Introduksjon til conditionals i Python

Conditionals er et sentralt tema i programmering. I denne korte demoen kan du lære hvordan validere om noe er sant eller usant og hvordan lage enkle "if-else-sjekker".

Endre Synnes

5. feb. 2021

Skjermbilde

Conditionals brukes for å teste om en betingelse er oppfylt eller ikke. Dette kan for eksempel brukes til å validere om noen er over eller under en aldersgrense. I denne videoen vil jeg gå gjennom hvordan man lager enkle "if-else-sjekker".

Denne videoen er en del av en videoserie hvor jeg tar for meg det mest grunnleggende innenfor programmering i Python. Om du ønsker å lære mer om programmering i Python ta gjerne en titt på de andre videoene jeg har lagt ut så langt på min Youtube-kanal. 

Se demo her: 

Etterhvert kommer jeg også til å lage videoer om AWS Lambda, Serverless og andre spennende teamer innenfor sky. Om dette høres interessant ut, abonner gjerne på min Youtube-kanal 🎬.

 

Litt om meg

T024XURJ2-UJQJ1SMV1-306e2f440e71-512.png
Endre Synnes, IT konsulent i Bouvet

Jeg er en utvikler som jobber i Tech 1, region Øst. Jeg har jobbet i Bouvet siden høsten 2019 og er for øyeblikket på prosjekt hos Oslo kommune.

Nå som det meste er stengt og man sitter mye hjemme, kjente jeg behovet for å finne meg en hobby. Jeg bestemte meg derfor for å lage en YouTube-kanal om programmering.

Jeg har selv brukt utallige timer på å se videoer om programmering på Youtube, både mens jeg studerte og nå som jeg jobber som utvikler. Dette har inspirert meg til å lage en egen YouTube-kanal hvor jeg kan dele kunnskapen min med andre. Kanalen vil inneholde alt fra grunnleggende prinsipper innenfor programmering til mer avanserte temaer som programmering i sky ☁️.