We survived Bouvet Game Jam!

Med 18 timer til rådighet samlet 50 Bouvet-ere og studenter seg for å lage spill! Det var både testere, utviklere og designere til stede, både med og uten spillerfaring. Sammen produserte de 11 spill som du kan teste her!

Bård Magnus Sødal

28 okt 2021

Skjermbilde 2021-10-28 kl. 15.26.34

Hva er et Game Jam? 

Kort forklart handler et Game Jam om at deltakerne skal lage spill over en begrenset tidsperiode (vanligvis en-to dager). I begynnelsen av et Game Jam blir deltagerne ofte tildelt et tema som spillene skal handle om. 


Du trenger ikke å ha laget et spill for å være med i et Game Jam; man trenger faktisk ikke å kunne kode heller, for det er mange forskjellige aspekter av det å lage et spill:  
•    Research
•    Brainstorming 
•    Design 
•    Modellering 
•    Finne/lage lyder eller musikk 
•    Tegne 
•    Storyboarding 
•    Testing 

_DSC9596.jpg

50 deltakere lagde 11 spill på 18 timer

Bouvet Game Jam gikk av stabelen 22.-23. oktober på Comfort Hotel Square i Stavanger. I vårt Game Jam var det 50 deltakere fordelt i grupper på fem. Vi hadde på forhånd lagt gruppene, og deltakerne ble satt på gruppe med folk de ikke nødvendigvis kjente fra før.

Vi hadde også gleden av å ha med oss åtte studenter på Game Jamet. Flesteparten kom fra Stavanger, men noen har faktisk flydd inn for å få med seg dette. Det var selvfølgelig veldig stas! 

Utviklingstiden deltagerne fikk var på 18 timer, og det var tre mentorer som gikk rundt til de forskjellige gruppene for å hjelpe hvis noen hadde noe de lurte på. På forhånd var det sendt ut litt hjelpemidler de forskjellige gruppene kunne ta i bruk hvis de ønsket.

Oppgaven = space

Temaet for Bouvet Game Jam 2021 var “SPACE”. Gruppene kunne velge å tolke dette temaet akkurat som de ville, og det var opp til dem om de ville sove i løpet av natten, eller utnytte de verdifulle timene på å jobbe med spillene sine.

De forskjellige gruppene har tolket det på forskjellige måter. Det kan tolkes på mange måter og det er poenget med en game jam. Du skal komme, få tema, bli inspirert og la hjernen boble litt med kreative ideer og konsepter. Deretter velge ut de beste og se om du klarer å gjennomføre de med tiden du har.

Opplev spillene her 🕹

Nedenfor kan dere lese mer om og prøve spillene som ble laget på Bouvet Game Jam.

T9.jpg
Bilder av spillene. Test dem under! 

Når eventet var ferdig så var det laget 11 forskjellige spill: 10 fra de forskjellige gruppene + et spill som undertegnede laget i morgentimene, mens de fleste deltakerne sov. 

Spillene tilgjengelig i GitHub

Alle spillene ble utviklet i Unity Engine, og er tilgjengelige på Bouvet sin GitHub her: 
https://github.com/bouvet/bouvet-gamejam/releases/tag/GameJam2021  

Test vinnerspillet i nettleser her

Spillet som ble kåret til vinneren av Bouvet GameJam 2021 var spillet Spacedemic! 🎉 (Spacedemic) kan faktisk spilles i nettleser her: https://trylle.github.io/spacejam-2/ 

Les mer om alle spillene her ⤵️

Cramped Space 

Cramped Space er twister på tastatur, hvor man bruker fingrene istedenfor armer og ben. Man kan spille med 1-4 spillere, men det kommer an hvor stort tastaturet ditt er. Spillet fungerer dårlig med Bluetooth-keyboards. 

🕹 Spilles ved å følge instruksjonene på skjermen. 

T0.png
Cramped Space

 

To the moon 

I spillet To the moon skal man navigere et skip for å komme seg til verdensrommet. Du kan plukke opp gjenstander som gir deg fordeler, og kartet endrer seg etter hvor langt du har kommet. 

🕹 Styres med piltastene eller A og D. 

T1.png
To the Moon

 

Spacedemic 

I en romstasjon er du den eneste som ikke er smittet av sykdom, her må du kaste deg vegg til vegg for å komme deg til romskipet. Her endrer også mekanikken seg når du nærmer seg slutten. 

🕹 Styres med datamus. Venstreklikk for å holde seg fast til veggene, og sikt i retningen du vil dytte deg. 

T2.png
Spacedemic

 

Space Division 

Space Division handler om å finne de rette svarene på et mattestykke. Man kan navigere og skyte med et skip, som for øvrig ligner på en passer. Her er det viktig å skyte de rette svarene, for du har bare tre liv. 

🕹 Styres med piltastene og man skyter med mellomromstasten. 

T3.png
Space Division

Vorso 

I dette fargerike spillet styrer du et skip som spinner rundt, her må du time det slike at skuddet du skyter spretter på minst to meteorer. 

🕹 Skyter med mellomromstasten. 

T4.png
Vorso

 

SpaceDream 

En ung gutt drømmer om å bygge sitt egen romskip og fly til månen. Hjelp gutten å fly romskipet til månen. 

🕹 Styres med piltastene. 

T5.png
SpaceDream

 

S.P.Ace 

Føler du noen gang at dine valg ikke har så mye å si? I dette spillet så får du virkelig kjenne på hvordan alle de små valgene påvirker andre i samfunnet. Ved bruk av kun en knapp, SPACE, så kan du få forskjellige fortellinger. 

🕹 Styres med mellomromstasten. 

T6.png
S.P.Ace

 

Bouvet Blasters 

I Bouvet Blasters styrer du et romskip, hvor du kan skyte alt som kommer mot deg, til slutt møter du også en stor "boss" som skyter tilbake. PS. Etter du har valgt nytt spill, så må du huske å venstreklikke med datamusen på skjermen, ellers vil spillet lukke seg. 

🕹 Styres med piltastene og skyt med mellomromstasten.  

T7.png
Bouvet Blasters

 

LactoSpace intoleRace 

Flytende rundt i verdensrommet, skal du spise all mat du kan få tak i, slik at du kan bruke diarén din til å utrydde "bossen". 

🕹 Styres med datamus, sendt spilleren fremover ved å venstre museklikk. 

T8.png
LactoSpace intoleRace

 

Return to the SSSpace 

Romskipet ditt spinner rundt i cosmos. Ved å bruke lyd så skal du navigere deg frem til moderskipet ditt. Headset er anbefalt for å lettere kunne finne veien.  Styres med piltastene. 

T9.png
Return to the SSSpace

 

Personal Space 

Året er 2019, coronaviruset har startet å herje i Norge også. Naviger deg rundt alle menneskene med Corona for å hente øl til Grottefesten. Styres med WASD for å flytte seg, Q og E for å rotere seg, og Ctrl for å skyte. 

T10.png
Personal Space