Hvordan vil den teknologiske utviklingen påvirke din alderdom?

I denne episoden utforsker vi hvilke utfordringer eldre opplever i møte med digitaliseringen av samfunnet, og hvordan vi kan og bør jobbe med inkluderende design.

Trykk på taggene for å lese mer om hvor og hvordan vi benytter samme fag og teknologi

Om episoden

Mange eldre sliter med å tilpasse seg dagens digitale samfunn. En vanlig misopfatning er at dette kun gjelder de som vokste opp før den digitale tidsalderen, men de kyndige vil også møte på lignende utfordringer da den kognitive kapasiteten vil reduseres, forteller våre gjester i denne episoden. Elen Haksø og Signe Berg har forsket på design og alderdom og dette forteller de nå mer om.

I episoden snakker de også om hvilke utfordringer eldre opplever i møte med digitaliseringen av samfunnet, og hvordan vi kan og bør jobbe med inkluderende design. Bør for eksempel kritiske systemer som banktjenester og helseløsninger kun være tilgjengelig digitalt?

Med oss i studio har vi Elen Haksø fra Kantega og Signe Berg fra Bouvet som begge jobber som UX-designere og sammen skrev masteroppgaven om digitalt utenforskap rettet mot eldre. Episoden ledes av Tone Dalen, seniorrådgiver i Bouvet, som blant annet var med på å skrive Bouvet sin rapport om innovasjon i helsesektoren i 2023. 

Les Elen og Signe sin master her

Rapport: Helsevesenet må utvikle uten å utvide

 

 

Lytt her:

 

Hør også på Apple podcast og Spotify

Abonner gjerne og lytt til Bouvet Bobler på Apple Podcast, Spotify eller hvor enn du lytter til podcast. 

Medvirkende i episoden

Tone Dalen
Tjenestedesigner / forretningsdesigner i Bouvet
Signe Berg
Tjenestedesigner
Trondheim Rådgivning og tjenestedesign
Elen Haksø
UX-designer, Kantega

Flere episoder