Hils på Power Automate - din nye, digitale robotvenn

Power Automate er et verktøy som hjelper deg med å opprette automatiserte flyter mellom ulike tjenester, og er en del av Power-plattformen hvor for eksempel Power BI og Power Apps også inngår.

Philip Havig

Sannsynligheten er stor for at du i det siste har blitt litt ekstra godt kjent med Teams, og ikke minst hvordan resten av Microsoft 365-plattformen kan bidra til å gjøre arbeidshverdagen litt enklere.

De fleste av oss er jo godt kjent med Word, Excel og Outlook - og kanskje bruker du Planner, To Do, SharePoint og OneNote også. Ofte er det også behov for å flytte og opprette data mellom de ulike applikasjonene. Hadde det ikke vært litt kjekt om noe av dette gikk av seg selv, og du kanskje til og med fikk kvittet deg med noen av de kjedelige, repetetive oppgavene?

Det er her Power Automate - din nye, digitale robotvenn kan hjelpe deg med smått og stort.

Hva er egentlig Power Automate?

Kort fortalt er Power Automate et verktøy som hjelper deg med å opprette automatiserte flyter mellom ulike tjenester, og er en del av Power-plattformen hvor for eksempel Power BI og Power Apps også inngår. Felles for disse applikasjonene er at de er kraftige verktøy som kan bidra til å effektivisere og forenkle arbeidshverdagen din. Med Power Automate kan du flytte data, synkronisere filer, samle informasjon, få varslinger og mye mer.

Så, hvorfor bør du bruke Power Automate?

Power Automate gjør det enkelt og sømløst å integrere ulike systemer og datakilder. Det gjør at du får rask og trygg tilgang til data, intelligente arbeidsflyter og økt effektivitet i hverdagen. Med Power Automate er det nesten ingen grenser for hva som kan automatiseres og kobles sammen. Du bygger opp din egen logikk, og mulighetene i plattformen er derfor mange, men for å nevne noen eksempler kan du..

  • Opprette oppgaver i Planner basert på en Forms-innsending
  • Lagre e-postvedlegg i OneDrive og/eller SharePoint automatisk
  • Sømløst hente godkjenning fra leder når noe trenger det
  • Få pushvarsler når nye elementer legges til i en SharePoint-liste
  • Benytte flytene dine sammen med en PowerApp

Det er også veldig enkelt å komme i gang, og Power Automate er ofte allerede inkludert i lisensen du allerede har. Det er dermed tilgjengelig for alle i organisasjonen, og skulle du trenge enda flere funksjoner er lisensene enkle å håndtere. Dette kan bidra til å fremme innovasjon og kjennskap til Microsoft 365 blant alle ansatte, og muliggjør utvikling også  utenfor IT-avdelingen.

Men, fungerer det utenfor M365?

Jada! Power Automate snakker med alle tjenestene i Microsoft 365, men du kan også benytte flere hundre koblinger til andre tjenester og plattformer. I tillegg har du mer generelle byggeklosser som gjør det mulig å utføre REST-kall, RSS-lesing og håndtering av filer gjennom (S)FTP. Dette gjør at mulighetene for automatisering er tilnærmet ubegrensede!

I tillegg til flytene du kan opprette i nettleseren, finnes det også verktøy for mer avansert automatisering (Robotic Process Automation) av for eksempel gamle skrivebordsprogrammer.

Kom i gang på fem minutter

Selv om Power-plattformen byr på mange, kraftfulle muligheter er det raskt og enkelt å komme i gang med utprøvingen. Klikk deg inn på flow.microsoft.com, velg en av de ferdige malene og prøv deg frem - det er enklere enn du skulle tro!

Vil du lære mer om Microsoft 365 og Power Automate?

Dersom du vil ha hjelp til å ta i bruk plattformen, tilbyr vi i Bouvet mange ulike kurs som kan være til god nytte. I tillegg til de generelle innføringene i Microsoft 365 tilbyr vi også introduksjonskurs i Power Automate og Power Apps. Ta kontakt på [email protected], eller se her!

Temaer

Artikkel av

Philip Havig
Konsulent og utvikler, Øst Samhandling Rådgivning