Dette bør du vite om dataplattformer

Hvordan fungerer en dataplattform? Hvorfor er den essensiell i en datadrevet virksomhet, og hva er de potensielle gevinstene? Er datasjø og dataplattform, egentlig det samme? Og hvordan brukes kunstig intelligens, store data, skyteknologi og IoT i utviklingen? Vi svarer på vanlige spørsmål rundt dataplattform og gir deg en innføring i ett av de heteste områdene innen IT om dagen.

Om episoden 

Det er en økende trend i både offentlig og privat sektor at flere og flere ønsker å bli mer datadrevet, og sentralt i dette arbeidet står dataplattformer. Men selv om dataplattformer stadig får mer oppmerksomhet og utbredelsen vokser, så er det fortsatt en del usikkerhet i markedet rundt hva en dataplattform egentlig kan gjøre, hvordan det fungerer, hva mulighetene vil være fremover og hva som må ligge til rette både for å sette i gang, men også for å lykkes.

Foto fra innspilling av episoden. NB. episoden ble spilt inn før de nye nasjonale smitteverntiltakene ble innført.
Foto fra innspilling av Bouvet Bobler. NB. episoden ble spilt inn før de nye nasjonale smitteverntiltakene ble innført.

Panelet for anledningen er den eminente trioen, Lars Harald Øverbø, leder for Plattform, Innsikt og Analyse hos vårt Oslokontor, Halvor Grønaas, konsulent og ekspert på data science, maskinlæring og dataplattformer og Pål Asle Reiersgaard, avdelingsleder for data science og smart analyse hos vår Bergenskontor.

 

Medvirkende i denne episoden

Lars Harald Øverbø
Leder Plattform, Innsikt og Analyse, Bouvet Øst
Halvor Grønaas
Fagsjef Data science. Ekspert på data science og dataplattformer
Plattform, Innsikt og Analyse

Trykk på taggene for å lese mer om hvor og hvordan vi benytter samme fag og teknologi

Flere episoder

Andre spennende podcasts