Ledelse, formål og endring

Hva er forbindelsen mellom organisasjonsendringer og ledelse, og er det riktig at nødvendige endringsprosjekter ofte feiler? Kan du bli en bedre leder ved å være «EPICally MAD»? I denne episoden av Bouvet Bobler diskuterer vi ledelse, formål og endring med professor Rune Todnem By.

Trykk på taggene for å lese mer om hvor og hvordan vi benytter samme fag og teknologi

Abonner gjerne og lytt til Bouvet Bobler på Apple pocast, Spotify eller hvor enn du lytter til podcast.

Velkommen til Bouvet Bobler. En podcast fra Bouvet hvor vi snakker om fag, trender og aktuelle temaer innen teknologi, design og samfunn. I dagens episode diskuterer vi ledelse, formål og endring med Professor Rune Todnem By. 

Etter 15 år i britisk akademia vendte vår gjest, Professor Rune Todnem By, tilbake til Norge i 2019 for å fortsette arbeidet med ledelse og organisasjonsutvikling. Han deltok også i TEDxStavanger og hans bidrag er tilgjengelig på Youtube.

  • Rune snakker ofte om å være EPICally MAD – hva mener han med det?
  • Og hvorfor mener han det er viktig å være EPICally MAD for å nå FNs bærekraftmål, men også for å komme oss gjennom covid-19?
  • Rune begynner ofte bidragene sine med å si at ledere ikke er viktig – men at ledelse er viktig? Hva mener han med dette og er han ikke redd for å tråkke på vel mange tær her?
  • I sin nyeste artikkel – Leadership: In Pursuit of Purpose – så foreslår han et videre fokus på «purpose» – eller formål. Hvorfor er dette viktig?
  • Endringsledelse – velbrukte floskler og slitte begrep. Hva er linken mellom organisasjonsendring og ledelse, og hvorfor feiler mange med å gjennomføre nødvendige endringer?
  • Lederskap – akademia og linken mot næringslivet. Hva bør virksomheter gjøre annerledes i dag?
Bouvetbobler.jpg
Ketil Espenæs (t.v) og Rune Todnem By i studio

 

Flere episoder

Andre spennende podcasts