Vinmonopolet

Vinmonopolet rett i lomma

Ny app og nettside er en milepæl for Vinmonopolets digitale kundemøte – nå satser de på enda flere fornøyde kunder.

Trykk på taggene for å lese mer om hvor og hvordan vi benytter samme fag og teknologi

Utfordring

Norges befolkning synes Vinmonopolet har et av landets beste omdømme. For å holde på det er Vinmonopolet avhengige av fornøyde kunder. De jobber alltid for å forbedre kundereisen og gjøre det enda enklere for kundene sine. Den tidligere versjonen av Vinmonopolet.no var i sin tid en prisvinnende og god løsning. Etter ti år på samme plattform var det på tide å gi nytt liv til det digitale kundemøte. Den nye løsningen skulle støtte utviklingen for salg, kommunikasjon og kundedialog på digitale plattformer og ivareta og styrke fornøyde kunder. Samtidig skulle løsningen svare på en kraftig økning av besøkende fra mobil.

I Vinmonopolet er hovedmålet vårt å stadig forbedre oss og øke kundetilfredsheten. Nå tar vi for alvor steget inn på mobile plattformer og vi er sikre på at det vil bli godt mottatt av kundene våre.

Leder for digitale medier Simen Sandberg i Vinmonopolet

Løsning

De nye løsningene er perfekt å bruke når du sitter hjemme hos venner og drikker god vin. Da kan du skanne strekkoden med mobilkameraet for å få informasjon om vinen, eller bestille direkte. Samtidig er løsningen med på å gjøre kundemøtet mer personlig der du kan rangere favorittmerkene og lage egne lister til senere. På nettsiden kan du også se bilder av produktene, noe som ikke har vært mulig tidligere på grunn av norsk lov. Bouvet har samarbeidet med iStone om løsningene, som er bygget på Hybris eCommerce, SAPs e-handelsløsning. Bouvet videreutvikler og forvalter løsningene i tett samarbeid med forretning og IT hos Vinmonopolet.

Vinmonopolet app på mobil

 

Effekt

Den nye nettsiden og appen er med på å revitalisere Vinmonopolets digitale kundemøte og holde på landets beste omdømme. Etter bare 3 måneders drift er appen lastet ned 50 000 ganger. Den nye løsningen har økt omsetningen på nett med 41% og med 38% på mobil i første kvartal 2017 sammenlignet med første kvartal i fjor.

Ansvarlig kontor: Oslo

Kontakt oss

Anders Lennartzon
Regionleder Øst