forretningspartnere på tvers av ulike forretningsprosesser. Ved å samordne kunde- og leverandørdata fikk de bedre innsikt og en mer helhetlig tilnærming til forretningsforholdene.

Klare for de neste stegene på veien

Forberedelsene til en oppgradering av forretningssystemet har  ført til en rekke fordeler for Norske Skog, inkludert:

  • Forbedret datakvalitet og nøyaktighet.
  • Redusert kompleksitet gjennom konsolidering av forretningspartnere.
  • Redusert risiko ved oppstart av et kommende SAP S/4HANA prosjekt.

Med masterdata-rydding og business partner-konvertering gjennomført, er Norske Skog nå klare for de neste stegene på veien til SAP S/4HANA. 

Samarbeidet mellom Norske Skog og Bouvet er et godt eksempel på hvordan strategisk partnerskap og riktig tilnærming til en kommende SAP S/4HANA løsning kan redusere risiko, og gjøre forberedende aktiviteter slik at selskapet samtidig får utført sitt daglige arbeid uten for store påvirkninger.

Borge Teigland CIO i Norske Skog

Kort om SAP

  • Verdensledende ERP system (Enterprise Resource Planning).
  • SAP ERP-systemet integrerer ulike forretningsprosesser, inkludert regnskap, salg, lagerstyring og produksjon.
  • Det finnes flere ulike SAP Løsninger som SAP Private Cloud, SAP Public Cloud og SAP On-Prem
  • SAP Fiori gir en moderne og brukervennlig grensesnittopplevelse for sluttbrukere.

Lurer du på noe? Ta kontakt med oss

Susanne Åberg
Avdelingsleder