StoppSepsis
>

Livreddende bacheloroppgave

Erle Krøger 
30. april 2018

Da Daniel fikk vite at bacheloroppgaven hans kunne redde liv, hoppet han på muligheten. At han fikk være med å utvikle et e-læringsspill var en stor bonus.

– Det er jo ganske kult at oppgaven min kan være med på å redde liv! Sepsis kan være veldig farlig og det er vanskelig å oppdage selv for de med erfaring, forteller Daniel.

DanielKAnnan

Daniel Kelvin Annan er en av våre flinke utviklere i Bergen. Til daglig jobber han som back-end utvikler og får være med på mange spennende prosjekter. Erfaringen fra bacheloren var viktig.

Han har vært med å utvikle et e-læringsspill for å stoppe sepsis, eller blodforgiftning som det kalles på folkemunne. Stopp Sepsis var en idé fra Eva C. Backer, sykepleier og innovasjonsrådgiver i Helse Vest IKT. Daniel var en av utviklerne på prosjektet i forbindelse med hans bacheloroppgave i systemutvikling.

Spillet skal bidra til kompetanseheving for sepsis og bidra til tidlig oppdagelse og behandling. Du spiller en superhelt som må diagnostisere og behandle sepsis. Og her må du orden i sysakene, ellers går det hardt utover valpene dine.

– Spillet skulle gjøre sepsis litt gøy og enkelt. Ingen lange dokumenter som tar masse tid å lese gjennom. Det skulle være noe du kunne spille i pausen din, sier Daniel.

ValpeneSepsis
Skjermdump fra spillet

Hvordan var det å lage et e-læringsspill?

– Det var gøy. Vi brukte Sprite-sheet for å håndtere bildene og animasjon, og Babylon.js som spillmotor. Alt det faglige innholdet fikk vi fra Eva og Helse Vest, og alle tegninger fra Tegnehanne.

I oppgaven var Daniel hovedutvikler. Medstudent Majrbek (Mike) K. Kotto var ansvarlig for test og dokumentasjon. Stig H. Våge fra Helse Vest IKT stilte opp som mentor for de to og hjalp de når de satt fast.

Hvordan var det å jobbe i et team på den måten?

– Det gikk veldig greit. Vi har jobbet mye i grupper på skolen. Jeg og Mike kjenner jo hverandre fra før, og vi hadde klare roller, så vi jobbet med hverandre og ikke mot hverandre. Men dette var første gang jeg jobbet mot en kunde. Det var veldig annerledes enn skolebenken, og en nyttig erfaring.

Hva ville du gjort annerledes?

– Nå hadde jeg nok stilt mange flere spørsmål i starten. Og oppgaven begynte jo som et webprosjekt, men jeg skulle gjerne ha laget en mobilversjon av det. Men tiden strakk ikke til for å gjøre begge deler i oppgaven, så vi måtte gjøre det som stod i oppgavebeskrivelsen. Jeg hadde gjerne byttet ut masse av teknologien jeg jobbet med, men ikke folka. Det var et skikkelig bra team.

Til tross for at det er teknologien han er mest interessert i, har ikke innholdet gått ham hus forbi.

– Jeg så en serie hvor de nevnte sepsis faktisk. Det var kult å vite hva det er.

Her kan du spille Stopp Sepsis – kanskje blir du også en superduperagent!

Temaer