Zero Waste boksene

Viasat

Zero Waste

Pengesparemaskinen Zero Waste gjør pengesparing til et morsomt spill for de ansatte i Viasat.

Utfordring

Viasat er en TV-leverandør som leverer via kabel eller satellitt. Viasat bruker flere titalls millioner i året på å holde kundene fornøyde. Viasat ønsket å redusere utlegget, og samtidig øke inntektene fra produktsalg. Planen var å lage en kampanje med motiverende slagord på musematte og plakater. Vi i Bouvet spurte oss selv om vi kunne gjøre noe helt annet? Hva med å visualisere penger spart på en morsom måte, slik at de ansatte kan oppleve sin innsats i sanntid? Hva med en maskin av noe slag?
Mann pusser kasse
To menn setter sammen maskin

Løsningen

Løsningen ble å heller inspirere de ansatte til å spare penger på kundebehandling, gjennom en spill-lignende opplevelse kalt "Zero Waste": En sanntids sparetellende maskin. Innkommende anrop blir registrert manuelt ved å trykke på en grønn (0% rabatt), gul (50%), eller rød (100%) knapp, avhengig av hvordan samtalen med kunden går. Jo mer penger spart på en samtale, jo mer vann fylles i hovedrøret i "Zero Waste" - hvor det flyter en nøkkel. Nøkkelen åpner en liten safe, som inneholder en premie for kollektiv bruk. Hver gang de klarer å åpne safen, blir systemet tilbakestilt: Jo mer penger spart, jo flere premier sikret.
Illustrasjon av Zero Waste prosessen
To mednn bygger Zero Waste maskinen

Effekt

Zero Waste ble lansert 17. mars 2016. Bare tre uker senere hadde Viasat kuttet sine utlegg på ”kundetilfredshet” med 30,1%. I tillegg økte inntjeningen på produkt- og mersalg med 51%. Resultatet kan relateres direkte med effekten av Zero Waste. Ved siste måling, i november 2016, var kundetilfredshet opp hele 275%. Merslaget nå opp med 171,43%. Slik har Zero Waste ikke bare bidratt til å redusere utgifter, men også skape et arbeidsmiljø hvor det å spare penger er det som gjør det gøy å gå på jobb! Prosjektet vant også sølv i Echo Awards 2016, samt gull i Max Marketing Mix 2017.

Prosjekt: Zero Waste

Tidsrom: 2014 - 2016

Sektor: Info og kommunikasjon

Kontakt oss

Nikhil André Luthra

Nikhil André Luthra

nikhil.luthra@bouvet.no

40042431

Utvikler på Bouvet, keiser på Labben, prototyper og utvikling av løsninger relatert til IoT/tingenes internett. Organiserer og holder kurs, workshops, foredrag og innovasjonsdager i hele landet.