Stavanger kommune - vinner av Fyrlyktprisen 2023

Vi har bistått Stavanger kommune med å etablere en datasjø, som har blitt ett av hovedverktøyene for kommunens analyse av dagens tjenestetilbud, arbeid med effektivisering og innovasjon

Publisert:

26. okt. 2023

Trykk på taggene for å lese mer om hvor og hvordan vi benytter samme fag og teknologi

John Krogstie, NTNU, delte ut prisen til Lars Haavik, Torill Teigland Sødal og Jan Angelo Dalåsen i Stavanger kommune. Foto: Terje Trobe

John Krogstie, NTNU, delte ut prisen til Lars Haavik, Torill Teigland Sødal og Jan Angelo Dalåsen i Stavanger kommune. Foto: Terje Trobe

Onsdag 25. oktober ble Fyrlyktprisen delt ut for 20. gang på NOKIOS i Trondheim. Prisen deles til en institusjon som har utmerket seg særlig positivt innen IKT-området, som kan tjene som et forbilde for andre, og som derfor fortjener tittelen ”Årets IT-fyrlykt i offentlig sektor”.

Stavanger kommune var nominert sammen med Trondheim kommune – enhet for kart og arkitektur, med løsningen "Ny takseringsmodell i Trondheim kommune", og BarentsWatch/Kystverket for Fiskinfo, en tjeneste for yrkesfiskere i Norge. 

Denne gang var det Stavanger kommunes datasjø som vant. 

"Vi er så fornøyd med teamet og Bouvet sine bidrag. Det har vært en utrolig kjekk reise så langt, og det er så mye kjekt som ligger foran oss."
Eva Jenseg, Leder Innovasjon og digitalisering Stavanger kommune


Stavanger kommunes digitaliseringsstrategi slår fast at kommunen skal være en datadrevet organisasjon med eierskap og kontroll over data, og aktivt legge til rette for deling og bruk av offentlige data. Derfor etablerte Stavanger kommune med hjelp av Bouvet Datasjøen i 2019.
Datasjøen samler, strukturerer og tilgjengeliggjør data fra et bredt spekter av datakilder, slik at det kan brukes som grunnlag for analyse, innsikt, beslutningsstøtte og innovasjon.

Datasjøen har blitt ett av hovedverktøyene for kommunens analyse av dagens tjenestetilbud, arbeid med effektivisering av arbeidsprosesser og innovasjon. I tillegg legger Datasjøen til rette for deling av data med innbyggere, næringsliv, akademia, tjenesteleverandører og andre aktører som trenger data til å bygge nye løsninger, kunnskap, eller andre gode formål. På denne måten legger løsningen til rette for innovasjon, samfunnsutvikling og forskning.

Stavanger kommune er også tildelt prisen som årets publisist 2020 av Digitaliseringsdirektoratet. Kommunen fikk da ros for å legge til rette for bruk av offentlige data, og dermed invitere til innovativt samarbeid.

 -Vi gratulerer Stavanger kommune med Fyrlyktprisen på NOKIOS. Det er spennende å jobbe med en kommune som er et forbilde for digitalisering innen offentlig sektor,  sier Bjarte Gudmundsen, Regionleder Bouvet Rogaland